Mondjuk amikor ki vagy be szállsz a BMP -be?
Mi elég sűrűn hajtottuk ki/be az AMD -t. Beszálláshoz behajtottuk, majd a BMP -ben kinyitottuk, mert a tartóba úgy lehetett betenni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondjuk amikor ki vagy be szállsz a BMP -be?
Mi elég sűrűn hajtottuk ki/be az AMD -t. Beszálláshoz behajtottuk, majd a BMP -ben kinyitottuk, mert a tartóba úgy lehetett betenni.
Akkor minek hajtottak be? Ha 5 másodperc múlva kihajtottad?Mondjuk amikor ki vagy be szállsz a BMP -be?
Mindig a géppuskás meg a mesterlövész szállt be először. Nekik még bőven volt helyük. De amikor télen negyediknek, hátadon a VV cuccal beszállsz az ajtó mellé, már nem olyan tágas. Ráadásul abban az időben még menet közben kellett ki / be szállni. Vagyis a BMP lassan ment és himbálózott, miközben az ajtót csuktuk be. Emiatt az ajtót részben lábbal nyitottuk / csuktuk. Álló géppel túl könnyű lett volna.Akkor minek hajtottak be? Ha 5 másodperc múlva kihajtottad?
Simán ki-be fèrsz vele.
Pkm-el meg dragunoval mit csináltatok ami másfèlszer olyan hosszú?
Kettèfűrèszeltètek, aztán összehegesztettètek?
Már ne haragudj de ha a géppuskás meg az SVD-s ül legkívül akkor van a legkönnyebb dolguk, hisz ha minden kötél szakad be is adhatják a fegyverüket beszállás előtt és kiszállásnál nem kell végigszenvedniük magukat az egész desszantteren keresztül, csak ki kell lépniük.Mindig a géppuskás meg a mesterlövész szállt be először. Nekik még bőven volt helyük. De amikor télen negyediknek, hátadon a VV cuccal beszállsz az ajtó mellé, már nem olyan tágas. Ráadásul abban az időben még menet közben kellett ki / be szállni. Vagyis a BMP lassan ment és himbálózott, miközben az ajtót csuktuk be. Emiatt az ajtót részben lábbal nyitottuk / csuktuk. Álló géppel túl könnyű lett volna.
Nézd meg hol van a géppuskás lőrése a BMP-1-en. Mi mindent úgy csináltunk, ahogy a szovjetek kitalálták. Legbelül a géppuskások (2 volt a rajban) utána az RPG -s és a mesterlövész, kívül a lövészek. Ha bármiért ki kellett szállni 1 - 2 embernek, (pl. felderítés) akkor a lövészek szálltak ki. Nem volt cserebere hogy kiszáll géppuskás hogy a lövész ki tudjon szállni, aztán visszaül. A sorrend kötött volt. Mindkét oldalon dedikált ember volt, akinek az ajtó nyitás volt a feladata.Már ne haragudj de ha a géppuskás meg az SVD-s ül legkívül akkor van a legkönnyebb dolguk, hisz ha minden kötél szakad be is adhatják a fegyverüket beszállás előtt és kiszállásnál nem kell végigszenvedniük magukat az egész desszantteren keresztül, csak ki kell lépniük.
Én is karabélyos voltam.Mindig a géppuskás meg a mesterlövész szállt be először. Nekik még bőven volt helyük. De amikor télen negyediknek, hátadon a VV cuccal beszállsz az ajtó mellé, már nem olyan tágas. Ráadásul abban az időben még menet közben kellett ki / be szállni. Vagyis a BMP lassan ment és himbálózott, miközben az ajtót csuktuk be. Emiatt az ajtót részben lábbal nyitottuk / csuktuk. Álló géppel túl könnyű lett volna.
Legyen, én biztos nem ültettem volna legbelülre.Nézd meg hol van a géppuskás lőrése a BMP-1-en. Mi mindent úgy csináltunk, ahogy a szovjetek kitalálták. Legbelül a géppuskások (2 volt a rajban) utána az RPG -s és a mesterlövész, kívül a lövészek. Ha bármiért ki kellett szállni 1 - 2 embernek, (pl. felderítés) akkor a lövészek szálltak ki. Nem volt cserebere hogy kiszáll géppuskás hogy a lövész ki tudjon szállni, aztán visszaül. A sorrend kötött volt. Mindkét oldalon dedikált ember volt, akinek az ajtó nyitás volt a feladata.
Az ajtót egy csomószor ki kellett rúgni.Már ne haragudj de ha a géppuskás meg az SVD-s ül legkívül akkor van a legkönnyebb dolguk, hisz ha minden kötél szakad be is adhatják a fegyverüket beszállás előtt és kiszállásnál nem kell végigszenvedniük magukat az egész desszantteren keresztül, csak ki kell lépniük.
Én '85-86-ban voltam Szombathelyen lövész. AMD-65 "géppisztolyom" volt. Lehet hogy azért nem preferálták hogy mindig legyen nyitva a válltámasz, mert egy törékeny szar volt. Egyszer nekem is letörött.Én is karabélyos voltam.
63d.
Le is vették volna a felyemet, ha becsukom a válltámaszt ès úgy desszantok.
Én is ajtónyitó voltam.
Alló helyzetben, meg menetközben is.
Az ajtót alló gépnél is lábbal nyitottak, ha nem vizszintesen állt meg.
Nem csak menet közben.
Hiszen az ajtó kurva nehéz volt.
Marhaságot tanítottak neked.
De gondold át és ne állj ki a hülyeség mellett.
Nem kérdezték, hogy hová szeretnél ülni. Ha géppuskás voltál, akkor belül volt a helyed. Ott volt a géppuska lőrése, és ott volt olyan fegyver tartó is, amibe befért a géppuska.Legyen, én biztos nem ültettem volna legbelülre.
Soroskènt nálunk is havi 1 eltört.Én '85-86-ban voltam Szombathelyen lövész. AMD-65 "géppisztolyom" volt. Lehet hogy azért nem preferálták hogy mindig legyen nyitva a válltámasz, mert egy törékeny szar volt. Egyszer nekem is letörött.
„Az egész nemzetet fogják szolgálni”...
A hagyományőrzés kiemelt jelentőséggel bír a Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára, amely – többek között – a Ludovika Fesztivál keretében szervezett „száznapos ünnepségben” is megelevenedik.
Már ne haragudj de ha a géppuskás meg az SVD-s ül legkívül akkor van a legkönnyebb dolguk, hisz ha minden kötél szakad be is adhatják a fegyverüket beszállás előtt és kiszállásnál nem kell végigszenvedniük magukat az egész desszantteren keresztül, csak ki kell lépniük.
Pkm-el meg dragunoval mit csináltatok ami másfèlszer olyan hosszú?
Kettèfűrèszeltètek, aztán összehegesztettètek?
Persze ezèrt.Szenvedtek vele. De az AMD válltámaszát tényleg behajtottuk, ki és beszálláskor.
Mivel békeidőben
békeidőben
Az AMD -nek sokkal egyszerűbb és gyorsabb nyitni a váltámaszát.Bár a 63d-nek és a amd-nek máshogy nyílik a válltámasza.