[HUN] AK-63 gépkarabély

Egyéni szakfelkészítésen vettek részt az elmúlt héten az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljának katonái. A komplex foglalkozás parancsnoki képzést, lőkiképzést, műszaki, egészségügyi és híradó szakkiképzést foglalt magába...

316293046_496495702513184_8159712349551000205_n.jpg
316263452_496495705846517_2349959436610324909_n.jpg

316253773_496495909179830_4869878152645444369_n.jpg
315967128_496496032513151_7162853997730365564_n.jpg
@krisss vagy @dudi esetleg aki tudja ez milyen ak modernizáció?

Nekem fèlèvig nem ilyen volt.
Nem a tokfedèlen volt a sín, hanem a gázdugatyú vezetőn.

A lowa bakancs gondolom nem központi beszerzès. Bár 2 emberen is az van

Amúgy mit baszkodnak mèg az ak-val?

@krisss vagy @dudi esetleg aki tudja ez milyen ak modernizáció?

Nekem fèlèvig nem ilyen volt.
Nem a tokfedèlen volt a sín, hanem a gázdugatyú vezetőn.

A lowa bakancs gondolom nem központi beszerzès. Bár 2 emberen is az van

Amúgy mit baszkodnak mèg az ak-val?
Mondjuk felrakhatták volna rendesen is, nem egy km-re az optikát a red dottól. Bár ahogy elnézem az egységesség volt a legfőbb szemmpont. Ilyenkor érzem azt, hogy tök feleslegesen fejleszt bármit a cég. Felesleges személyreszabható moduláris rendszereket venni, ha begyepesedett gondolkozásmód miatt uniformizálva lehet csak használni.

Amúgy egy egészen jó összefoglaló a különböző Kalasnyikov válltámaszokról, azok fejlődéséről, előnyairől-hátrányairól
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Tapasztalatból mondom, hogy az alulról hajtogatós a legrosszabb mind közül.
Nekem egy olyan jutott, hogy a hajtógatást engedélyező bonyomógomb rugója olyan erős volt, hogy két kézzel is csak ritkán tudtam benyomni, szégyenszemre szinte mindíg bajtársaim segítségét kellett kérnem, hogy ki-be tudjam hajtani. Ez harci helyzetben nem egy életbiztosítás.
Másnak olyan jutott, hogy annyira kikopott a hajtogatás tengelye, hogy lifegett az egész válltámasz.
További gond, hogy a válltámasz 2 támadási pontot illeszkedne a vállhoz, de a valóságban nagyon nehéz egyszerre mindkettőt egyenlő erővel a vállhoz illeszteni, így elsütéskor még egy plusz jobb oldalra húzó nyomaték lép fel.
És ahogy a videóban is látható, tárral együtt macerás a ki-be hajtogatás.

Nekem egy olyan jutott, hogy a hajtógatást engedélyező bonyomógomb rugója olyan erős volt, hogy két kézzel is csak ritkán tudtam benyomni, szégyenszemre szinte mindíg bajtársaim segítségét kellett kérnem, hogy ki-be tudjam hajtani. Ez harci helyzetben nem egy életbiztosítás.
Másnak olyan jutott, hogy annyira kikopott a hajtogatás tengelye, hogy lifegett az egész válltámasz.
További gond, hogy a válltámasz 2 támadási pontot illeszkedne a vállhoz, de a valóságban nagyon nehéz egyszerre mindkettőt egyenlő erővel a vállhoz illeszteni, így elsütéskor még egy plusz jobb oldalra húzó nyomaték lép fel.
Én jobban szerettem lőni az aláhajtóssal mint a fatusással, márha nem volt teljesen kikopva.

Nekem az AMD-m volt ilyen, válltámaszilag. Laza volt kicsit a kihajtó rész. Így nem kellett gomobot benyomnom, mert csak simán kihajtottam. :) Annyira viszont tartott, hogy nem lötyögött, így nem reklamáltam, mert könnyű volt használni. :)

• Tetszik
Reactions: hunemperor
Miért kell egy karabély váltámaszát egyáltalán behajtani? :rolleyes:
Nem tudok olyan szituációt elképzelni, amikor útban van.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: hete and Ocses
Én jobban szerettem lőni az aláhajtóssal mint a fatusással, márha nem volt teljesen kikopva.
Nekem AK-63D-hez volt csak szerencsém - lehet, hogy szerencsém volt -, de nekem nem volt bajom vele.... De a Dragunovot biztosan jobban szerettem! :)

Sziasztok,

Szeritem az, hogy par centivel hatrebb van a nagyito, mint a reddot, sokkal kisebb gond, mint az, hogy fuggolegesen egyaltalan nincsenek egy vonalban, vagyis a nagyitoba nezve foleg a reddot alja latszik, es nem annak az iranyzekkepe.

Egyebkent ezt a hibat en is elkovettem, de en amator vagyok, aki meg ezt tervezte es rendszeresitette, annak profinak illene lennie. :-(
Raadasul itt a nagyito tengelye nem csak hogy nem a reddot kozepenel kicsit lentebb van, hanem kifejezetten a reddot ala mutat, igy nem csak egy kicsit zavato (mint az enyem), hanem vagy nagyon zavaro, vagy hasznalhatatlan (remelem "csak" az elobbi).

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs and Ocses
Sziasztok,

Szeritem az, hogy par centivel hatrebb van a nagyito, mint a reddot, sokkal kisebb gond, mint az, hogy fuggolegesen egyaltalan nincsenek egy vonalban, vagyis a nagyitoba nezve foleg a reddot alja latszik, es nem annak az iranyzekkepe.

Egyebkent ezt a hibat en is elkovettem, de en amator vagyok, aki meg ezt tervezte es rendszeresitette, annak profinak illene lennie. :-(
Raadasul itt a nagyito tengelye nem csak hogy nem a reddot kozepenel kicsit lentebb van, hanem kifejezetten a reddot ala mutat, igy nem csak egy kicsit zavato (mint az enyem), hanem vagy nagyon zavaro, vagy hasznalhatatlan (remelem "csak" az elobbi).
De egyvonalban van hidd el. B&T szerelék van minden készlethez.

Sziasztok,

Itt szerintem a nagyító felrehajtott állapotban van, nézd meg jobban nem.is bele néz a soldier....azért látod úgy mintha nem lenne egy vonalban

Sziasztok,

Félre lehet hajtani amikor nincs rá szükséged.

Mondjuk felrakhatták volna rendesen is, nem egy km-re az optikát a red dottól. Bár ahogy elnézem az egységesség volt a legfőbb szemmpont. Ilyenkor érzem azt, hogy tök feleslegesen fejleszt bármit a cég. Felesleges személyreszabható moduláris rendszereket venni, ha begyepesedett gondolkozásmód miatt uniformizálva lehet csak használni.

Örülj neki, hogy ruhából több méret van...

• Imádom
Reactions: honved

• Tetszik
Reactions: Pogány and Ocses
Ez milyen belső lőtèr?

Úgyèrtem esetleg a kontèner? Vagy simán èpületben kialakított?

Miért kell egy karabély váltámaszát egyáltalán behajtani? :rolleyes:
Nem tudok olyan szituációt elképzelni, amikor útban van.
Mondjuk amikor ki vagy be szállsz a BMP -be?
Mi elég sűrűn hajtottuk ki/be az AMD -t. Beszálláshoz behajtottuk, majd a BMP -ben kinyitottuk, mert a tartóba úgy lehetett betenni. :)

• Tetszik
Reactions: honved