• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 600
17 331
113
De ha a kormányod nem akar venni, megsem.fitsz mezítláb...
Off

:D :D :D

Ez tènyleg nem ide tartozik de azt tettem pár nap pihenő után az első 2 hètben csak mezitláb futottam.:rolleyes:

De ez egy hosszabb törtènet.

On

Arra akartam kilyukadni ha valami nagyon szar eszközöd van, nem biztos hogy azt megèri használni.

De persze rèszben sarkítok.
Valószínű a szemèlyes negatív tapasztalatom/"èlmènyeim" miatt nem teljesen realista a gondolkodásom ezzel a jarművel kapcsolatban.

Remèlem most majd gondolnak a cserèjükre.
Ès nem gidrán lessz a befutó.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 241
5 440
113
Kurblis toronyban nulla stabilizálással és zéró modern optikával egyik sem ér semmit - mindegy hogy milyen kaliber.
Volt pár ukrajnai videó amiben BTR küdött Bradleyvel - hát nem igazán szerepeltek jól... :D

Gyalog több az esélye a katonáknak túlélni mint a papirpáncélzatú vakegér BTR-ben ülve. Tök nem kár ezekért: vegyék vigyék a szerbek mindet! Utolsó esélyünk kapni ezekért valamit.
Szia,

Ezt te elhiszed?

Vagyis azt, hogy a nadragja a katonanak megfogja azt a 12.7-est, ami atmegy a BTR panceljan? Hogy a katona Bren-je olyan szuper, hogy 1000 m-re love a sorozat 2. es 3. lovese eltalalja a celt, nem csak az elso? Es hogy a Bren atlovi 1000 m-rol a tamado BMP-t? Meg azt, hogy a katona gyorsabban fog szaladni, mint 100 km/h, amit neha eler a BTR?

Mert amit leirtal, az ezt jelenti. Attol fuggetlenul, hogy a BTR-80 a kategoriajanak egyik legrosszabb tagja - volt a 80-as evekben, azota meg csak meg jobban elavult (marmint a BTR-80 volt a legrosszabb, mert az ingyen atjatszott BTR-80A annal azert sokkal jobb, pl. ejellato legalabb volt rajta a nyilvanvalo tuzerofolenytol eltekintve is).

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 241
5 440
113
Jaaa...

Ezzel az a problémám, hogy kb úgy járnánk vele, mint a letaktarozott 82mm és aknavetőkkel, d20asokkal, meg isten tudja, mi van még elrakva és közben inkább ne lenne.
Szia,

Ezt sose tudtam megerteni, hogy miert akarja valaki azt, hogy inkabb haljanak meg a katonaink mind egy szalig a semmiben, mint hogy legalabb egy resze tuleljen a gyengeben?
Mert nyilvanvalo, hogy amig ez a kormany van, addig vagy BTR, vagy semmi. Es valoszinubb, hogy ebben nem is lesz valtozas, "csak" abban, hogy mennyire provokalunk haborut magunk ellen.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 266
91 871
113
Szia,

Ezt sose tudtam megerteni, hogy miert akarja valaki azt, hogy inkabb haljanak meg a katonaink mind egy szalig a semmiben, mint hogy legalabb egy resze tuleljen a gyengeben?
Mert nyilvanvalo, hogy amig ez a kormany van, addig vagy BTR, vagy semmi. Es valoszinubb, hogy ebben nem is lesz valtozas, "csak" abban, hogy mennyire provokalunk haborut magunk ellen.
Mert nem éli túl. Szetencsétlen BTR csak a gepluskatűztől véd meg, de ki a bűbánat lő géppuskával BTR-re?

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 137
49 806
113
Szia,

Ezt te elhiszed?

Vagyis azt, hogy a nadragja a katonanak megfogja azt a 12.7-est, ami atmegy a BTR panceljan? Hogy a katona Bren-je olyan szuper, hogy 1000 m-re love a sorozat 2. es 3. lovese eltalalja a celt, nem csak az elso? Es hogy a Bren atlovi 1000 m-rol a tamado BMP-t? Meg azt, hogy a katona gyorsabban fog szaladni, mint 100 km/h, amit neha eler a BTR?

