Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor azok nem a Honvédség gépei voltak...Szerintem kettő ilyen repült el felettünk Pilisvörösvár felett, keletenek. Mindkettő alatt két rakétaindító blokkal. (szerintem)
Ránézésre ilyenek voltak. A szokatlan kereplésre felnézve... Kb. 1 perc alatt. Nem 145ös volt.Akkor azok nem a Honvédség gépei voltak...
A honvédségi gépek előtte mentő helikopterek voltak, úgy tudom hogy nem lehet rá fegyverfelfüggesztőket tenni. A katonai változat az a Fennec, az meg hozzánk legközelebb talán a franciáknak van. Lehet valamilyen nemzetközi gyakorlat van... vagy titokban vettek még kettőt?Ránézésre ilyenek voltak. A szokatlan kereplésre felnézve... Kb. 1 perc alatt. Nem 145ös volt.
Először Hueynak gondoltam, de az elég valószínűtlennek tűnik/tűnt. Ez hasonlított a leginkább. A sötét matt olivzöld szín nem segít?A honvédségi gépek előtte mentő helikopterek voltak, úgy tudom hogy nem lehet rá fegyverfelfüggesztőket tenni. A katonai változat az a Fennec, az meg hozzánk legközelebb talán a franciáknak van. Lehet valamilyen nemzetközi gyakorlat van... vagy titokban vettek még kettőt?
Amit én láttam az kisebb volt... És keletnek repültek.Én UH-60-at láttam Budapest felett, Dél felé repülni.
2022. október 26.
Közbeszerzési értesítőből
Részvételi felhívás
AS-350B típusú helikopterek fenntartása 2023-2025
AS-350B típusú helikopterek fenntartásához szükséges termékek beszerzése, szolgáltatások elvégzése a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig.
Keretösszeg: nettó 465 927 911, - Ft (bruttó 591 728 447, - Ft)
Keretösszeg tervezett évenkénti felhasználása:
2023: nettó 157 480 315, - Ft (bruttó 200 000 000, - Ft) keretösszeg.
2024: nettó 141 732 283, - Ft (bruttó 179 999 999, - Ft) keretösszeg.
2025: nettó 166 715 313, -Ft (bruttó 211 728 448, - Ft) keretösszeg.
Ajánlatkérő a keretösszeg 70 %-nak felhasználására vállal kötelezettséget.
Keretmegállapodás időtartama: 31/01/2023 - 31/12/2025
A részletes műszaki követelményeket a Közbeszerzési Dokumentumok részeként kiadásra kerülő Műszaki leírás tartalmazza.
Részvételi kérelmek benyújtásának határideje: 24/11/2022
wow, ez a nagyon-nagyon olcsón reptethető helikopter?Közbeszerzési értesítőből
Tájékoztató az eljárás eredményéről
AS-350B típusú helikopterek fenntartása 2023-2025
A beérkezett ajánlatok száma: 2
A nyertes ajánlattevő neve: HeliControl Korlátolt Felelősségű Társaság
A beszerzés végleges összértéke: 465 927 911 HUF (áfa nélkül)
(A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2021. évi CXL. törvény 112. § a) pontja értelmében 2023. január 1-jei hatállyal a Magyar Honvédség Parancsnoksága megszűnt és a Honvéd Vezérkar, mint a Magyar Honvédség Parancsnokságának teljes körű jogutódja létrejött, így a szerződés a Honvéd Vezérkar, mint Vevő által került megkötésre.)
Ennél olcsóbb már csak a Mi-17-es van.wow, ez a nagyon-nagyon olcsón reptethető helikopter?
mondjuk ha repül darabja évi 300 órát, akkor ez 1800 óra.
akkor a karbantartása 700Eur/óra, erre jön a pilota, műszaki katona és az üzemanyag ára ha jól gondolom
A Gripen ugye csak 5-6000Eur, inkább reptessük azt
szerintem azért több, mint 300 órát repülnek a gépek. Ugyebár nálunk az az alapszintű kiképző gép.wow, ez a nagyon-nagyon olcsón reptethető helikopter?
mondjuk ha repül darabja évi 300 órát, akkor ez 1800 óra.
akkor a karbantartása 700Eur/óra, erre jön a pilota, műszaki katona és az üzemanyag ára ha jól gondolom
A Gripen ugye csak 5-6000Eur, inkább reptessük azt
szerintem azért több, mint 300 órát repülnek a gépek. Ugyebár nálunk az az alapszintű kiképző gép.