[HUN] Dassault Falcon 7X

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 666
93
Én nem mentettem el, de többen is linkelték, mert sok hely volt rajta - akkor már jóval kevesebben utaztak...!

Azt nem tudom, hogy az index vagy más sajtótermék milyen viszonylatot talált ki, de a linkelők a legtávolabbi /így feltehetően a legdrágább/ kiindulópontra kerestek rá.
Valamiért mégis ezt válaztották nem volt kötelező ezzel jönni.

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Erről beszélek mindenki eldönthette kockáztat vagy a biztosra megy felárér cserébe. Mi gépünk viszont üres járatba ment ki ezt számold az árhoz.
Hozzászámoltam, pláne hogy a kint rekedt magyarokat EGY darab LOT-os Dreamliner is hazahozhatta volna 880 USD-nél jóval olcsóbban /- kevesebb gép, kisebb magyar személyzet, kevesebb üzemanyag, kevesebb reptéri illeték, NULLA technikai megállóval/... :(

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 273
83 251
113
1587823230.jpg

FRA Frankfurt [Rhein-Main], Germany 25-April-2020

• Tetszik
Reactions: arcas and Szittya

Denomation

Well-Known Member
2019. január 27.
80
390
53
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 273
83 251
113
Budapest - Belgrád - Budapest

• Tetszik
Reactions: kiskrumpli

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 541
24 350
113
Ma Nyíregyháza felett:

Egyébként meglepően halk!

• Tetszik
Reactions: SilvioD and arcas

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 927
5 444
113
Egyébként meglepően halk!

Igen ezen meglepődtem én is milyen halk, szombaton jött ilyen egy alacsonyan, talán Pápára mehetett.

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
A civil járatokat teljesítő gépek között bő 30 évig az Avro RJ /BAe-146/ volt a legcsendesebb. Ezt a címet ma a Bombardier által fejlesztett CSeries - Airbus A220 - birtokolja.

Azt nem tudom, hogy az üzleti és a katonai gépeknél van e ilyen összehasonlítás...

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 518
4 073
113
Egyébként kb 25 perc múlva megint lesz egy RAF A400 Budapest felett, lehet hallgatózni... ;)

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 520
5 479
113
Ebben azért nem lennék biztos! Itt Budapesten én zárt ablakoknál is hallom, ha FL330/350-en elzúg felettünk... Szerintem hangosabb, mint egy vele egyméretű jet, a jóval kisebb Falconnál meg egészen biztosan.
2 éve, az ETAP-T hadgyakorlatkor egy A400M a fejem felett húzott el mélyrepülésben! Amíg nem ért fölém, csak enyhe fütyülést lehetett hallani! Meg is lepődtem, amikor megláttam pár 10 méterrel felettem! Az igaz, hogy a kertben voltam, gyümölcsfák között, amik kicsit tompíthattak a hangján!
Viszont Ferihegyen nem jártam sűrűn, de amikor ott voltam, 2X is egy kisebb méretű JET hangjára indultak be az autók riasztói, a nagyokat meg sem érezték! Persze ettől a Falcon még lehet csendes!