1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Dassault Falcon 7X

Diskurzus a(z) 'Szállító repülőgépek' témában - Terminator által indítva @ 2018. október 14..

 1. torsen

  torsen Well-Known Member

  Ez nem megosztó (de az!de a megosztást nem te okoztad, megvan az már 2002. óta!) hanem sajnos igaz és gyáva hozzáállás! Az, hogy azért hazudunk, hogy ne kelljen megmagyarázni valamit! Ne kenjük már az ellenzékre! Annak az a dolga, hogy baszlassa a kormányt ahol csak lehet! Ezt csinálta orbán is! Ő is elment brüsszelbe, ő is indítványozta a magyar kormány eu-s vizsgálatát, ő is szavazott a magyar KORMÁNY ellen. És ezt akkor mindenki így fogta fel! Te azt gondoltad akkor (ha egyáltalán emlékszel rá) hogy a magyar embereket támadja? Mindegy,nem akarok politizálni. Ez egy gyáva, sunyi, hazug hozzáállás, a megmagyarázhatatlan(nak tartott) beszerzések eltitkolása, mert félnek, hogy a csóró szavazó szemében ez luxus. Holott tudjuk, hogy nem az, de a saját dumájukkal a puritán, olcsó államról, szembe megy! Saját csapdájukba esnek és így próbálnak kimászni.
   
  fishbed, Robur and Nagy Csaba like this.
 2. ms07

  ms07 Well-Known Member

  Szombati francia kiruccanás: 606 Párizsból, 605 Bordeaux-ból tart hazafelé

  [​IMG]
   
  arcas likes this.
 3. arcas

  arcas Well-Known Member

  De van, pl. szlovákoknál is...csinos is, és ugyanúgy lényegében hazaáruló is.
   
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az fasza, ezt nem tudtam, de ezek szerint ezeket úgy válogatják akkor össze :p!
   
  arcas likes this.
 5. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Biztosan vittek ki sárga mellényeket :) :) :)

  Akkor ezentúl nagyon odafigyelek, ha a híradóban megjelenik, hogy a kormány vásárolt iskolabuszt (pc elnöki limuzin), M1A2 vagy Leopard 2 hókotrót, csillagászati távcsövet (tüzérség), mezőgazdasági permetezőt (F35), kéziszerszámokat (Bren). Értem én, nem vagyok hülye... nagyon.. :)
   
  notaricon, anonim999, zsolti and 3 others like this.
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Muhahahaha, ez a nap kommentje volt, én előre megadom :p!
   
 7. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Itt van a kutya elesve kérem. Az össznépi lovonfordítvaülés tipikus esete. Nemhiába na, lovas nemzet vagyunk, vagy mi...

  Az ellenzéknek nem az a dolga, hogy a kormányt basztassa egész nap. Tévedés. Az ellenzéknek életképes alternatívát kellene kínálni a kormány programja helyett. Ehelyett az ellenzék egyetlen lényegi mondanivalója az, hogy: NEM. Hja kérem ez nem egy program, egy folyamatos hőzöngés. Amíg a kormány teljes spektrumban nyomja a bullshittet, addig az ellenzék képes ebbe még újabb dimenziókat is nyitni. Az ellenzéknek nem az lenne a dolga, hogy a kormánygép árát szalagcímekben váltsa át lélegeztetőgépek árára, hanem rá kellene mutatnia, hogy a haderőreformnak nevezett bullshitteléssel felhabosított helybenjárás és zsákutcában tövig nyomott gázpedál miért baromság. Ehelyett mi van? Eddig csak a röpködéssel foglalkoztak meg Demeternek sikerült beleállni fejjel a betonba, mindeközben a kormány köszni jól van, a Falconok repülnek, a pógár meg vakul ahogy kell... Csak mindezalatt a Kovács12-nek még mindig lukas a bakancsa...

  Bocs az offért, kicsúszott. Majd legközelebb kevesebbet iszok...
   
 8. arcas

  arcas Well-Known Member

  Teljes mértékben igazad van, ha ittál most, ha nem.
   
  zsolti likes this.
 9. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  @notaricon
  Mit csinált a fidesz ellenzékben: NEM. Alternatíva: NEM (volt, csak a nem). Az ellenzéknek - ha már nincs hatalmon - az a dolga, hogy a kormányzat körmére nézzen. Én értem, hogy a mindenkori kormánynak ez nem tetszik, de ez van.
   
  Nagy Csaba, fishbed and Robur like this.
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  A fidesztől is pontosan ennyi telt, ez egyértelmű! Nálunk konstruktív ellenzék, érdemi ellenzéki munka sosem volt, pártoktól/oldaltól függetlenül.

  Mindegyik csak rombolni tudott.
   
 11. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Ez így igaz. Nem egy német parlament a mienk, az tuti. Ott Kohl a krományváltás után kitüntette Helmut Schmidtet, aztán Schröder Kohlt, mert elismerik a másik teljesítményét.
   
