Ne haragudj, de szerintem ez hülyeség. (próbáltam kevéssé sértő kifejezést használni, mert nem sértegetni akarok)olyanban, hogy léteznek és még menthetőek, de ha elpusztítják őket, akkor legjobb esetben is alkatrészforrások vesznek el... örökre...
mint írtam is, dac-ot, zilt, avia-t, robur-t nem sajnálnám (zilt esetleg)... de a képen lévő Csepel még akár menthetőnek is kinéz... (ráadásul ilyen kialakításban ritka is... talán kettőről tudok...)
nézz be egy Csepel-es fórumba, hogy honnét hoznak patika állapotba kocsikat.
A HM az ilyen járműveket rendszeresen árverezi. Aki akar, az ott még válogathat is. És szerintem már válogatott is. Múltkor komplett naszádokat árultak gombokért. Csepelen kint is vannak a Teller Ede út mellett a már szétberhelt (motorokat kiszedték, mert csak azok többet értek, mint amit ki kellett értük csengetni) hajók. Nem lehet mindent megmenteni. A szavaidból kiveszem, tudod, hogy mennyit kell egy ilyenre költeni mire "lábra áll". Szerintem amennyi ilyen rohad a telephelyeken, hogy az éves GDP is kevés lenne, ha mindegyiket egyszerre akarnánk megőrizni.