Remèlem akik az oktatàst tartották lebaszásra kerültek.dobás előtt elfelejtette kihúzni a szállításbiztosítót...
Milyen amatőr dolog erről elfeledkezni szállításbiztosítóról.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Remèlem akik az oktatàst tartották lebaszásra kerültek.dobás előtt elfelejtette kihúzni a szállításbiztosítót...
A katonák egy része úgy fél a gránáttól mint a tűztől valamiért.Remèlem akik az oktatàst tartották lebaszásra kerültek.
Milyen amatőr dolog erről elfeledkezni szállításbiztosítóról.
Simán, de nem a tűzerő miatt.Egy 30 mm-es gépágyút egy .50-es HB-ra cserélni? Vedd be a gyógyszert!
Mármint az irányzóra gondolsz?parancsnok átvehetné a lövész feladatát
Igen arra, angolról fordítok vissza fejben, ezért elírtam...Mármint az irányzóra gondolsz?
Amúgy nem vèletlenül van pk-irányzó feladat szètszedve.
az apc ket alapvetően nem a harc megvívására tervezték.Igen arra, angolról fordítok vissza fejben, ezért elírtam...
Sok APC csak két fős kezelőszemélyzettel működik, ez már ennyire elavult dolog?
Pont ezért gondolom, hogy 2 fő elöl elkezeli a BTR-t egy kis RCWS-el a tetején, hogy felszabaduljon a küzdőtérben a hely és csökkenjen a tömeg. Hiszen már nem IFV-ként kellene rá számítanunk...az apc ket alapvetően nem a harc megvívására tervezték.
Ebben a formában elèg.Igen arra, angolról fordítok vissza fejben, ezért elírtam...
Sok APC csak két fős kezelőszemélyzettel működik, ez már ennyire elavult dolog?
Egy BTR már eleve nem való tűzharcba, és bár úgyis oda fog kerülni, a modern toronnyal szerintem több esélye van a túlélésre
Mèg pár èvig sajnos de.Hiszen már nem IFV-ként kellene rá számítanunk...
Nem is hiszem, hogy a pár év alatt döntés (pl. szerződés eladásról, kivonásról, modernizációról) születne, mi lesz a BTR-ek végső sorsa.Mèg pár èvig sajnos de.
Jogos. Viszont egy stabilizálatlan, kézzel irányzott, elavult éjjellátóval, kopott nappali optikával szerelt 30 mm-es toronnyal sem sokkal jobb ebben a helyzetben lenni, sőt... Akár dobjunk fel a tetejére egy M2HB-t és egy valaki által levedlett ATGM indítót. Pl MILAN. Vagy valami új, de olcsó AT fegyvert, ezért merült fel bennem pl az RGW 110/PzF 3, aminek ráadásul a Bunkerfaust (HESH?) verziója épített környezetben is hasznos volna. Ezekkel csak az a gond, hogy csak egyszer használatos verziói vannak jelenleg...Szerintem az a tapasztalat, a vègèn minden belekerül a sűrűjèbe.
Föleg egy ilyen kis lètszámú seregnèl szerintem ez elkerülhetetlen.
Hát az a torony minden szempontból szar.Viszont egy stabilizálatlan, kézzel irányzott, elavult éjjellátóval, kopott nappali optikával szerelt 30 mm-es toronnyal sem sokkal jobb ebben a helyzetben lenni,
Csak hogy így költünk rá, amit sokan hibának vélnek.Aselsan NEFER-L RCWS
Kompatibilis a 2A42 -es gépágyúval és 1 tonna az egész cucc.
80/A-nak ott a cserelehetőség.
A 80-asnak pedig a SARP KPVT.
Mindkettő könnyebb mint a jelenlegi torony és nem lóg be a küzdőtérbe.
A jelenlegi pótalkatrészek és lőszer (már amennyi van ezekből) felhasználásával megoldható a továbbüzemeltetés egy darabig.
Én főleg mióta van egy pontos képünk mennyibe fájnak a török 6x6-os és 8x8-as gépek (észtek beszerzése alapján marha jó áron vannak) innentől főleg nem látom komolyabb értelmét BTR berhelésnek, de amit leírtam szerintem a legjobb ár/érték arányos megoldásnak tekinthető.Csak hogy így költünk rá, amit sokan hibának vélnek.
Viszont felmerült, hogy a szerbeket érdekelheti az A-k tornya, mert az oroszok nem szállítanak nekik, azok ára fedezhetné az átalakítást...
Amúgy nem tudom a szerbeket mièrt èrdeklik a "szèthasznált" tornyok.Csak hogy így költünk rá, amit sokan hibának vélnek.
Viszont felmerült, hogy a szerbeket érdekelheti az A-k tornya, mert az oroszok nem szállítanak nekik, azok ára fedezhetné az átalakítást...
NincsAmúgy nem tudom a szerbeket mièrt èrdeklik a "szèthasznált" tornyok.
Szerintem tudnak ők jobbat is.
Vajon a szerbek mennyit adnának érte (A BPPU-1 toronyért)?Aselsan NEFER-L RCWS
Kompatibilis a 2A42 -es gépágyúval és 1 tonna az egész cucc.
80/A-nak ott a cserelehetőség.
A 80-asnak pedig a SARP KPVT.
Mindkettő könnyebb mint a jelenlegi torony és nem lóg be a küzdőtérbe.
A jelenlegi pótalkatrészek és lőszer (már amennyi van ezekből) felhasználásával megoldható a továbbüzemeltetés egy darabig.
Azért a szerbeket se nézd már marhának!Vajon a szerbek mennyit adnának érte (A BPPU-1 toronyért)?
És miért nem a törökökhöz fordulnak inkább a NEFER-L RCWES-ért?
Én is arbitrázs-szagot érzek...
Megjátszhatnánk azt, hogy eladjuk nekik a BPPU-1 tornyot és azon az áron veszünk (vagy némi ráfizetéssel) NEFER-L-t.
De ilyen kreativitást nem feltételezek ez haderőfejlesztőinkről.
Ha van egy kis eszük a szerbeknek - meg nekünk - akkor a jobb üzlet érdekében minden alkatrésszel együtt vegyék meg ezeket. Mi több, tőlem mehet vele a jármű is!Nem kell új kalibert bevezetni, a jelenegi fegyverek alkatrészbázisa jelentős mértékben hasznosítható, lőszerek szintén,...
Ezen a héten Böröndi előtt a szerb kollégája is járt a törököknél valamiért... lehet hogy még találkoztak is.Vajon a szerbek mennyit adnának érte (A BPPU-1 toronyért)?
És miért nem a törökökhöz fordulnak inkább a NEFER-L RCWES-ért?
Én is arbitrázs-szagot érzek...
Megjátszhatnánk azt, hogy eladjuk nekik a BPPU-1 tornyot és azon az áron veszünk (vagy némi ráfizetéssel) NEFER-L-t.
De ilyen kreativitást nem feltételezek ez haderőfejlesztőinkről.
A NEFER-L nem bírja a 30x173-at, a 2A42 a max amit elvisel, NATO-ból meg a 25 mm chain gun.A NEFER-L-be meg lehet rendes NATO lőszeres 30-as is