  Nagy Csaba, fishbed and Robur like this.
 12. torsen

  torsen Well-Known Member

  Lehet, hogy rosszul fogalmaztam a "baszlatással". Azt értettem alatta, hogy folyamatosan kényszerítse a kormányt egy jobb irányba. Ha kell mondjon annyit, hogy nem, ha kell fogalmazzon meg alternatívát és legyenek olyan ötletei, amit a kormány baszlatásnak él meg! Én nem azt írtam, hogy csak a tagadás a megoldás, mert az nem vezet sehova. Pont látjuk!
   
  Nagy Csaba, fishbed, Robur and 3 others like this.
 13. arcas

  arcas Well-Known Member

 14. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  A dolgok lényege, hogy vettek egy másik 7x-et is mégpedig közel azonos időszakban mint a másikat, de ezt nem festették át, és gyakorlatilag Ferihegyen bujtatták. A műszakiakat megfenyegették, ha beszélnek a gépről akkor repülnek (gép nélkül). A HM Sajtósok, sem mondhattak semmit, pedig volt sajtóterv, hogy bemutassák, mintz Z2026-öt. Rogan propagandaminisztériuma mindent felügyel, és a vajda személyesen nem engedélyezte, hogy a második Falconról a Z2026-tal kapcsolatban akár egy szó is essen. A Zoom kutakodása után, lettek elbaszott HM megnyilvásulások. A NER-sek srácok azt hiszik, hogy egyrészt erővel mindent, mindig átvernek, a másik pedig, hogy az Interneet korában sem derül ki semmi..
  Egyébként meg höböröghetünk, de a fidesz szavazóréteg, ha aranyhintót vennének a vajdának, és eladnák csapatszállítóként, arra sem reagálna, mert a kormánymédia azt is lehazudná az égből, és leírná, hogy előttük, meg repülőszőnyegen jártak a szocik és minden migráns és soros..
  Én is tudtam pld. a második 7x-ről, meg sokan mások, de nem lehetett leírni, akinek akármilyen HM-es kötődése van..
  Ami érdekes inkább az Benkő nyilatkozata a harmadik A319-ről???.. Lassan kis légitársaság leszünk... Minek kell három A319-es, amely közül egyiken sincs széles rakodóajtó, konténeres szállítás stb. A "rámpás" csapatszállítókról meg nagy kuss van (pedig a háttérben dolgoznka azért az illetékesek)..
   
 15. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Maradjunk annyiba, hogy ha az SRA-ban autókázol, ne fényképezgesd a gépeket, erre felhívták a varjak a figyelmünket. Se az ACE előtt állót, de a másikat.
  Bejön egy kötelék Apache meg Black Hawk - kutyát nem izgatja, fotózd ahogy jólesik - de ezeket...
   
  fishbed, torsen and Nagy Csaba like this.
 16. arcas

  arcas Well-Known Member

  Meg tudja ezt még más is erősiteni, vagy Te most ezt igy gondoltad és leirtad?
  Összeesküvéselmélet születik:
  - "Rogan propagandaminisztériuma"
  - "vajda személyesen"
  - "Zoom kutakodása" (ez azért vicces, mert a szálakról itt ketten is tudnánk mesélni)
  - "NER srácok" az "erővel" (Yoda-t is láttam)
  - aztán van egy szokásos "fidesz szavazóréteg" instant lehülyézése, 51-es körzet beli titkos repülő izékkel ("aranyhintó" és "repülőszőnyeg")
  - aztán a "tudtam" mindenről, de elvisz a Man in Black

  :D Sirok...

  Az a harmadik A319 mindenkinek meglepi, én sem értem, hogy miért kell, bizom benne legalább ez valamiben más lesz mint a többi (+VIP bőrfotel, TV, vagy végre valami specializáltabb katonai cucc).

  A "rámpás" cucc nagy "kuss-a" azért annyit elengedett, hogy 3db lesz, de eddig sem kötöttek sok mindent az orrunkra. Kiderül, majd ha kiderül.
   
  Panzerfaust and megazez like this.
 17. ms07

  ms07 Well-Known Member

  Angelsoul már meg is erősítette, hogy titkolni kellett a második Falcont.
   
  Nagy Csaba likes this.
 18. arcas

  arcas Well-Known Member

  Rendben. Elhiszem.
   
 19. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről
  https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99600160.KOR


  Az egyes védett személyek állami légijárművel történő szállításáról szóló 47/2005. HM–BM–GKM–KüM–MeHVM együttes utasítás
  http://193.224.76.2/downloads/konyvtar/digitgy/legiero/3.html

  (1996-ban, 2005-ben ki is kormányzott ?) (költői kérdés)
   
 20. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Megkértek, ennyi. Az FBÖ meg ha kér valamit, elfogadod.
  Valahol van benne ráció, mert mondjuk az A319 állapotáról nem kéne mindenfelé posztolgatni. Az egy stratégiai eszköz az ország védelmében. tudom a szerelőktől mi van vele, de nem adjuk tovább. Az más tészta.
  A focimeccsre taxizó luxuxgép meg megint más.
   

Ezen oldal megosztása