egy új motor (teherautó) motorfékhatását mennyivel növeli egy jó minőségű generátor (ami akunlátorokat tölt) ?alacsony közepes vagy nagymértékben ? modern teherautomotorokhoz már alap az ilyen (hibrid személyautókban elterjedt) teknológia? és ez extrázható? van többféle kategória különböző árba (felszereltség szerinti választék?) klíma ugyan ez?szerelvények hűtőkocsik pl áramellátása igénybevehető e eggyes elemek felhasználhatóak e különböző szerelvényekből?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
egyéb műszaki eszközök? teherautó felépítmények (daruk) kanalak vagy önrakó felépítmény (rönkrakodók) egyéb emelők (kukáskontéer és egyéb konténer emelők.) stb.

Meg van egy olyan rohadt proli hozzáállás is, hogy
1; nehogy tempósan dolgozz, mert legközelebb is ez lesz az elvárás
2, ha előbb visszakapják javításról, akkor annyival hamarabb kerül vissza
Én a legfőbb problomát abban látom az ilyen helyeken, hogy még mindíg a komcsi/ szoci beidegződesek, és emberek, emberek hagyatéka élteti a rendszereket. Azon fellűl amiket írtál.

Ahol én eddig "nagyiparban" , vagy államközeli helyeken láttam javítás alatti járműveket, ott kB a normál civil versenyképes piaci norna tizede, ha meg volt javítva. Ott mindegy volt, hogy mit javítanak, csak menjen az idő.... Nehezen tudom ezt máshogy elképzelni a Honvédség él is. Sőt....
Na ez pont az a közeg.Láttam olyan btr-t,ami beázott.Egymerő rozsda volt.Gyorsan lefestették.Rozsdával együtt.És ez pont egy btr volt.
Meg van egy olyan rohadt proli hozzáállás is, hogy
1; nehogy tempósan dolgozz, mert legközelebb is ez lesz az elvárás
2, ha előbb visszakapják javításról, akkor annyival hamarabb kerül vissza
Én az öreg szakiktól a "jó lesz ez ezeknek.." kifejezést hallottam legtöbször.De azért nagyrészében nem ez az általános hozzáállás...

szerintem már előrrelépés az is hogy raj szinten van irányított páncéltörő rakéta a harcjárművön. ne akarjunk még a desszantnak is eddig még a járművön sem volt.

a támogatók mást tészta nekik eddig volt ezután se árt. járműtől függetlenül.
Oroszország új BTR-82A páncélozott járművet fejleszt Ballista toronnyal és új páncélzattal az ukrán harchoz

Elég baj az, hogy ezidáig nem szereltek fel a BTR-ekre anti tank rekettyéket!

Ilyenre gondolsz? MOOG által kifejlesztett torony. Többtipust is meg lehet itt találni s van amelyik csak 350kg, ugye csak a torony! Hozzá a rakéták, lőszerek súlya.
Jól néz ki, de nem erre gondoltam.
kornet5.jpg

Valami ilyesmire valódi anti tank rakétákkal.
BTR-94.jpg

Látszik nem is olyan egyszerű egy ilyen művelet.
Nem egy csettintésre ugranak be bármelyik folyóba a gèpekkel.
Igen, elég sok mindent ellenőrizni kell a gépen mielőtt megmártóznak. Tömítések, amik már nem ujjak! Meg ugye ismerni is kell a folyó tulajdonságait is. Sodrását, mivel csak 10km/h jó esetben az úszóképessége. Szóval nem mindegy hol mész be s hol tudsz kijönni. Egy nagyobb hosszúkás tónál az átmenet könnyebb, egy gyors folyású folyónál már meggondolandó. Nekem tetszenek ezek a gépek, minden problémájuk ellenére, s szeretném ha a seregben maradnának! Pont ez az úszási képessége miatt, ami kis hazánkban igen előnyös lenne. Tudom hogy nem ujjak s sok a gond vele, s nem is szeretik a katonák! Ám nem is csapatszállítónak valók, ebben a formában! Én inkább a vízi átkelések fedezésére használnám. 3 személy kényelmesen elférne benne.

- Vajon egy BMP tornyot elbírna a BTR? Milyen súlyú lehet egy BMP-2 torony? Erre gondolok.
4ZmC6Cd.png

yiPBTjx.png

Igen, elég sok mindent ellenőrizni kell a gépen mielőtt megmártóznak. Tömítések, amik már nem ujjak! Meg ugye ismerni is kell a folyó tulajdonságait is. Sodrását, mivel csak 10km/h jó esetben az úszóképessége. Szóval nem mindegy hol mész be s hol tudsz kijönni. Egy nagyobb hosszúkás tónál az átmenet könnyebb, egy gyors folyású folyónál már meggondolandó. Nekem tetszenek ezek a gépek, minden problémájuk ellenére, s szeretném ha a seregben maradnának! Pont ez az úszási képessége miatt, ami kis hazánkban igen előnyös lenne. Tudom hogy nem ujjak s sok a gond vele, s nem is szeretik a katonák! Ám nem is csapatszállítónak valók, ebben a formában! Én inkább a vízi átkelések fedezésére használnám. 3 személy kényelmesen elférne benne.

- Vajon egy BMP tornyot elbírna a BTR? Milyen súlyú lehet egy BMP-2 torony? Erre gondolok.
4ZmC6Cd.png

yiPBTjx.png
A Berezhok torony súlya akár 3,250 kg is lehet, és nehéz fegyverzetet hordoz, amely egy 30 mm-es automata ágyút, egy automata gránátvetőt, egy koaxiális általános célú géppuskát és négy használatra kész ATGM-et tartalmaz két kétcellás bankban, amelyek a torony mindkét oldalára vannak felszerelve. A torony automatikus célkövetőt és ballisztikus számítógépet kapott. A tartály típusú célpontok érzékelési tartománya legfeljebb 5000 m, a célazonosítás éjszaka a hőcsatorna segítségével 3000 m-ig lehetséges. A torony fel van szerelve a parancsnok és a lövész független irányzékaival is, lehetővé téve számukra, hogy "vadász-gyilkos" módban dolgozzanak. A gunner látványának négy csatornája van: optikai, termikus képalkotás, lézeres távolságmérő és ATGM vezérlőcsatorna.

Ez egy kicsit nehéz lenne a BTR 80- ra, az oroszok sem tették rá.

Na ez lenne a nagy előnyük, ha teherautóvá alakítanánk őket.
Sajna nem tudod mivel hátul van a motor, pont ez a baj a felhasználásával. Annyit nem ér. Tehát csak városi utcai harcosnak tudod használni s meghagyni úszóképesnek. Azaz a városi harcokra kellene felkészíteni. Tömbházak közötti lövöldözésre. Ezért gondolkodok 360°-os, azaz 120-120-120 védelemben. olyanokban kell gondolkodni ahol nem kell ki-be deszantólni. Az elég kiábrándító ezzel a géppel.