Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondjuk felrakhatták volna rendesen is, nem egy km-re az optikát a red dottól. Bár ahogy elnézem az egységesség volt a legfőbb szemmpont. Ilyenkor érzem azt, hogy tök feleslegesen fejleszt bármit a cég. Felesleges személyreszabható moduláris rendszereket venni, ha begyepesedett gondolkozásmód miatt uniformizálva lehet csak használni.
Tapasztalatból mondom, hogy az alulról hajtogatós a legrosszabb mind közül.Amúgy egy egészen jó összefoglaló a különböző Kalasnyikov válltámaszokról, azok fejlődéséről, előnyairől-hátrányairól
Én jobban szerettem lőni az aláhajtóssal mint a fatusással, márha nem volt teljesen kikopva.Tapasztalatból mondom, hogy az alulról hajtogatós a legrosszabb mind közül.
Nekem egy olyan jutott, hogy a hajtógatást engedélyező bonyomógomb rugója olyan erős volt, hogy két kézzel is csak ritkán tudtam benyomni, szégyenszemre szinte mindíg bajtársaim segítségét kellett kérnem, hogy ki-be tudjam hajtani. Ez harci helyzetben nem egy életbiztosítás.
Másnak olyan jutott, hogy annyira kikopott a hajtogatás tengelye, hogy lifegett az egész válltámasz.
További gond, hogy a válltámasz 2 támadási pontot illeszkedne a vállhoz, de a valóságban nagyon nehéz egyszerre mindkettőt egyenlő erővel a vállhoz illeszteni, így elsütéskor még egy plusz jobb oldalra húzó nyomaték lép fel.
És ahogy a videóban is látható, tárral együtt macerás a ki-be hajtogatás.
Másnak olyan jutott, hogy annyira kikopott a hajtogatás tengelye, hogy lifegett az egész válltámasz.
Miért kell egy karabély váltámaszát egyáltalán behajtani?Tapasztalatból mondom, hogy az alulról hajtogatós a legrosszabb mind közül.
Nekem egy olyan jutott, hogy a hajtógatást engedélyező bonyomógomb rugója olyan erős volt, hogy két kézzel is csak ritkán tudtam benyomni, szégyenszemre szinte mindíg bajtársaim segítségét kellett kérnem, hogy ki-be tudjam hajtani. Ez harci helyzetben nem egy életbiztosítás.
További gond, hogy a válltámasz 2 támadási pontot illeszkedne a vállhoz, de a valóságban nagyon nehéz egyszerre mindkettőt egyenlő erővel a vállhoz illeszteni, így elsütéskor még egy plusz jobb oldalra húzó nyomaték lép fel.
És ahogy a videóban is látható, tárral együtt macerás a ki-be hajtogatás.
Nekem AK-63D-hez volt csak szerencsém - lehet, hogy szerencsém volt -, de nekem nem volt bajom vele.... De a Dragunovot biztosan jobban szerettem!Én jobban szerettem lőni az aláhajtóssal mint a fatusással, márha nem volt teljesen kikopva.
Sziasztok,
De egyvonalban van hidd el. B&T szerelék van minden készlethez.Sziasztok,
Szeritem az, hogy par centivel hatrebb van a nagyito, mint a reddot, sokkal kisebb gond, mint az, hogy fuggolegesen egyaltalan nincsenek egy vonalban, vagyis a nagyitoba nezve foleg a reddot alja latszik, es nem annak az iranyzekkepe.
Egyebkent ezt a hibat en is elkovettem, de en amator vagyok, aki meg ezt tervezte es rendszeresitette, annak profinak illene lennie. :-(
Raadasul itt a nagyito tengelye nem csak hogy nem a reddot kozepenel kicsit lentebb van, hanem kifejezetten a reddot ala mutat, igy nem csak egy kicsit zavato (mint az enyem), hanem vagy nagyon zavaro, vagy hasznalhatatlan (remelem "csak" az elobbi).
Szia,De egyvonalban van hidd el. B&T szerelék van minden készlethez.
Akibezt vette az ért hozzá, bár kicsit felelegesnek érzem a red dot-hoz a B&T szereléket.Szia,
Nyilvan te eloben is lattad, en csak ezeket a fotokat.
Itt szerintem a nagyító felrehajtott állapotban van, nézd meg jobban nem.is bele néz a soldier....azért látod úgy mintha nem lenne egy vonalbanSziasztok,
Szeritem az, hogy par centivel hatrebb van a nagyito, mint a reddot, sokkal kisebb gond, mint az, hogy fuggolegesen egyaltalan nincsenek egy vonalban, vagyis a nagyitoba nezve foleg a reddot alja latszik, es nem annak az iranyzekkepe.
Egyebkent ezt a hibat en is elkovettem, de en amator vagyok, aki meg ezt tervezte es rendszeresitette, annak profinak illene lennie. :-(
Raadasul itt a nagyito tengelye nem csak hogy nem a reddot kozepenel kicsit lentebb van, hanem kifejezetten a reddot ala mutat, igy nem csak egy kicsit zavato (mint az enyem), hanem vagy nagyon zavaro, vagy hasznalhatatlan (remelem "csak" az elobbi).
Félre lehet hajtani amikor nincs rá szükséged.Sziasztok,
Mondjuk felrakhatták volna rendesen is, nem egy km-re az optikát a red dottól. Bár ahogy elnézem az egységesség volt a legfőbb szemmpont. Ilyenkor érzem azt, hogy tök feleslegesen fejleszt bármit a cég. Felesleges személyreszabható moduláris rendszereket venni, ha begyepesedett gondolkozásmód miatt uniformizálva lehet csak használni.
Ez milyen belső lőtèr?Komplex foglalkozáson a bocskaisok
Egyéni szakfelkészítésen vettek részt az elmúlt héten az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljának katonái. A komplex foglalkozás parancsnoki képzést, lőkiképzést, műszaki, egészségügyi és híradó szakkiképzést foglalt magába.honvedelem.hu
KonténerEz milyen belső lőtèr?
Úgyèrtem esetleg a kontèner? Vagy simán èpületben kialakított?
Mondjuk amikor ki vagy be szállsz a BMP -be?Miért kell egy karabély váltámaszát egyáltalán behajtani?
Nem tudok olyan szituációt elképzelni, amikor útban van.