Mert amit leirtal, az ezt jelenti. Attol fuggetlenul, hogy a BTR-80 a kategoriajanak egyik legrosszabb tagja - volt a 80-as evekben, azota meg csak meg jobban elavult (marmint a BTR-80 volt a legrosszabb, mert az ingyen atjatszott BTR-80A annal azert sokkal jobb, pl. ejellato legalabb volt rajta a nyilvanvalo tuzerofolenytol eltekintve is).
Ez egy drón mágnes, nulla védelemmel.
Ha katonák nincsenek benne jobban túlélnek pl. terep tárgyak, fedezékek mögé bújva.

Nem véletlen rohamoznak az oroszok crossmotorral: tudják hogy ezekkel BTR meg BMP "csodákkal" tutira nincs esélyük! így is hullanak, de az a néhány aki átért kipucolja az árkot tartó néhány ukránt.
Ha már harcjárművel kell menni akkor erős páncélzat, APS és drón elleni csapat légvédelem kell. BTR ebből semmit nem hoz.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 241
5 440
113
Mert nem éli túl. Szetencsétlen BTR csak a gepluskatűztől véd meg, de ki a bűbánat lő géppuskával BTR-re?
Szia,

Pl. az, akinek geppuskaja van? :cool:

De amugy nyilvan egy eleg messze becsapodo tuzersegi lovedektol is ved - ami amugy siman elcsapna a combarteriat.

Szoval nyilvan orulnek neki, ha valami jobbra cserelnek a BTR-80-asokat, es gyakorlatilag barmire cserelik, az csak jobb lehet - de elajandekozni csere nelkul hazaarulas.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 266
91 871
113
Szia,

De amugy nyilvan egy eleg messze becsapodo tuzersegi lovedektol is ved - ami amugy siman elcsapna a combarteriat.

Szoval nyilvan orulnek neki, ha valami jobbra cserelnek a BTR-80-asokat, es gyakorlatilag barmire cserelik, az csak jobb lehet - de elajandekozni csere nelkul hazaarulas.
Azért van még BTR, mert van. Hogy értem ezt? Ha nem lennének BTR-ek, akkor már rég venni kellett volna valamit (a BMP-kivonáskor). Tehát a BTR-ek a puszta meglégükkel akadályozzák a típusváltást.

• Tetszik
Reactions: Crusader

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 433
5 013
113
Szia,

A párhuzammal arra akartam utalni, hogy azt hisszük, valami le van raktározza de használható, de amikor odamesz és használnak, kiderül hogy megette a rozsda, nem lehet vele lőni, nagyobb veszélyt jelent a kezelőjének mint a potenciális ellenére.

En nem vagyok annyira radikális, hogy ha btr vagy semmi, akkor inkább a semmi, de nagyon, nagyon örülnék, ha bármi más lenne.
Eskü,. Ha kapnánk 200 skotot, meg azt is inkább...

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 433
5 013
113
Azért van még BTR, mert van. Hogy értem ezt? Ha nem lennének BTR-ek, akkor már rég venni kellett volna valamit (a BMP-kivonáskor). Tehát a BTR-ek a puszta meglégükkel akadályozzák a típusváltást.
HÁt.. én ennyire.egyik kormanyunkban sem biznek, simán megideologizalta volna bármelyik, miért nem kell semmi bár, bmp helyett...

• Imádom
Reactions: endre

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
48 054
91 940
113

Parada25-2-of-41.jpg

"Among other interesting wheeled armored personnel carriers, we will highlight the BTR-80A armored personnel carrier in its modernized version, the BTR-80AMS, which has now been introduced into units of the Serbian Army. This version has received additional armor, a stabilized electric servo system, an optoelectronic fire control system, day and thermal cameras, air conditioning, and a new communication system. As it was learned, the integration of "Kornet" anti-tank missiles is also planned."

