[HUN] Ejder Yalcin / Gidrán 4x4

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
13 868
19 141
113
Használok AdBlockot, de így is marad sokszor. Na jó kibírtam. A drónelhárító rendszer a török Boğaziçi haditechnikai cég: ILTER rendszere.

Radar_0001_Front-scaled.jpg
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
2 329
6 642
113
Az előző oldalra betettem egy képet egy Nurol drón fejlesztesztéséről... de remélem inkább valamilyen vezeték nélküli változat lesz.
Vezetékes majdnem teljesen zavarvédett. Lesállásból szétnézni és figyelni -szerintem- kimondottan jó, a vezetéken meg ha áramot is kap, akkor meg (szinte)korlátlan ideig nézelődhet. Ja és a vezérlő jeleit is 2 nagyságrenddel nehezebb felderíteni.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
3 396
9 472
113
Vki vhol alkalmazza?
Vannak róla tapasztalatok?
Gondolom nem véletlen mutogattak ilyen rendszereket ( tűzoltó, drónelháritó) mert reklámozni akarták volna őket az adásban?! Megbehettük volna a rendszert? Ha jól emlékszem valamelyik magyar egyetemnek is volt drónzavaró kutatása ami igen kecsegtetőnek nézett ki! Valami anno belinkelte!
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
24 494
44 019
113
 • Tetszik
Reactions: Venom85

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
917
2 884
93
Nem a karajról, hanem arról ami a gidránra van kötve
A gyártó egy technopark cég. Valószínűleg egy korábbi Aselsan alkalmazott alapította. Az Anadolu Agency szerint ezeknek a vállalatoknak több száz rendszerét szállították már korábban a török hadseregnek, és ez az első alkalom, hogy hallottam erről a rendszerről. A brosúra már azt mondja, hogy mit csinál, észleli a drónokat és zavarja a kommunikációhoz használt jeleket. Az autonóm repülések megelőzése érdekében a globális helymeghatározó rendszerek számára is van egy jamming lehetőség.