Mostanában vett a kormány iratmegsemmisítőket nagy pènzèrt.Túlnyomásos és üti a kezed meg rezeg és ugrál.
Mióta ki lettek osztva gyűlnek a jelentések róluk szépen.
Lessz helyük.
Mostanában vett a kormány iratmegsemmisítőket nagy pènzèrt.Túlnyomásos és üti a kezed meg rezeg és ugrál.
Még a végén világ hírű lesz a pisztoly és mindenki is ilyet akar majd venni...![]()
Best of SHOT Show 2026: Guns, Gear, and Ammo - Inside Safariland
It's an interesting year in the firearms industry. I’d argue the theme of 2026 is suppressors. Let's talk about the Best of SHOT Show 2026.inside.safariland.com
A 2026-os SHOT Show legjobbjai: Fegyverek, felszerelés és lőszer
— Travis Pike
![]()
Töltsük ki a SHOT Show élménylistáját. Fáj a lábam, Purell szagom van, és több száz font értékű acélt, alumíniumot és polimert láttam már elrendezve olyan konfigurációkban, amelyeket lőfegyvereknek, felszerelésnek és lőszernek nevezünk. Ma arról fogunk beszélni, hogy mit tartok a 2026-os SHOT Show legjobbjainak.
Hogyan választottam ezeket? Őszintén szólva, valamilyen módon lenyűgözniük kellett. Könnyű ezt a listát különféle csúcskategóriás AR-ekkel feltölteni, de én olyan dolgokat kerestem, amik újak, innovatívak vagy másak. Nézzük is meg részletesebben.
Gestamen G9HSP
A Gestamen Arms G9HSP teljesen lenyűgözött. Amikor megláttam egy olyan pisztolyt, amelynek a működése a felhasználó által konfigurálható kalapácsostól a ütőszegesig, lenyűgözött. Még soha nem láttam vagy hallottam ehhez hasonlóról.
Körülbelül 20 másodperc alatt átalakították a fegyvert ütőszerkezetről kalapácsos tüzelésűre, speciális szerszámok használata nélkül. A fegyver mindkét formátumban DA/SA, felszerelt biztosítólehúzóval. Felfelé nyomva biztonságosan rögzítődik; lefelé nyomva leold. Az elsütőbillentyű mindkét konfigurációban sima és tiszta.
Kicsit úgy néz ki és úgy is érződik, mint egy polimervázas CZ, mint a P09-es sorozat. Még a P09-es tok is illik rá. Ja, és igen, Glock tárakat kell bele tenni. Ez a kedvenc pisztolyom a 2026-os SHOT Show-ról

Túlnyomásos és üti a kezed meg rezeg és ugrál.
Valószínűleg túl sok gázt vesz el a rendszer működtetéséhez a fegyver.Mi az, hogy "túlnyomásos"? A nyomás nem a lőszertől függ?
Valószínűleg túl sok gázt vesz el a rendszer működtetéséhez a fegyver.
Nem. Át kell tervezni a teljes gázelvételi rendszert..Ezen mondjuk elég egyszerű segíteni, nem?
Nem. Az egész fegyvert (ami mozog benne) újra kell méretezni.Ezen mondjuk elég egyszerű segíteni, nem?
Direkt gázelvezetésű???Nem. Át kell tervezni a teljes gázelvételi rendszert..
Ha túl sok gáz megy vissza a fegyverbe nagyobb erőhatás éri az allkatrészeket, gyorsabban megy tönkre, több égéstermék jut vissza a belső alkatrészek közé amik meg corrodáló hatásúak.
A rezonancia üti a kezed és az optikáknak se tesz jót.
( egy kalap fos az egész)

Nem. Ez minden fegyverre igaz főleg amin van gázszabályzó is.Direkt gázelvezetésű???![]()
Negev?Nem. Ez minden fegyverre igaz főleg amin van gázszabályzó is.
az sztem nem rezonál, pedig regulátoros ugyeMármint?
Egyik se rezonál ami nem fos...az sztem nem rezonál, pedig regulátoros ugye
aaa OK, aszittem a rezonálásra, my bad.Egyik se rezonál ami nem fos...
pont ez a lényeg, hogy ez fos.
A minden fegyverre igaz az higy visszaviszi a gázt a tokba.
A gáz kinetikus energiáját vezetik a tokba a zárszerkezet működtetéséhez.A minden fegyverre igaz az higy visszaviszi a gázt a tokba.
Igen. De mindig van visszaáramló maradék gàz és égéstermék is.A gáz kinetikus energiáját vezetik a tokba a zárszerkezet működtetéséhez.
Van, amelyik a gázt effektíve a zárszerkezetig viszi (pl AR-15), van ami dugattyúval oldja meg (AK).
Ütőrudas/gas piston rendszerek esetében ha van is tokba jutó lőporgáz, az elhanyagolható kellene, hogy legyen.A minden fegyverre igaz az higy visszaviszi a gázt a tokba.
Valamennyi mindig lesz.Ütőrudas/gas piston rendszerek esetében ha van is tokba jutó lőporgáz, az elhanyagolható kellene, hogy legyen.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..