[HUN] D-20 (M1955) ágyútarack

Te komolyan azt hiszed, hogy ha valóban sunyizna bárki is, te tudnál róla??
Ha elolvasod még egyszer azt, amit írtam, akkor rájössz, hogy ott van benne a válasz.
Tehát még egyszer. Jelenleg is a bevitt fegyvereknek a minimum 30-40%-a teljesen ködös. Csak az nyilvános, amit az adományozó országok annak akarnak.

Az ENSZ jelentések szerint régen 308 db D-20-asunk is volt, de 2010 óta már csak 31 db van. Kovács Gyula, a pécsi tüzérdandár egykori parancsnokhelyettese szerint már alig van köztük használható.

Én ~7éve olyat hallottam, hogy 24db müködő a cél de nem jön össze. Pécsi volt tüzértől. Lényegében kijelenthető, hogy 2022ben nincs MOnak tüzérsége. Se csöves, se rakétás. Márpedig ahogy már sokszor kifejtettem megkockáztatom talán legfontosabb haderőnem.

• Vicces
  • Hűha
Reactions: vasszekely and kamm
Persze, hogy több van ez sosem volt kérdés.

Van egy összemennyiség, ami elvileg akár mind meg is lehet. Abból van, ami működőképes mennyiség, meg azok, amit működőképessé lehet tenni. A pontos számokat érthetően nem kötik az orrunkra. Háborús helyzetben, feltételezhetően több osztályt fel lehet szerelni. Amennyiben persze, tüzérek is lesznek hozzá. Feltehetően a HM eddigi gondolkodásmódja, vagy az anyagiak hiánya okán van, hogy Debrecenben eddig nem került felállításra egy tüzér osztály. Tarack biztosan lenne hozzá.

Mi lehet még lezsírozva technika? Csak tarack vagy maradt még BMP esetleg vagy más csemege?

Az ENSZ jelentések szerint régen 308 db D-20-asunk is volt, de 2010 óta már csak 31 db van. Kovács Gyula, a pécsi tüzérdandár egykori parancsnokhelyettese szerint már alig van köztük használható.
Talán K GY felel az említett eszközök raktározásáért, hogy ennyire tisztában van az állapotukkal?