Humor

Ugyan nem humor, de q. jó:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Ugyan nem humor, de q. jó:

4k-nak még látom értelmét, de a 8k-t kutatáson, csillagászaton és stúdión kívül nem. Már full hd-n is látszódnak a bőr és sminkhibák. De lenyűgöző videó.

DdbdtFFXUAIHXEU.jpg

Gondolom ez ott az alacsony felbontás :)
Múltkor néztem egy 8K drónvideót Moszkváról és a feltöltő írta a leírásban, hogy a 4 és fél perces videó 1 terás méretét le kellett redukálnia 120 gigára, mert annyi a maximum amit a youtube fel enged tölteni videónként. Kérdéses, hogy ilyenkor a minőség mennyire romlik.

• Tetszik
Reactions: rappali_
Múltkor néztem egy 8K drónvideót Moszkváról és a feltöltő írta a leírásban, hogy a 4 és fél perces videó 1 terás méretét le kellett redukálnia 120 gigára, mert annyi a maximum amit a youtube fel enged tölteni videónként. Kérdéses, hogy ilyenkor a minőség mennyire romlik.

Mondjuk az egy terrás méret az a nyers, kódolatlan videó mérete szerintem:

7680x4320 pixel képkockánként, 4 bájt színnek képkockánként, 30 képkocka (ennyire becsülöm) másodpercenként az 4 és fél perc esetén 0,98 terrabájt. A wiki szerint a YouTube alapból a VP9 videóformátumot használja, ami ekkora felbontásnál minimum 8-szoros tömörítést használ, ami 122,5 gigabájt. Talán ez a történtet, de nem szoktam videózni.

• Tetszik
Reactions: nyugger and endre
Az amerikai, az orosz és a magyar versenyez, hogy ki épít gyorsabban.

Az amerikai:
Ha egy toronyházat építünk és már kész van a külső váz, akkor elég félúton tartani a többivel és már indulhat is a lift. Mire felérne, már kész az egész.

Az orosz:
Az semmi! Amikor mi építünk egy ötezer kilométeres vasutat, még csak félúton tartunk, amikor elindul a vonat az egyik végéből. Mire végigér, már kész az egész.

A magyar:
Ez semmi! Mi reggel 6-kor elkezdünk építeni egy szeszgyárat és már 7-re mindenki részeg.

• Tetszik
Reactions: endre
Ugyan. 12K
Igaz vissza kellett 8K ra konvertalnia, mert a Youtube nem birja.

Arra kérek mindenkit, ha ide kerülök, akkor szó nélkül lőjön agyon, mert amúgy is egy agyhalott leszek...