A vak (NER-)tyúk is talált szemet...
Szerintem --tartva korábbi véleményem--: el fogják kótya-vetyélni, úgy magyaros-hazafias (saját-NER-zsebre)"költséghatékonyan", mint ahogy sikerült a Leopard/Lynx vásárlás
és karbantartás.
Majd a "feldíszített" L-39-eket megvetetik velünk a szokásos 5-6-szoros áron!
Enyhe OFF: Kb. eddig vártam, hátha a kincstári finanszírozású agymosás ellenére bevillan Valakiknél esetleg a
Lehetőség: A SAFE-el ELADNUNK kellene --lehetne

-- az L-39 hazai továbbfejlesztésével!
Igen:
drón-hordozó/-elhárító/-...,
több-szintű rendszer,
részben (AI-)autonóm lehetőségekkel,
többfunkciós/cserélhető (taktikai/rádiós/felderítő, zavaró) részmodulokkal
hazai fejlesztési-gyártási központtal!
...ah. elfelejtettem, nem volt idő, mindig jött "valami" Prioritás(...esetleg egy Választás ?

)
...de nem, kb. nyomokban láttam ilyen ötleteket: azok csírája esetén is sokszor jött --a társadalmi szinten kiirtott önbizalommal megtámasztva-- a "földbe-döngölés"!
A "Társadalmi folyamatok" al-fórumba illene(ha a többi miatt nem ide): a Viktori másfél évtized egyetlen jelentős(tragikus) társadalmi "eredményét" láthatjuk!
U.I.: Nem nagyon jutott eszébe senkinek hasonló a kb. szintén "Vak (NER-)tyúk is talál szemet..." alapján megvett "aknavető-gyárunkkal" kapcsolatban sem!
Jó eséllyel mindkettő még április előtt el lesz adva gombokért! ...a biztonság kedvéért!
Qrvára szeretnék tévedni!
...egyébként meg: Rendes országokban ilyenekért --
jogosan-- kiesnek az ablakon(... a Boeing rep-gép-gyáros mérnökök is)!
Ez nagyon jó esély, hogy megszabaduljunk ettől a konctól.
A franciák is erősebb oktató-gyarkorló-őrjáratozó gépet akarnának, - ha lenne elérhető áron.
Ide illene egy modernizált A-37B Dragonfly.
Ez kiütné a cseheket a bizniszből.
Bár az ötlet jó, de ebből (is) a "Két szék között a béka-s alá..." történet lesz, szerintem.
Eddig szinte minden véletlenül jól sikerült dolgot elqurtak a végére!
Miért is: ...ahol a társadalom hagyja, ott nem kell teljesítmény!
.