Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Van egy cikk, ami legjobb tudomásunk szerint hemzseg a tárgyi tévedésektől. Erre azt reméled, hogy egy állításuk, amit semmi más nem erősít meg, igaz.
Egyébként szerintem ebben a 600 darabban már benne van az NMS is600 darabot már érdemes legyártani itthon.
Eddigi ismereteink szerint jelenleg max. 50 Gidránunk van. Van 10 sima, az első tétel, ezek egy része állítólag nem Tatán van. Azt írtad a Wikipédiára hogy 32 került Tatára, de a megjelölt forrásokban nem írnak ilyet, ha jól látom. Ezt valamelyik könyvből vetted? Tudjuk hogy egy részükből tüzérségi felderítő jármű lesz. A többi mi lesz? A páncéltörők BRDM-jeit váltották? Akkor a lövészzászlóaljnak aligha jutott belőle elég...BTR nagyobb árkokon tud átkelni, de alig van páncélzata és aknavédelme. A stabilizált hőkamerás .50-es géppuska meg jobb mint a "kurblis" 14,5mm-es. Szóval a katonák biztonsága szempontjából jobb a Gidrán mint a BTR és ez a legfontosabb, mert emberből van a legkevesebb nekünk.
Inkább küldeném őket Gidránnal harcba, mint BTR-rel - amíg nem jut mindenkinek Lynx vagy valami komolyabb 8x8-as IFV/APC.
Mind a 40 a tüzéreké.Eddigi ismereteink szerint jelenleg max. 50 Gidránunk van. Van 10 sima, az első tétel, ezek egy része állítólag nem Tatán van. Azt írtad a Wikipédiára hogy 32 került Tatára, de a megjelölt forrásokban nem írnak ilyet, ha jól látom. Ezt valamelyik könyvből vetted? Tudjuk hogy egy részükből tüzérségi felderítő jármű lesz. A többi mi lesz? A páncéltörők BRDM-jeit váltották? Akkor a lövészzászlóaljnak aligha jutott belőle elég...
Ezt nem biztos, hogy én írtam - szerintem valaki bele szerkesztett. Igazából nem lehet követni napra készen, hogy hova hány került...legalábbis így kívülről.Eddigi ismereteink szerint jelenleg max. 50 Gidránunk van. Van 10 sima, az első tétel, ezek egy része állítólag nem Tatán van. Azt írtad a Wikipédiára hogy 32 került Tatára, de a megjelölt forrásokban nem írnak ilyet, ha jól látom. Ezt valamelyik könyvből vetted? Tudjuk hogy egy részükből tüzérségi felderítő jármű lesz. A többi mi lesz? A páncéltörők BRDM-jeit váltották? Akkor a lövészzászlóaljnak aligha jutott belőle...
Arra a könyvre hivatkozik, amit írtál hogy megvetted. És azt a részt csak te szerkesztetted, ha jól látom. Mindegy. Akkor nem tudod, hogy honnan jött hogy csak 32. Azért érdekes hogy csak 32, mert az fegyverexport jelentésben is csak 32 db beérkezéséről írtak. Lehet hogy mégsem 40 Gidrán érkezett 2022-ben?Ezt nem biztos, hogy én írtam - szerintem valaki bele szerkesztett. Igazából nem lehet követni napra készen, hogy hova hány került...legalábbis így kívülről.
Tavaly is azt mondták "az idén"Mèg idèn?
Ok. Nem kell őket siettetni. Lehet nem bírják a nyomást. Végülis alig 13-14 hónapja vannak itt. hová kapkodjanak.Tavaly is azt mondták "az idén"
A BTR80-A 30mm-eséhez mérhetőt tud a Gidrán?BTR nagyobb árkokon tud átkelni, de alig van páncélzata és aknavédelme. A stabilizált hőkamerás .50-es géppuska meg jobb mint a "kurblis" 14,5mm-es. Szóval a katonák biztonsága szempontjából jobb a Gidrán mint a BTR és ez a legfontosabb, mert emberből van a legkevesebb nekünk.
Inkább küldeném őket Gidránnal harcba, mint BTR-rel - amíg nem jut mindenkinek Lynx vagy valami komolyabb 8x8-as IFV/APC.
Nem, de védettségben azért sokkal jobb! En inkább abba ülnék mint BTR-ben ha forró a helyzet!A BTR80-A 30mm-eséhez mérhetőt tud a Gidrán?
Ha felrakod rá tud. Csak nem érdemes.A BTR80-A 30mm-eséhez mérhetőt tud a Gidrán?
akkor olvasd már el mit írtam...A BTR80-A 30mm-eséhez mérhetőt tud a Gidrán?
Mi a baj ezzel a koncepcióval? Instabil a gépezett tőle?Ha felrakod rá tud. Csak nem érdemes.
Hát magas is ez meg rúg, szerinted?Mi a baj ezzel a koncepcióval? Instabil a gépezett tőle?
Jó de amúgy is egy magas borulékony dög az egész!Hát magas is ez meg rúg, szerinted?
Elvileg a 30x113-as VENOM LR reakció ereje (kb. 7-9 kN) kisebb mint egy M2 géppuskáé (15 kN) - már ha az van a képen, amit betettél...Hát magas is ez meg rúg, szerinted?