1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Airbus A319

Diskurzus a(z) 'Szállító repülőgépek' témában - borisz által indítva @ 2018. január 3..

Címkék:
 1. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Bárki bármit mond, és ennek is nagyon örülök. Meg az Eerbasznak és a Mihunak is. Legfőbb ideje volt.
   
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 5. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Meg tudná valaki nézni, hogy valamelyik Airbusz szeptember elején kiképzési repülésen volt-e Pafosz nevü reptéren Cipruson? Majd ez után leszállt még hazajutva Budapesten?
   
 6. emel

  emel Well-Known Member

  Cipruson 30-valahány fővel van/volt? magyar békefenntartó kontingens, vagy váltás volt vagy csak véglegesen hazajött az eddigi állomány.
   
 7. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  igazából nem e miatt kérdeztem.....
   
 8. emel

  emel Well-Known Member

  Ennél többet csak akkor tudnék, ha tudnám, hány órát gyűjtöttek a személyzetek eddig az Airbuson. Ha még nincs meg a limit ahhoz hogy X és Y önállóan kapitányként/elsőtisztként repüljön, akkor ott ült mögöttük/mellettük a kiképző/ellenőrző kapitány is, ha megvan az óraszám akkor már felügyelet nélkül is repülhettek. Pont a napokban közölték egy sajtótájékoztatón hogy elérték azt a limitet, hogy eltörölték a szállítandó súly és utaslétszám-korlátozásokat.
   
 9. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  A sajtóban jelent meg hír, hogy szeptember elején "kiképzési repülésen" volt a Ciprusi Pafosz repterén az egyik, és utána Budapesten landolt. Ezt elvileg a repülési naplókból (amit itt fel szoktak tenni), abból kideríthető lenne a valóságtartalma.... Lenne értelme utána nézni....
   
 10. emel

  emel Well-Known Member

  Ennyire rossz lenne már a szemem?!! Én ugyanis itt (mármint a HTKA oldalán) de máshol se nagyon láttam még érvényes repülési naplót mutogatni, pláne nem a Légierő felől. Kivétel talán a szolnoki múzeum honlapja, ott talán találkoztam már néhány muzeális példánnyal másolatban. Szóval ki és hova szokott feltenni repülési naplókat??! Mert a sajtóban már sokmindent írtak, amikért én csak nagyon alacsony %-ban mernék felelősséget vállalni. Mindenesetre amíg a személyzet nem repülhet saját jogán teljesen önállóan, felügyelet nélkül, addig az oktató-kapitány felügyeletével végzett kiképző repülés lehet akkor is, ha ott ül mögöttük 20-30 utas.
   
 11. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Igazából pontatlan volam, mert nem a repülési naplóról van szó, hanem @Treminátor kollégánk által időnként posztolt repülési adatokról, hogy mikor melyik gép milyen repülési tervel és hol járt. Engem a 604-es gép szeptember 10.-i repülése érdekelne, amely úgy történt, hogy Kecskemét-Pápa-Ciprus-Budapest. S a Pafosz reptérnek is meg van a jelentősége.....
   
 12. emel

  emel Well-Known Member

  Ja, most olvastam róla máshol. Majd kiderül ... vagy nem. Magyarisztán ... ??!!
   
 13. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Ja. A nemzet- és polgáridegenek kártékony tevékenysége után meg kell tapasztaljuk a "nemzeti" elcigányosítók tevékenységét is. Amikor ez (mindkettő) leesik legalább 1/3-nak, azután vagy föl vezet az út, vagy a süllyesztőbe. A nemzetközi hangulatot is majd figyelembe kell venni, mivel jelenleg akkorák vagyunk/olyan erőt képviselünk mint bolha tökén a pattanás.
   
 14. emel

  emel Well-Known Member

  Kiderült ... :):p
   
 15. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Ismét egy aljas hazugság jelent meg egy balliberális fake news portálon Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban.

  Mindenki számára köztudott, hogy az ENSZ misszió keretein belül, több mint egy évtizede teljesítenek szolgálatot magyar katonák Cipruson. A magyar honvédség ezért katonai repülőgépeket szerzett be, hogy a kontingenseket szállítani tudják Ciprus és hazánk között.

  Az Origo információi szerinta nyár folyamán teljesített szolgáltatot Cipruson Orbán L. százados is, akit meglátogatott családja, felesége és a kétéves kislánya, Flóra.A parancsnok azonban hazatért, és nem csak ő, de családja is katonai repülővel tértek haza a kiküldetésből. A NATO szabályoknak megfelelően a parancsnok engedélyt kért családja szállítására amit meg is kapott a magyar honvédségtől. Kétéves kislánya, Flóra is vele utazott a repülőgépen. Ő volt tehát az a kislány, akiről az LMP képviselője, Demeter Márta azt állította, a miniszterelnök lánya.

  Demeter Márta betekintést nyert a repülési iratokba, és

  bár tisztában volt vele, hogy a gép katonai repülést teljesített, így katonákat és családtagjaikat szállította, útnak indította az álhírt.

  Ezt egyes médiumok - köztük természetesen a legfőbb álhíroldalak: az Index, a hvg, a Magyar Narancs, a 444 - úgy vették át, hogy nem kérdezték meg a kormány álláspontját, csak leközölték a hazug cikket. Így működik ma az álhírgyártás az ellenzéki oldalon.  http://www.origo.hu/itthon/20181016-fake-news-hazugsag-baloldal.html
   
  tindalos, antigonosz, zeal and 5 others like this.
 16. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Kinek?
   
 17. emel

  emel Well-Known Member

  Elolvadhatod az Indexen és az Origón is. Lehet hogy máshol is, de nekem egyenlőre ennyi is elég volt, még sok is.
   
 18. senki

  senki Active Member

  Hát nem tudom, hogy a fenti hír igaz vagy hamis, bízom benne, hogy tisztázódik.
  Anno amikor én voltam misszióban, ilyen családi utazási lehetőségről szó sem volt. és mostanában sem hallottam ilyen lehetőségről. Ha valaki tud ilyenről, szívesen venném, ha megosztaná.
   
  antigonosz likes this.
 19. alali77

  alali77 Well-Known Member

  https://index.hu/belfold/2018/10/16...vedseg_kikepzo_repules_utaztatas_orban_flora/
  Szerintem elég korrekten benne van a Kormány válasza.
  A szörnyűbb az hogy magyar állapotok között simán el is hisszük hogy OV lányát utaztatta.
  Demeter Márta meg az egyetlen ellenzéki politikus volt eddig aki értelmes kérdéseket tettt fel a honvédség ügyeiről, most ügyesen elétettek egy papírt, ő meg bekapta a horgot, innen bármit tesz, hiteltelen.
   
  notaricon likes this.
 20. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Hát, kérlek szépen, nem én tettem ilyenné a magyar közállapotokat, hogy ma "róluk" bármit elhigyjek. És még annál is többet!
   

Ezen oldal megosztása