"During the preparations, as well as at the parade itself, we were able to see for ourselves that there is now serial production of Lazar 3M armored combat vehicles in the variant with the Russian 32V01 turret, which is equipped with a 30 mm 2A42 cannon. Interestingly, this version is now designated as the Lazar 3MA, and the Lazar 3MB variant could also be seen at the parade, which received a slightly modified BPPU-1 turret (with a 30 mm 2A72 cannon) taken from BTR-80A armored personnel carriers purchased from Hungary. We will also mention that at the head of the echelon of these vehicles was the command variant Lazar-3K."

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 266
91 871
113
HÁt.. én ennyire.egyik kormanyunkban sem biznek, simán megideologizalta volna bármelyik, miért nem kell semmi bár, bmp helyett...
Biztosan nem, mert akkor rá lettek volna kényszerítve a vasárlásra. Ha nem lenne BTR gyalogolnának a katonák...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 266
91 871
113
Szia,

A BTR-neka tetején utazik a deszant, mert nagyobb biztonságban érzik magukat rajta mint benne...

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 977
19 656
113
Nem fog tetszeni sokak, de el kell engedni a btr kezet es amig lehet tovabb adni akar bartell uzlettel, mi nem jutunk alkatreszhez.
Vagy uj 8x8 ast nezni vagy lehivni egy kozepes ddt-hez valo mennyisegu lynxet es kesz, el kene mar dontenie a vezetesnek mit akar..akarja e a kozepes dandart a nehez utan vagy nem ez alapjan el is dolne a kerdes btr tekinteteben.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 325
10 416
113
Nem fog tetszeni sokak, de el kell engedni a btr kezet es amig lehet tovabb adni akar bartell uzlettel, mi nem jutunk alkatreszhez.
Vagy uj 8x8 ast nezni vagy lehivni egy kozepes ddt-hez valo mennyisegu lynxet es kesz, el kene mar dontenie a vezetesnek mit akar..akarja e a kozepes dandart a nehez utan vagy nem ez alapjan el is dolne a kerdes btr tekinteteben.
Vagy nem lesz semmi.

Számomra kissé érthetetlen, hogy teljes egészében a kormány/miniszterelnök dönt olyan kérdésekben, ami az ő hivatalától teljes mértékben független szakmai kérdés.
Tudom, tudom...de akkor is nehéz felfohni ép ésszel.

• Tetszik
Reactions: yangwenli

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 137
49 806
113
Vagy nem lesz semmi.

Számomra kissé érthetetlen, hogy teljes egészében a kormány/miniszterelnök dönt olyan kérdésekben, ami az ő hivatalától teljes mértékben független szakmai kérdés.
Tudom, tudom...de akkor is nehéz felfohni ép ésszel.
Pedig tök egyszerű: hatalom megtartása és harácsolás a két főszempont. Mindig minden ennek van alárendelve. Kormányozni nem kell, elég csak propival és nem valós problémákkal szórakoztatni a népet.
Ha innét nézed, akkor tök racionális amit csinál. Honvédségre költenének, akkor kevesebb maradna neki meg a haveroknak és kevesebbet lehet osztogatni, ami meg további hatalomhoz és harácsoláshoz elengedhetetlen.
Tehát logikus, hogy MH-ra minimálisan szabad csak költeni. 2022-ig a nemzetközi fontoskodás miatt gondolta Orbán, hogy kell MH-ra költeni, azóta meg leszarja, mert az első két főszempont fontosabb és arra is nehezebben van lé.
Azok az országok akik komolyan gondolják a honvédelemet, gazdasági nehézségek ellenére is költenek rá. Ez nem mi vagyunk...

Ez a SAFE (ami ő maga nagyon ellenzett :p ) is vlaszeg csak azért érdekes nekik, mert le tudják fölözni az infrastruktúraépítő részt. Mellesleg vesznek valamennyi fegyvert is, de csak mert valszeg nem lehet csak túlárazott építésekre kérni az egészet.
Kíváncsi leszek majd a fegyvervásárlás-építgetés arányára a hiteligénylésünkben. :p