Hja és még egy dolgot elfelejtettem. (Valamiért azt hittem, hogy beleírtam... )
Az egyetlen hajtáshoz kapcsolódó military dolog az az lenne, hogy a jet hajtást kivenném mögüle-alóla, és helyette egy dupla külső jet hajtás tennék a hátsó 2 sarkára. Motorról meghajtott hidraulikus motorokkal. Az eredeti jet helyét lelemezelném (szívótorok, jet kimenet). Az motortér alján felszabadult helyet meg egyszerűen egy további gázolaj tartállyal kitöltöm.
Ezzel nem csak további hely szabadul fel a motortérben, hanem egyszerűsödik az osztómű is. Arról nem is beszélve, hogy javul a test vízállósága is, mert a hajócsavar tengely mentén, csak egy forgó tengelyt kell kivezetni, aminél a tömítettség az évekkel folyamatos hibaforrás lehet.
Hja és egészen biztosan fel fog szabadulni tömeg a fentebbi átalakítások során. Amit meg lehet extra páncélozásra használni:
Először is balisztikai szövettel kibélelni a belsejét, továbbá kerülhet rá kívölről moduláris kompozít-kerámia lapokból extra védelem.
Hja és a lőréseket is le lehetne hegeszteni. Ezzel nem csak további védelmet kapna a gép, de a leszerelt belső fegyverkonzolok helyét el lehetne belülről dobozolni. Ebben helyet kaphatna a fal mellett egy normális levegő, valamint tűzoltó rendszer, illetve a falhoz rögzítve az ajtók két oldalán lőszer, fegyver és víz tárolására alkalmas tereket lehetne kialakítani.
A legfőbb problémát a belső szűkös helyet okos megoldásokkal biztosan lehetne orvosolni.
De már az piszok sokat jelentene, hogy egy rendes RC torony digitális belső konzolja (a jobb egybe telepítve) kiválthatja a 80-as full analóg belógó lövegkezelő szerveit a jármű közepéről.
80A-hoz csak futólag volt szerencsém, de - emlékeim szerint - ott sem jobb a helyzet.