Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pl. egy MRZR-4-est simán el tudna vinni 4 utasával együtt...
Nem gondoltam, hogy ennyire tematizálni tudjuk a H145M hazai rendszeresítési procedúrát....
Akkor szedjük össze, hogy 2 évvel az első 4 gép megérkezése után hol tartunk...Nem gondoltam, hogy ennyire tematizálni tudjuk a H145M hazai rendszeresítési procedúrát....
A HFORCE rendszerről szóló cikkben ez van:Megjelent a Repüléstudományi Közlemények új száma:
33. Évfolyam, 2. Szám (2021)
Tartalomjegyzék:
Elment Kővári Laci
Drones in Smart Cities
A légi uralom elméletének hatása az Izraeli Légierő kialakulására és fejlődésére
Megakonstellációk
Katonai helikopterek komplex elektronikai hadviselési önvédelmi rendszereinek értékelése
Kiemelten fontos objektumok drón általi légi megfigyelések elleni védelmi képességeinek performanciavizsgálata
A CFM56 típusú kétáramú gázturbinás sugárhajtómű égésterének numerikus áramlástani modellezése
Légiforgalmi áramlásszervezési eljárások bevezetése a Magyar Honvédség repülőterein
Pilóta nélküli légijármű-rendszerek tanúsítása – avagy a termékbiztonságtól a típusalkalmasságig
Az Airbus H145M helikopter fegyverei II. – HForce fegyverrendszer
The Role of Drones in Enhancing Production Efficiency of Nuclear Facilities
Az űrhaderő és az űrstratégia a többpólusú világban
A civil drónszabályozáson innen, a katonain túl
Ezt a két képet nézd meg egy kicsit jobban (nagyon jól lehet őket nagyítani)...Ez azért nem lehet igaz, mert sok gépen az EOS "tartó állványa" sem került kialakításra...
Én sok gépen nem látok/láttam állványt - nyilván nincs képe minden gépről...Ezt a két képet nézd meg egy kicsit jobban (nagyon jól lehet őket nagyítani)...
2020. december 18.
2020. július 1.
Utána pedig az összes többi gép fotóján nézd meg a gépek orr-részét. Szerintem látható, hogyan van rögzítve a szenzortorony.
Ott van az általad linkelt hírben egy jó kép, amin látszik:Én sok gépen nem látok/láttam állványt - nyilván nincs képe minden gépről...
Szóval mi az állításod?
pl. az utolsó előtti gépen nyoma sincs annak hogy lehetne EOS-t tenni rá...
Fotók - Magyarországon az utolsó előtti H145M
MH 86. Szolnok | Már-már rutinszerű jelenet zajlott le 2021. november 23-án, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison: egy újabb H145M típusú helikopter érkezett Németországból, az Airbus donauwörthi bázisáról.www.jetfly.hu
Az összes (!) gép HForce Option 3 képes, fogadd el. Ami azt jelenti, hogy mindegyikre függeszthető a torony, az oldalán ott a függesztőpont, és a számítógépe tudja is kezelni őket.Én sok gépen nem látok/láttam állványt - nyilván nincs képe minden gépről...
Szóval mi az állításod?
pl. az utolsó előtti gépen nyoma sincs annak hogy lehetne EOS-t tenni rá...
Fotók - Magyarországon az utolsó előtti H145M
MH 86. Szolnok | Már-már rutinszerű jelenet zajlott le 2021. november 23-án, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison: egy újabb H145M típusú helikopter érkezett Németországból, az Airbus donauwörthi bázisáról.www.jetfly.hu
Van ahol látványosan ott az EOS platformja, van ahol meg nincs... Gondolom, hogy mind be van kábelezve, meg ott HForce computer, csak ez kívülről nehezen megállapítható...A sínek és a kábelek csatlakozóhelyei minden gépen ott vannak. A szenzortorony és sínek között két "háromszög alakú vasdarab" van 2-2 csavarral. Leszerelik a "drótvágót" a sinek közül és már mehet is fel a torony a sínekre. Hogy milyen más "elektronikai dobozt" és mást kell még betenni a gépbe ilyenkor azt nem tudom, de valószínűleg azoknak is ki van építve a helye minden gépen. Nem az a kérdés hogy fel lehet-e szerelni minden gépre a szenzortornyot és a fegyverfüggesztőket, hanem hogy ezekből mennyit vettek.
Nem teljesen értem, hogy mire gondolsz. Tudnál mutatni egy képet?Van ahol látványosan ott az EOS platformja, van ahol meg nincs...
Sok fotó átnézése után arra jutottam, hogy amit keresek "állványt" az inkább a kamera része és nem a helikopteré.Nem teljesen értem, hogy mire gondolsz. Tudnál mutatni egy képet?
A sínek és a kábelek csatlakozóhelyei minden gépen ott vannak. A szenzortorony és sínek között két "háromszög alakú vasdarab" van 2-2 csavarral
Teljes a flotta – a Magyar Honvédség átvette a huszadik új forgószárnyas
Átadták a Magyar Honvédség képviselőinek a huszadik H145M helikoptert a cég donauwörthi gyárában, 2021 december 2-án.
Megint a bespeedezett srácot vitték magukkal. Gazsi, a troll.
Kommenteket a poszt alatt tilos elolvasni, agysorvadást lehet kapni.