[HUN] Gestamen fegyverek

értem de mi a baj ezzeeel a biztosítási modozattal. (kiváncsi vagyok tudtam hogy létezik de különösebben eddig még nem foglalkoztam vele.)
Ha szarul fogsz rá nem tudsz tüzet kiváltani. Akinek kisebb a keze annak méginkább szar volt.
A forgó biztosító is kezd eltűnni. A cz p-09-en is csak fesztelenítő van.

Ha szarul fogsz rá nem tudsz tüzet kiváltani. Akinek kisebb a keze annak méginkább szar volt.
A forgó biztosító is kezd eltűnni. A cz p-09-en is csak fesztelenítő van.
értem tehát civil használatra lehetne értelme. pl gyerekektől fiatal kamaszoktól való biztosításnak. csupán (ami azért nem kis dolog)

Azért arra kiváncsi vagyok hogy az 1937M gyártását ma kitudnák e hozni 55 000 ft /db eladási árra ? nem nem gyártatnám. csak összehasonlításképp... szerintem ez ma minimum a duplája lenne. miközbe ma modernebbek a gépek és egy elavúlt konstruktcióról lenne szó. De hogy ez a markolatbiztosító miatti drágulás is belejátszik lehet több is lenne a vége mint dupla ár. no meg a fa.

Jah de szépen onna is kipusztul ahogy a "divat változik" illetve mechanikailag bonyolult drágítja a gyártást. Nem értem egyeseknél ezt a ragaszkodást az anakronisztikus műszaki megoldásokhoz.
Azt lehet tudni, hogy bizonyos országok bizonyos haderőnemei miért ragaszkodnak még mindig az anakronisztikus megoldásokhoz?
sig-mhs-1200.jpg

Amikor pl pont ugyanezen ország egy másik haderőneme meg Glockokat tart oldalfegyvernek (amelyen ugye közismerten nincs semmilyen biztosító, az elsütőbillentyű-biztosítón kívül).

Azt lehet tudni, hogy bizonyos országok bizonyos haderőnemei miért ragaszkodnak még mindig az anakronisztikus megoldásokhoz?
sig-mhs-1200.jpg

Amikor pl pont ugyanezen ország egy másik haderőneme meg Glockokat tart oldalfegyvernek (amelyen ugye közismerten nincs semmilyen biztosító, az elsütőbillentyű-biztosítón kívül).
Ez pont fesztelenítős nem forgó biztosítós ha jól látom.

Hogy egy kicsit ON legyek: vajon miért lett "G224xx" a karabélylőszeres vonal? Mire utal a 224?
A NATO kaliber nem .223?
Vagy ha már NATO kaliberben gondolkodunk, akkor miért nem "G556xx" lett? KÍNZÓ KÉRDÉSEK!

Strikeres pisztolyt hogyan fesztelenítesz? (költői kérdés ;) )
inkább jogos mint költői, nem olvastam utána fegyvernek, de a biztosítása nem a klasszikus forgó biztosító elven működik az látható és pont ugyan úgy néz ki az a billenytyű mint egy fesztelenítő.
53

Ez pedig a Cz P07 biztosítóval
1404371285.jpg

inkább jogos mint költői, nem olvastam utána fegyvernek, de a biztosítása nem a klasszikus forgó biztosító elven működik az látható és pont ugyan úgy néz ki az a billenytyű mint egy fesztelenítő.
53

1404371285.jpg
:)
A kérdés eredetileg arra vonatkozott, hogy van-e katonáéknál bármilyen doktrína, előírás (stb), ami miatt kell manuális (/forgó) biztosító egy maroklőfegyverre.

A kérdés eredetileg arra vonatkozott, hogy van-e katonáéknál bármilyen doktrína, előírás (stb), ami miatt kell manuális (/forgó) biztosító egy maroklőfegyverre.
Nincs, hadserege válogatja ki mit tart szükségesnek (vezetés konzervatívizmusa is bejátszik) amerikában az irgalmatlan hadiipari lobbi és korrupció megintcsak bonyolítja a dolgot.

• Tetszik
Reactions: Ocses and cirqle
sig-mhs-1200.jpg

Mert az ARMY egy elég begyepesedett szervezet.

53

1404371285.jpg
Az M17-en biztosító kar van, mert ragaszkodott hozzá az ARMY.

• Tetszik
Reactions: Ocses
Nincs, csak a begyepesedett szemlélet ami azon is felháborodik, hogy miért nem lehet egy üres gépkarabélyt bebiztosítnai... HámerazAKtlehet, hangzik el az érvük és ebben ki is merül.

sig-mhs-1200.jpg

Aktuális(idősödő) döntéshozók ragaszkodnak, bizonyos felesleges dolgokhoz.
Ő ezt szokta meg évtizedek alatt.
Itt felmerül a kérdés miért nem használja az eszét.
De aki odáig eljut, tisztelet a kivételnek akkora egóval rendelkezik, hogy azt hiszi mindent tud(pedig mi tudunk mindent;)).

De találkztam olyan törzsörmesterrel aki szerint a mi váltásunknak jobb, mert a p9rc-n van biztosító, nekik a glockon nincs. :oops:

Szóval lövészként foggalma sem volt a fegyverekről.

Amúgy meg nem muszáj használni.
Fogod kibiztosítva hordod.

• Tetszik
Reactions: krisss and cirqle
Hogy egy kicsit ON legyek: vajon miért lett "G224xx" a karabélylőszeres vonal? Mire utal a 224?
A NATO kaliber nem .223?
Vagy ha már NATO kaliberben gondolkodunk, akkor miért nem "G556xx" lett? KÍNZÓ KÉRDÉSEK!
Pontosan azért, hogy feltegyék a kérdést mások is.
Így a sok tucat .223 gyártó közül kitűnnek azzal, hogy mindenki emlékszik rájuk, hogy "ezek voltak azok a hülyék, akik 224-nek nevezték el a 223-at".
Marketing...