Persze, de attól függ mennyi az annyi. Itt meg az annyi azért nem kevés hanem inkább sok.Ez nyilvánvaló. Ezért mondtam, hogy itt a logisztikai és support lánc, tipus szerkezete a meghatározó.
Tudod nagyon jól, hogy én mindig is PUMA párti voltam, és már az legelején azt mondtam, hogy sokkal olcsóbb lenne a BW-hez hasonlóan olcsóbb láncossal (megintcsak nem reklámozom! ) megoldani ezt a funkciót. Pedig pont te linkelted be az - asszem - parancsnoki és medevac járművek terveit. (lehet, hogy recovery, de gyűlölöm a fórum keresőjét, úgyhogy nem fogom ideidézni )
A csehek például bele vannak buzulva az "egy családból mindent" elvbe. A Pandurból is gyártják az ambulance verziót, pedig kerekesből aztán bőven lenne választék. JÓÓÓÓval olcsóbban, mint egy Pandur. De ugyan ez a helyzet tulajdonképpen a Boxerrel is. A németek, angolok is azonnal rendelték az ambulance verziókat, pedighát ott azért madnem Lynx árkategóriáról beszélünk.
AZ AMPV esetében pedig az egyik alap variáns a medevac volt.
A németeknél pedig úgy nézd hogy vannak az újgenerációs (kiemelem hogy marder meg fuchs nem az) harcjárműveik. Van a drága puma és a kevésbé drága (de még mindig nem olcsó) boxer és a sebesülthordó a boxerre van építve, pont anyagi megfontolásokból.