Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még általános iskolás lehettem amikor olvastam röviddel a magyar kiadás megjelenése után (egy sor társával együtt hozzájárulva, hogy ma is imádom az SF-t), és szerettem. Különösen tetszett, hogy a mai megmagyarázhatatlan rétegekből előkerülő furcsa tárgyakat a projekt mellékhatásaként, az "idő hordalékaként" magyarázta, illetve hogy a tervezet zátonyra futását igazából egy matematikai probléma, a téridő elméletének hibája okozta és a fizikusok még a nyilvánvaló bukás után is teljesen biztosak voltak benne, hogy a kérdés alapvetően megoldható. De van egy kép amire a mai napig élénken emlékszem, amikor az egyik szereplő barátja aki a berendezés szórása miatt évtizedekkel korábban érkezett, és amikor találkoztak már egy ősz, ráncos, sántikáló öregemberrel találkozott, hogy igazából "akkor értette meg mit jelent az idő". Amit a legjobban sajnálok, és a regény nem bontotta ki ezt az elképzelést, pedig végig reméltem, hogy valahogyan eljutunk oda, hogy amikor visszamegyünk millió évekkel a múltba, amikor még száraz a Földközi-tenger feneke és a kontinensek sem egészen ott vannak ahol ma, valójában az emberiség már régen kirajzott a csillagok közé, és hatalmas indítóplatformjaik ott rohadnak elhagyatottan az egyre emelkedő vízben...Ezt olvasta valaki? 35 évvel ezelőtt humoros és szórakoztató gondolatkísérletnek tartottam. Nem a Bermuda-háromszög a lényeg...
A Teremtés utolsó napja · Wolfgang Jeschke · Könyv
Árak és vélemények egy helyen! · A német sci-fi író regénye a jól ismert "Bermuda-háromszög" rejtélyét dolgozza fel, melyről külföldön és Magyarországon is már számos elképzelés és magyarázat született. Ezúttal azonban nem természettudományos hipotézisek fejtegetéséről van szó, vagy egy újabb...moly.hu
3,86 százalékos csökkenés mert a sok hülye Twitterre alapozott trade bot elkezdte masszívan eladni a részvényeket6000 likeig jutott ban előtt, hány ilyen lesz még a 8$-os ikonnak köszönhetően https://twitter.com/LockheedMartini
PerszeNah, akkor az én fejemben összeállt egy konteo.
Nem paki tank, nem orosz-amcsi heli csere.
L-39NG-t adunk el.
Legalábbis ez ugrott be ezt a hírt elolvasva.
Modernizované Albatrosy letěly do Nigérie pět dnů - fintag.cz
V minulých dnech se po dvou letech generálních oprav vydaly z Aera Vodochody do Nigérie tři stroje L-39ZA Albatros. Letěly „po vlastní ose“.www.fintag.cz
Tehát a nigériai légierőnek felújítottunk (AV), 3 db L-39ZA Albatrost.
De miért is???
A nigériai repülőgépek új EFIS rendszerrel rendelkeznek, amely digitálisan jeleníti meg a repülési információkat a pilótafülkében. Head-up kijelzőt kínál. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a pilóták egy teljesen digitális pilótafülkében gyakorolhatnak, mielőtt még a JF-17 Thunder vadászrepülőgépek pilótafülkéjébe ülnének.
Oké, mi is ez a vadászgép??
Egy negyedik generációs, egy hajtóműves, könnyű többcélú vadászrepülőgép, melyet a 2000-es évekre fejlesztettek ki Kínában és Pakisztán. Gyártása kínai-pakisztáni kooperációban történik, A pakisztáni "JF-17" megjelölés a "Joint Fighter-17" rövidítése, a "-17" pedig azt jelzi, hogy a PAF elképzelése szerint ez az F-16 utódja . A JF-17 a PAF gerince és igáslova, amely kiegészíti a Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon -t hozzávetőlegesen a költségek felével, [4] a blokk II-es változata pedig 25 millió dollárba kerül. A JF-17-es repülőgépváz 58 százalékát, beleértve az első törzset, szárnyakat és függőleges stabilizátort, Pakisztánban gyártják, míg 42 százalékát Kínában gyártják, a végső összeszerelés és a sorozatgyártás Pakisztánban történik.
Pakisztán 7 JF-17 Thunder vadászgépszázadot üzemeltet.
Rajta kívül Myanmar.
2021 óta Nigéria, akik L-39-esekkel szeretnék képezni a JF-17-es pilótákat. Egyébként részben helyi összeszereléssel akarnak25-40 gépet beszerezni.
Érdekes hogy tavaly Irak is rendelt, aki szintén AV ügyfél, ugye L-159-et üzemeltet és érdeklődőtt már, sőt meg is nézték az L-39NG-t.
Jár a csoki???
Én egyszerűbb magyarázatot hallottam. Az öreg bankár oktatja a fiát: Ide figyelj fiam! Ennyit kell tudni: 3,6,3.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..