[HUN] Ejder Yalcin / Gidrán 4x4

2023 végéig még 40 ilyen négykerék-meghajtású török alapjármű érkezik Magyarországra, amelyekbe Kaposváron építik be azokat a felszereléseket, amelyekkel létrejön a katonaszakma magyar telivérje, a huszárlovak 21.századi utóda – a Gidrán.
Mostmár ő is ezt mondja... :(

2023 végéig még 40 ilyen négykerék-meghajtású török alapjármű érkezik Magyarországra, amelyekbe Kaposváron építik be azokat a felszereléseket, amelyekkel létrejön a katonaszakma magyar telivérje, a huszárlovak 21.századi utóda – a Gidrán.
Mostmár ő is ezt mondja... :(
Meg 1 ev a kovetkezo 40 jarmure? Azert ezek nem Lynx-kategoriaju cuccok, basszus, megis mi tart majdnem ket evig 50 ilyen MRAPon?

• Tetszik
Reactions: Autodidaktakatona
A teljes fejlesztés alatt álló digitális tűzvezető és lőképelemző valamint vezetési rendszerek rákendácsolása.
Na de @krisss szamoljunk: 24 honap alatt keszul el 50 jarmu...? Atlagosan havi kettot kepesek osszerakni? Avagy ekkora a forgalmuk, hogy igy ferunk csak bele? Vagy arra gondolsz, hogy meg keszen sincs az a rendszer...? :confused:

Na de @krisss szamoljunk: 24 honap alatt keszul el 50 jarmu...? Atlagosan havi kettot kepesek osszerakni? Avagy ekkora a forgalmuk, hogy igy ferunk csak bele? Vagy arra gondolsz, hogy meg keszen sincs az a rendszer...? :confused:
A miniszterúr slendrián fogalmazással keveri az egészet. A kocsik azok mint kocsik nagyjából idén mind megérkeznek egy valag különböző alverzióban amiknek a digitális integrálását kaposváron egész évben csinálják folyamatos átadásokkal évközben.

A miniszterúr slendrián fogalmazással keveri az egészet. A kocsik azok mint kocsik nagyjából idén mind megérkeznek egy valag különböző alverzióban amiknek a digitális integrálását kaposváron egész évben csinálják folyamatos átadásokkal évközben.
Jaaaa, ertem, na az mas. Nekem ugy jott le, hogy a torokok tokolnek vele jovo ev vegeig... akkor ezek szerint jovore mar latjuk majd a mortaros stb verziokat is szolgalatba lepni? :)

A Gidrán a török-magyar védelmi ipari együttműködés megtestesítője

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Jaaaa, ertem, na az mas. Nekem ugy jott le, hogy a torokok tokolnek vele jovo ev vegeig... akkor ezek szerint jovore mar latjuk majd a mortaros stb verziokat is szolgalatba lepni? :)
Ez az adag csak a tüzérosztály különböző specializást járműveit takarja be. És mivel ezek vannak tökig a legtöbb infokommunikációs cuccal ezek a legmacerásabbak.

Ez az adag csak a tüzérosztály különböző specializást járműveit takarja be. És mivel ezek vannak tökig a legtöbb infokommunikációs cuccal ezek a legmacerásabbak.
Egyébként nem lánctalpon kéne gurulni a tüzérosztály felderítő és más támogató járműveinek?
Hogy tudnak így lépéset tartani a PZH-val terepen?

Gondolom pár elem Lynxre kerül majd, de nem kellene szinte mindnek azon lenni?

• Tetszik
Reactions: Rferi66
Egyébként nem lánctalpon kéne gurulni a tüzérosztály felderítő és más támogató járműveinek?
Hogy tudnak így lépéset tartani a PZH-val terepen?

Gondolom pár elem Lynxre kerül majd, de nem kellene szinte mindnek azon lenni?
A németeknél is Movagon meg boxeren van minden hozzá, meg fuchson. De a vezetési pont az sosem a gépeknél van hanem kilóméterekkel távolabb.

A Gidrán a török-magyar védelmi ipari együttműködés megtestesítője

2023 végéig jön meg az a régóta várt 40 darab? :confused:
Idén év végéről volt szó eddig...

A tűzszakaszba már nem kell parancsnoki jármű? Mert ha kell, akkor szerintem annak lánctalpasnak kellene lennie.
Múltkor láttam egy riportot egy Ukrajnában működő Krab-ütegről: ott az egész üteget egyetlen lánctalpasból (átépített Gvoznyika) irányították az egész üteget. A parancsnok úgy osztogatta a tűzfeladatokat egy laptopról mint ha kb. Command@Conquer játszana - rádiózni sem kellett.

Csak 3-4 hozzászólást kellett volna visszaolvasni, úgy látom azért a berögzült szokások nehezen halnak :p
Oké, de nekem így sem egyértelmű mi van. Idén jön 40, aztán 2023 végig még 40?
Vagy mostani 10 mellé jön összesen 40 db 2023 végéig?
Hogy is van ez? :D

Oké, de nekem így sem egyértelmű mi van. Idén jön 40, aztán 2023 végig még 40?
Vagy mostani 10 mellé jön összesen 40 db 2023 végéig?
Hogy is van ez? :D
Megjön a 40 kocsi idén/jövő elején kaposvárra ahonnan folyamatosan ahogy végeznek a rendszerek integrációjával és beépítésével kerülnek ki 2023-ban.