[HUN] Dassault Falcon 7X

Valóban figyelemre méltó.

Az itteni hozzászólásokból írta a cikket és keresett még hozzá néhány információt...
A német "Flugbereitschaft des Bundesministeriums der Verteidigung" angol fordítása általában "Special Air Mission Wing", amit szerintem félreértelmez. A német gépek jelenleg valószínűleg csak VIP utasszállítók. Nem találtam olyan utalást, hogy a németek már felderítésre használnák és átalakításnak sincs nyoma. Amit belinkelt, ott általánosan írják, hogy mások felderítésre is használják a típust. (pl. Sentinel R1, E-11A) A később beszerzésre kerülő három Global 6000 gép lesz felderítő géppé átalakítva a németeknél. Az hogy így kihátráltak a németek a MQ-4C Triton programból, az valószínűleg leginkább a költségek miatt van.

Bocsánat.Tèvedtem. Mea culpa, mea culpa...:(
A Flugbereitschaft vègzi a Nyílt Èg ellenőrző repülèseket is. A gépeik rèszben sebesûltszàllitàsra ès mâs gèpek lègi tankolâsàra is alkalmasak..

Pedig vannak felderitogepek a vilagon amirol kivulrol nemigen mondod meg hogy felderito.

Bocsánat.Tèvedtem. Mea culpa, mea culpa...:(
A Flugbereitschaft vègzi a Nyílt Èg ellenőrző repülèseket is. A gépeik rèszben sebesûltszàllitàsra ès mâs gèpek lègi tankolâsàra is alkalmasak..

Ez benne volt a cikkben és ott van a Bundeswehr oldalán is leírva. De a felderítésről egy szó sincs a G5000/6000nél.

Pedig vannak felderitogepek a vilagon amirol kivulrol nemigen mondod meg hogy felderito.

Biztos van ilyen. Állítólag az izraeli utasszállító gépeken is van valami, ami csinál valamit és nem látszik kívülről semmi. Jó lenne ezekről a "nem látható eszközökről" egy kicsit több infó, hogy mit csinálnak, mire alkalmasak.

Az 5 g es modern radar hullam atereszto illetve elektromagneses sugarzasokat atereszto burkolat... /persze az 5 g antenna nem azon es nem ugy sugroz de az antenna pl maradhat... Es ez csak egy antenna es az se igenyel cseret.../ titkosszolgalatoknak gondolod nincs ilyen vagy hasonlo gepe? Az optikai felderitesrol meg ammyit hogy egy par rogzitett allvany /aminek megvannak a gari rogzitesi pontjai csak alvanyt kell kesziteni./ amibe kamerat helyezel./akar minden ablakba mast./ mjd biztonsagos cdatornakon lesugarzod a foldre feldolgozasra /halozati hadviseles eggyik lenyege hogy nem kell a gepre kulon felderito szemelyzet./akkora adatmenmyiseget nem is tudnanak feldolgozni normalisan.a gepen.../
Nem azt allitom hogy ez van avagy lessz a magyar gepeken de letezik ilyen a vilagon./

Az itteni hozzászólásokból írta a cikket és keresett még hozzá néhány információt...
A német "Flugbereitschaft des Bundesministeriums der Verteidigung" angol fordítása általában "Special Air Mission Wing", amit szerintem félreértelmez. A német gépek jelenleg valószínűleg csak VIP utasszállítók. Nem találtam olyan utalást, hogy a németek már felderítésre használnák és átalakításnak sincs nyoma. Amit belinkelt, ott általánosan írják, hogy mások felderítésre is használják a típust. (pl. Sentinel R1, E-11A) A később beszerzésre kerülő három Global 6000 gép lesz felderítő géppé átalakítva a németeknél. Az hogy így kihátráltak a németek a MQ-4C Triton programból, az valószínűleg leginkább a költségek miatt van.

Igy igaz. Amikor a nèmetek nyilvànossàgra hoztàk a döntèsüket, hogy nem veszik mègsem meg a Tritont, akkor azt is irtàk, hogy helyette Globális 6000 gèpeket vesznek.

Igy igaz. Amikor a nèmetek nyilvànossàgra hoztàk a döntèsüket, hogy nem veszik mègsem meg a Tritont, akkor azt is irtàk, hogy helyette Globális 6000 gèpeket vesznek.

Azaz idén januárban döntöttek úgy, hogy nem küzdenek tovább a Tritonnal, kell valamilyen másik platform a PEGASUSnak...

Ha az előkerül akkor majd lehet hogy lesz miről.beszélni, de jelenleg semmiféle új információ nics a témában ( a belső fotókat leszámítva)
Megjegyzem ha abból valóban lesz valami akkor a legnagyobb marhaság titkolózni. Amint kitolják a hangárból úgyis minden kiderül.
Továbbá egy SIGINT gép mögé kell egy nagyon komoly földi infrastruktúra.
A SIGINT gép csak egy szenzor hordozó platform, egy porszívó, ami mellé kell egy nagyon komoly földi kiértékelő központ ahol a "beszívott port" válogatják, elemzik, stb...
Egy ilyen központ létrehozását sem lehet titokban tartani...
Esetleg hallottál már ilyesmit? (mert én még nem :()

Szóval, te kitaláltad, hogy a Falconok Orbán magántaxijai, és te SIGINT gépet követelsz.
Most, hogy valaki meglebegtette, hogy esetleg az lesz belőle, egyből szart ér a SIGINT gép, mert...
Menstruálsz?

• Tetszik
Reactions: arcas and SilvioD
Erről beszéltem. A 606-os nem a hangárban volt. A 607-es viszont igen.

Kezdettől az a kérdés hogy Harangozó Tamás facebook bejegyzését hogyan értékeljük. Mert ő az egyetlen információforrás, aki mindkét gépet megnézhette...

Most ezen is elrugózunk még 2 évet és utána talán bejelentik/ valaki megírja mi volt a 607-es gépben, ami ennyire titkos... lehet jobb lett volna, ha erre is mondanak valami kicsit konkrétabb dolgot. Szerintem megint elrontották a kommunikációt, mert az emberek csak a 606-os belsejét látják és az van hogy "na ugye hogy luxus repülőt vetttek". Kíváncsi vagyok hogy ezután lecseng-e a téma, vagy továbbra is megy majd a "luxusrepülőzés".

• Tetszik
Reactions: Loken