dxfrqy10.jpg

Még ruhát is varrtak neki, hogy meg ne fázzon. Na jó az infravörös kisugárzást árnyékolja.
Ez magyar fejlesztés?

https://www.alibaba.com/product-det...8.html?spm=a2700.wholesale.0.0.2b57362aVSqeOG járműre szerelhető katonai minősítésú 1.600.000 napali kamerával is rendelkezik
kicsit olcsobban nemtudom katonai minősítésű e. https://www.alibaba.com/product-det...751.html?spm=a2700.7724857.0.0.1c67100c2oEC3g
használt kocsi árak!!! nem kell 10 millios meg 20 millios eszközöket telepíteni rájuk... már ez is hatalmas előrrelépés és bőven a szomszédaink 2 vonalas eszközei elé teszi a btr eket.

addig kell meglépni ameddig a piacon kaphatóak egyáltalán ezek a termékek mert kitudja lessz e chip jövőre vagy hova megy az elektronika ára... most még gombok. mil stanagosak a tengeriek girostablizáltak de a fegyver mellé elég csak a kamera ami szintén kapható. fixen beépítve. az még olcsobb... a fentiek meg a pk nak keresni (de ha nincs keresés szánva neki akkor ... amég lehet amég nem késő...)

nem száz milliok tízmilliókból megoldható a felújítás modernizáció úgy hogy zsíros haszonnal és adóval terhelve számolok mindent balfasz kisker áron.... pótalkatrészekkel tartalékképzééssel csereeszközzel.... viszonylag gyorsan. ha csak a mil stanagosat vesszük mindenből akkor is... (de nem kellene mindennek mil stanagosnak lenni egy powepakknak (kiserőmű) AKUMULÁTOR hordozható generátor tök fölösleges a mil stanag... müködjön ha elromlok javítható vagy könnyen potólható... haladható a korral

200 millioért 1000 db hordozható generátort lehet venni (nagykeráron) lehet csak 150 millio. beszarik beszarik ami javitható javítani kell ami nem azt cserélni. kit érdekel a mil stanag. ha 20-30x os az ára... csak kiegészítő... fogyoeszköz... be kell dobni mellé a szigetelt bádogdobozba egy 1000 ft os halon patront azt ha kigyullad találatmiatt majd eloltja.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
@Nemerson tudom mert láttam is meg fogtam is. a Pontex nél szabták csak a régi rezgőkésessel tudák csinálni az új hevítőszálasok ugye nem vitték jól a lézeres vágás sem vólt a legjobb. lehántották a régi rezgőkésessel (még jó hogy csak félre van állítva és nem bezúzva) álítolag pont ezért jött ide a megrendelés...

Èn úgy vagyok vele, hogy 10 évig még aktív illetve tartalékos szolgálatban kb még ilyen olyan formában ezek a gépek még itt lesznek. Emiatt legalább egy nagyjavítás+kommrendszer+éjszakai harcképesség megteremtése kell legalább az állomány egy részének. De nem látom értelmét különösebben az áthegesztésüknek.
- Tökéletesen igazad van s egyetértek veled, Nem célszerű a darabolás, akkor abból, annak csak vastelep lesz a vége. Én még mindig ott tartok hogy a motor áthelyezése az orrészbe a legjobb megoldás! S utána lehet számolni a megériséget. 1db gépen lehet variálni, gondolkodni, ötletelni, alakítani mit hogyan lehetne alakítani.
- Ha a motor elől van, szabad út van a további hasznosításnak.
Nekem ez a véleményem.

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus
Az Eü-s(de akár az alap teknős) BTR nagyon jól tudna műxeni 20+(-200-ig akár) km-es drón indító és operátor "munkahely"-ként: motortér feletti drón-indítóval, bent az operátor állomással, ha kell (a rádiósugárzás bemérésének veszélye miatt), egy --akár percek alatt telepíthető-- külső(mobil) sugárzóval.

Az Eü-s(de akár az alap teknős) BTR nagyon jól tudna ellátni motortér feletti csőköteges rakétatüzérségi csapásmérő feladatot, a belső operátorokkal precízióst is, jóval nagyobb lötávig.
A szerbektől gyorsan, megfizethető áron beszerezhető, jó M"G-varázslással" lehet akár gyártással is!
Szudánon keresztül --kis ügyességgel a kínai is, ami a 'lekoppintható" technológiai sznvonal!!!

Nagyon sok mindent lehetne, ha "Valakinek" nem a tejfölös-galukás pacal, és a sajttal töltött bármi, jó zsíros örettel lenne az egyik legfontosabb, "szemmel láthatósan"!!! ...ez volt itt a nem-népszerű-lényeget kimondó (keserű) irónia helye!!!
...alkotó kritikai szándékkal, +megvalósítható ötletekkel!
...igen, tudom, felkiáltó-jelek!!! :p

.

.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: alfa74 and Pogány
- Tökéletesen igazad van s egyetértek veled, Nem célszerű a darabolás, akkor abból, annak csak vastelep lesz a vége. Én még mindig ott tartok hogy a motor áthelyezése az orrészbe a legjobb megoldás! S utána lehet számolni a megériséget. 1db gépen lehet variálni, gondolkodni, ötletelni, alakítani mit hogyan lehetne alakítani.
- Ha a motor elől van, szabad út van a további hasznosításnak.
Nekem ez a véleményem.
A legbonyuloltabb és legköltségesebb és legtöbb vagdalással jàró megoldás.
Na ez az amit véletlenül se szánnék rájuk.

Azt hiszem értelmetlen ez az egész. Hittel nem lehet vitatkozni. Ha ti BTR-bál akartok csillagrombolót akkor építgessétek, hála istennek a kutya nem kíváncsi rátok. Tudom, mindmeghalunk. Hát akkor legalább nyugi lesz és nem kell a főnökeimmel harcolnom.

..."megjegyzem" ( :oops: ): A Covid előtt még megvolt az előző laptop-on az a fórum, ahol összerakták az eredeti motoros+APU-s BTR-80-at* 150-200e $ közötti összegből, "hátul-desszantolósra".

@krisss lehülyézte az ötletet, ezért nem is mentettem el, vhol megvan kinyomtatva, nem hiszem, hogy kellene, mert "gombokért" kategória, és "hazai-kivitelezhetős".

U.I.: Akkor sem akartam igazán a "fórumba-berakást", mert van olyan "szomszéd-történelmi szövetséges", akinek ebből is túl sok van! :oops:

U.I. 2.: Az új torony/fegyverzet nem volt benne, de egy orosz ATGM tizen-ezrek $-ban, ami ugye nekünk olcsó/"büdös" nem NATO-szabvány...

*=> legyen a neve mondjuk "BTR-80NG"

.

..."megjegyzem" ( :oops: ): A Covid előtt még megvolt az előző laptop-on az a fórum, ahol összerakták az eredeti motoros+APU-s BTR-80-at* 150-200e $ közötti összegből, "hátul-desszantolósra".

@krisss lehülyézte az ötletet, ezért nem is mentettem el, vhol megvan kinyomtatva, nem hiszem, hogy kellene, mert "gombokért" kategória, és "hazai-kivitelezhetős".

U.I.: Akkor sem akartam igazán a "fórumba-berakást", mert van olyan "szomszéd-történelmi szövetséges", akinek ebből is túl sok van! :oops:

U.I. 2.: Az új torony/fegyverzet nem volt benne, de egy orosz ATGM tizen-ezrek $-ban, ami ugye nekünk olcsó/"büdös" nem NATO-szabvány...

*=> legyen a neve mondjuk "BTR-80NG"

.
Egészségedre

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0