Nem szoktam túl sok személyeset írni de most épp a témába vág hogy ezeket hogy láttam belülről. Először is a nem olyan távoli múltban szereltem le. Ebben részemről nem játszott szerepet a bér, sem olyan általános probléma (körülmények, légkör stb) amiben lehet ugyan hibát találni, de egyik sem volt olyan hogy amiatt lépjek. Teljesen kívülálló volt az ok, marhára nem volt könnyű meg gyors döntés és eléggé szégyelltem is (ezért se írtam róla nagyon) viszont amin átbillent a mérleg az a leszerelési tilalom volt, ha az nincs akkor valószínűleg nem szerelek le az utolsó napokban (max később) amikor még le tudtam, mert olyan volt a szitu ami mellett nem akartam vállalni hogy röghöz vagyok kötve ki tudja meddig. Ez BÉKEIDŐBEN teljesen abszurd, akkor ráadásul még tényleg csak a kovid volt amihez katonaként annyi közöm volt hogy kiképeztek fertőtlenítésre, semmi reális ok nincs rá hogy egy vírus miatt nem szerelhet le a katona meg a rendőr. (Alakulatváltással 10 hónapot voltam bent, így végig próbaidőn voltam, ebből a hosszabb időt Hódmezőn de jobban részletezni nem szeretném).
Na akkor a kajáról. 650 ft-ból kéne kijönnie az ebédnek de ezt nyilván nem úgy kell elképzelni mintha magadnak kéne bolti árakon összedobni egy ebédet. Hódmezőn nagyon jó volt az ebéd, változatos, finom, nagy adagok, akinek nem tetszett volna az finnyás
A kajacsomag amit kapsz határra, kiképzési foglalkozásokra lőtérőrségbe stb. az egy érdekes képződmény. Mennyiséggel, kalóriával nem volt baj, sőt a nagyja mindenkinél megmaradt még a legnagyobb embereknél is. Viszont összességében baromi egészségtelen, fél kiló fehér kenyér naponta, péksüti, rengeteg keksz csoki csipsz, szar konzervek, cukros üccsik. Nekem az volt benne a fura hogy mindig volt benne drága, márkás édesség, üdítő, gyümölcslé, közben a rendes kaja része meg a legolcsóbb löncshús-májkrém-felvágott meg kenyérből állt. Nem is a pénz volt rá kevés, hanem szarul költötték el. De az üdítőknek tényleg örültem, azok feldobták a menüt, meg a sok kis cuccot lehet egymás között cserélgetni, éjszakásba mindig volt energiaital, az sose kellett.
Szóval az árvízi kajacsomaghoz képest biztos hogy sokat fejlődött a sereg, és állítólag azóta is javult valamit, pl fehérjeszeletet is adnak.
Amit bírtam hogy a határ etapokra mindig járt multivitamin, napi 1 db amit zacsiba kiszámolva osztottak mint a drogot
mondjuk általában a fele letelt az időnek mikor ezt kiosztották.