http://en.wikipedia.org/wiki/Crotale_%28missile%29
Néhány Crotale NG rendszerrel többre mennénk.
Egy azon járművön van a kereső(30 km hatótáv), a célravezető radar és a rakéták is.
A kezelő az infra és a sima kamera segítségével is célra tudja vezetni a rakétát.
8 rakéta / jármű.
3.5 Mach sebesség.
A jelenlegi rakéta 11km hatótáv, 6000m max magasság és 13 kg robbanófej.
A most fejlesztett mk3 16km hatótáv és 9000m max magasság.
Teszten 500 méter magasan repülő drónt lőttek le vele 15 kilóméter távolságból.
 Licitáljunk nem ?
 Licitáljunk nem ?Mistral van hadrendben, az utánrendelt rakéták szállítás alatt, azzal 200 db-nál több lesz készletem így fejből. Az indítók számát nem ismerem.
Ez az, aminek semmi értelme. A MANPAD és IR SHORAD nagyrészt helikopterek ellen használható csak. Egy ilyen csapatlégvédelmi eszköz teljesen értelmetlen ilyen célra a HMZ-je miatt ráadásul úgy, hogy éjszaka nem tudsz vele dolgozni, legalábbis itthon tudtommal nincs hozzá ilyen eszköz. Közepes magasságon repülő gép buta bombákkal szétkapja a trafókertet, a Mistral nem számít semmit.
MANPAD kizárólag csapatlégvédelemre alkalmas.
Akkor halvány emlékeim erről igazak voltak, csak nem voltam biztos benne. Az nem világos számomra, hogy datalink kapacsolat és display van-e benne. Mert önálló célkeresés esete még éjszakai irányzékkal is sci-fi. Mintha egy szívószálon keresztül néznéd a világot.
Én a Mistral légvédelmi rendszerről beszéltem,hát nem volt a legjobb találati aránya és akkor enyhén fogalmaztam...
https://www.haborumuveszete.hu/alak...itottak-duplan-mistral-raketat-magyar-katonakKonkrétan a -valóban gázos -Drégelypalánki- lövészeten túl, ismert bármilyen hasonló kudarc, vagy az egyszeri eset ?
Konkrétan a -valóban gázos -Drégelypalánki- lövészeten túl, ismert bármilyen hasonló kudarc, vagy az egyszeri eset ?
Hanem a madárrajAzért ott nem csak a Mistral volt a hibás...
 ?
?Ez a téma a Mistral első magyar éleslövészetéről már meg lett beszélve. A kezelők „hibája” volt. Lényegében nem voltak kiképezve megfelelően – akkor még - a rendszerre. Azóta jók a találati arányok.Én a Mistral légvédelmi rendszerről beszéltem,hát nem volt a legjobb találati aránya és akkor enyhén fogalmaztam...
Hanem a madárraj?

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..