Igen.Gondolom, hogy már vagy öt lapátosan, vagy esetleg használt civilből?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen.Gondolom, hogy már vagy öt lapátosan, vagy esetleg használt civilből?
Ha mosolyogsz akkor 5 lapátos?
Meg az elveszett 1db rol sincs hír,hogy pótolni akarjak-e nem hogy a maradék 19db 5lapatosra fejlesztésről…Tènyleg technikailag mennyire lenne bonyolult/drága mindet 5 lapátosra változtatni?
Olvass már vissza 3 kommentet...Meg az elveszett 1db rol sincs hír,hogy pótolni akarjak-e nem hogy a maradék 19db 5lapatosra fejlesztésről…
Ezt szerintem @tindalos tudja legautentikusabban megválaszolni.Tènyleg technikailag mennyire lenne bonyolult/drága mindet 5 lapátosra változtatni?
A van rá esély szamomra nem egyenlő arra hogy lesz is ilyen..Olvass már vissza 3 kommentet...
De az hogy kitől jön a sejtelmes hsz elgondolkodtatónak kéne hogy legyen.A van rá esély szamomra nem egyenlő arra hogy lesz is ilyen..
A 20 db H145M 105 mrd forintba került sok éve, ami gépenként 5,25 mrd. Azért a GDP 2%-át elérő védelmi költségvetésben lazán lehet találni 6-6,5 mrd-ot a gép pótlására...A van rá esély szamomra nem egyenlő arra hogy lesz is ilyen..
Én nem ismerem kinek mi a munkássága, hogy ki szava bir súllyal, rólad tudom h a te szavaidra érdemes oda figyelni ha azt mondod övé-re is akkor elhiszem és ezúton is elnézést kerek negatív hozzáállásertDe az hogy kitől jön a sejtelmes hsz elgondolkodtatónak kéne hogy legyen.
Tindalos a házi herekopter technikusa a fórumnak.Én nem ismerem kinek mi a munkássága, hogy ki szava bir súllyal, rólad tudom h a te szavaidra érdemes oda figyelni ha azt mondod övé-re is akkor elhiszem és ezúton is elnézést kerek negatív hozzáállásert
Zord blogján írják, hogy a horvát Kiowák lövészetet tartottak 70mm-s rakétákkal is. Úgy emlékszem, hogy ők később kapták meg a heliket, mint mi. Nálunk hol tart a rakéta lövészet a 145-kel. Várom Tindalos válaszát.
Az ötödik a 12-es.Vagy több mint 100 fotó átnézése után arra jutottam, hogy az alábbi gépek vannak felfegyverzve:
Elvileg egy felfegyverzett vagy felfegyverezhető gépnek még kellene lenni, de más oldalszámú gépeken még sosem láttam fegyvert egy fotón sem. Szóval úgy tűnik a feladatok nagyjából géphez vannak kötve és ritkán változtatják a felszerelésüket, feladatukat.
- 19-es
- 20-as
- 14-es
- 13-as
Akkor meg van mind az 5 "harci heli". Szerencse, hogy nem egy ilyet vesztettünk: fegyvertartót, rakétaindítót meg gépágyút pótolni biztos lenne 1-2 millió euró...Az ötödik a 12-es.
Hogy mi?A 17-es és a 01-es H145M-nek is ugyan úgy fenn vannak a MAWS/DIRCM dobozai a tehertérajtón, csak a szög más?
Hogy mi?
Semmi ilyen nincs az ajtókon. Hátul alatta vannak, elöl az orron, mindegyik gépen egyformán és ugyanolyan szögben.
Amúgy DIRCM nincs rendszeresítve a 145-ösökon csak MAWS és infracsapda- és dipolszóró - már amikor ez utóbbiakat felszerelik.A 17-es és a 01-es H145M-nek is ugyan úgy fenn vannak a MAWS/DIRCM dobozai a tehertérajtón, csak a szög más?