Drótvágó, mint a fülketetején...szerintem...A wescam szenzor mögötti sárga csonka az mi??
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Drótvágó, mint a fülketetején...szerintem...A wescam szenzor mögötti sárga csonka az mi??
Az előbb még fekete volt...Ugyanaz a sötétszürke lesz nálunk minden helikopter - ez nem lep meg.
Szerintem ronda, de biztos éjszakai SOF műveletekben jól működik...
Persze, csak nem olyannak tűnnek, mint amilyeneket eddig láttunk...ezek az önvédelmi rendszer részei vélhetően, de ezekről eddig is tudtuk hogy vannak/lesznek...
attól függ, hogy milyen napszak van és hunyorítunk-e!Az előbb még fekete volt...
A wescam szenzor mögötti sárga csonka az mi??
Nem olyan szép mint egy merlin de azért na,ez má a miénk...!Beteszem ide, hogy mki jól lássa.
Azt lehet tudni, hogy DIRCM vagy hasonló elven működő rendszer (ami lézerrel vakít) lesz a gépeken?ezek az önvédelmi rendszer részei vélhetően, de ezekről eddig is tudtuk hogy vannak/lesznek...még mindig nem érem mi olyan különleges ezen a képen...
"A meglepetésszerű támadások ellen a helikopter fel van szerelve: radarbesugárzás-jelzővel (RWR), lézerbesugárzás-jelzővel (LWR) és rakétaindítás-jelzővel is. Ez utóbbi érzékeli légvédelmi rakéták intenzív hőkibocsátását és riasztja a személyzetet, illetve szükség esetén gyorsan aktiválja a megfelelő zavarótöltet-kivetőket. Utóbbiak mind a hőérzékelős, mind a radarvezérlésű rakéták ellen rendelkeznek megfelelő zavaró töltetekkel (infracsapdák, dipol-kötegek)."
Bár általában ezek a montázsok hidegen hagynak (my bad) de ez most tanulságos volt.
Az eddig ismert infók alapján nem része a gyári alapconfignak, de nem kizárt, hogy mi kértünk rá...az SOF verziónál hasznos lehet...Azt lehet tudni, hogy DIRCM vagy hasonló elven működő rendszer (ami lézerrel vakít) lesz a gépeken?
Marte Er jól illeszkedne ehhez a helikopterhez.Az a két Exocet azért elég durván néz ki rajta.
Tudnál csinálni egy olyan montázst is, ahol a gyári H225M HForce-os tesztgép fotóit teszed a magyar gép mellé?
Most így montázs alapján a sötétszürke inkább valamilyen hőelnyelős alapozó festéknek vagy a kompozitanyag saját színének tűnik és nem a végső színnek ahogy korábban gondoltad. A MARINHA felirat a brazil haditengerészet gépeire utal amik egy sokkal világosabb festéssel repkednek, ugyanakkor hajtómű környékén ők is ezzel a sötétszürkés színnel rendelkeztek a végső festés előtt...Bár általában ezek a montázsok hidegen hagynak (my bad) de ez most tanulságos volt.
Kezdem belátni a hasznosságát, mert így egy helyen lehet összehasonlítani több gépet, még ha nem is ez volt az eredeti cél.
Tudva, hogy milyen konfigurációkat kapunk, ez úgy néz ki a SAR verzió lesz.
Mondjuk ez érthető is, mivel a legsürgősebb feladata, amit át kell vennie a Mi-17-től, az ez.
A csonk meg elsősorban a SOF gépre lesz szükséges.
Vajon mennyi idő mire megjön? 4-5 hónap?Még 2018. december 14-én jelentette be a Honvédelmi Minisztérium tizenhat H225M többcélú helikopter megvásárlását.
Örömmel jelethetjük, hogy 2022. november 17-én a Magyar Honvédség első H 225M Airbus Helicoptere a levegőbe emelkedett. Bár még csak a tesztrepüléseket végzik a szakemberek Marignane-ban, a gyártás rohamléptekkel halad, hogy hamarosan megérkezhessenek az első H225M helikopterek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra.
: Angyalosi Andrea sz. főtörzsőrmester
: Romain Boghossian
#magyarhonvédség #hungarianairforce #mh86szhb #militaryaircraft #Airbus #mh86szolnokhelikopterbazis
MH Kiss József 86. Helikopterdandár - hivatalos oldal
Még 2018. december 14-én jelentette be a Honvédelmi Minisztérium tizenhat H225M többcélú helikopter megvásárlását. Örömmel jelenthetjük, hogy 2022. november 17-én a Magyar Honvédség első...www.facebook.com
az reálisnak tűnik: ha már repülni tud akkor nem lehet olyan sok hátra...szerintem arra várnak hogy mi itt megszavazzuk: milyen legyen a színe!Vajon mennyi idő mire megjön? 4-5 hónap?
Szakértők szerint legalább 10 percig kell nézni valamit és csak a 7. perc után kezdjük el észrevenni a fontos/érdekes dolgokat...
1,5 év.Vajon mennyi idő mire megjön? 4-5 hónap?