Ebből kéne nekünk nagyon jó kicsi és modern is.
Inkább egy t-90ms tudnám hasonlítani ezt
Nekem nagyon tetszik. De sajna az egyik (ha nem a) legdrágább tank...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ebből kéne nekünk nagyon jó kicsi és modern is.
Inkább egy t-90ms tudnám hasonlítani ezt
Ha már ennyire pénztelenség árulkodik akkor nem vennénk már inkább t-73b3 tankokat? azokkal éjjel nappal lőhetünk nagyobb távolságról és védettebb is egy kicsivel.
Ha már ennyire pénztelenség árulkodik akkor nem vennénk már inkább t-73b3 tankokat? azokkal éjjel nappal lőhetünk nagyobb távolságról és védettebb is egy kicsivel.
Szerintem, a harckocsi csereprogram a gazdasagi szal mellett jelenleg politikai oldalrol is nehez dio lehet.
M1 - nem eleg megfelelo a motor miatt + Uh-1 tapasztalat alapjan feltetelezem "ingyen" is megkernek az arat a lepukkantabb export verzionak is ami mar 20 eve all valahol a sivatagban. Ki kell varni az elnokvalasztast is...komplikalt
Leok - nemetek most epp haragszanak rank
Leclerc - gyanusan draga, de nem tudok politikai godrol. Masvalaki esetleg?
Merkava - tobben irtak,h. nem a mi terepuknre terveztek. Ezt nem teljesen ertem, mert mifelenk vannak surun lakott teruletek, lapos kiterjedt teruletek es a teljes karpatok is, szoval elege valtozatos. Politikai szempontbol lehet,h. kapnank a migr. valsag kacsan a helyi felekzet vedelme erdekeben, bar lehet,h. csak a penz beszel.
K1 - talan lehetne befuto a jelenlegi korulmenyek kozott.
Barmely V4 T-72 klon - jelenlegi szituban ha masodvonalas is es gazdasagi szempontbol nem is elenyos 2 tipus jelenlete, szerintem esszeru lenne megtartani/beszerezni, mert problema eseten sok helyrol lehet alkatreszt vagy komplett rakomannyit "gyorsan" szerezni belole ha szukseg volna ra.
Tudom, h. nem anyaghaborura kell keszulnunk de latszik a Donbasz-i konfliktusban is, hogy jol jon a masodvonalas technika is a gyalogsagot megtamogatni.
Tobben is irtak, minden a koncepcio lenyege. A T-72-re manapsag mint konnyu tankra kell tekinteni es nem szabad a landzsa hegyekent elkepzelni modern(!) HK-k ellen.
Ebbol is latszik,h. a szerepkoroket egy modern konfliktusban talan egy kicsit dinamikusabban kellene kiosztani helyzettol fuggoen.
De ez csak az en velemenyem.
Nyugodtan irjatok le miben miert tevedtem az egyes gondolatoknal, vagy miben jobb egy masik nezopont.
Mi a nem megfelelő benne?M1 - nem eleg megfelelo a motor miatt + Uh-1 tapasztalat alapjan feltetelezem "ingyen" is megkernek az arat a lepukkantabb export verzionak is ami mar 20 eve all valahol a sivatagban. Ki kell varni az elnokvalasztast is...komplikalt
Az eltérő erőforrást leszámítva a K1harcértéke és védelme valahol az M1IP és M1A1 között van félúton.K1 - talan lehetne befuto a jelenlegi korulmenyek kozott.
Már 6 éve eladó...A merkava 4 vennénk amúgy az szerintem nem is eladó
Mi a nem megfelelő benne?<blockquote>M1 - nem eleg megfelelo a motor miatt + Uh-1 tapasztalat alapjan feltetelezem "ingyen" is megkernek az arat a lepukkantabb export verzionak is ami mar 20 eve all valahol a sivatagban. Ki kell varni az elnokvalasztast is...komplikalt
Az eltérő erőforrást leszámítva a K1harcértéke és védelme valahol az M1IP és M1A1 között van félúton.</blockquote>K1 - talan lehetne befuto a jelenlegi korulmenyek kozott.
Itt M1A2-re gondolsz? Az M1A1HA és HC milyen nagyobb pc. védettsséggel bír?molni
Mi nem kapnánk urános A2-t(senki nem kap még a kengurúsok sem) anélkül pedig a páncélzata nem annyira jó.
Itt M1A2-re gondolsz? Az M1A1HA és HC milyen nagyobb pc. védettsséggel bír?<blockquote rel="dudi">molni
Mi nem kapnánk urános A2-t(senki nem kap még a kengurúsok sem) anélkül pedig a páncélzata nem annyira jó.
... meg azzal hogy milyen ERA felrakása lehetséges az M1-re.
...
Ha ez a szemlélet marad, akkor a Honvédség egy kerékpárt se szerezzen be, mert vagy a féket nem veszik meg hozzá vagy a pedált vagy az ülést... Ez esetben a MH fel is számolható, mert képtelen bármilyen technika üzemeltetésére. Nem az egyes emberek miatt, hanem azért, mert mint rendszer el van baszva.Inkabb a csalodottsag beszel belolem, de a jelenlegi szitut elnezve,h. a T-72-re a lehetsegeshez kepest mennyi ERA-t pakolunk szkeptikus lennek,hogy barmit is plusszban raknank ra ami nem eleve a beszerzeskor kerul hozzank . . .
Ez teljesen eszetlen mennyiség és 2 zl. meg nagyon nem 120 db hk, hanem inkább négy. Egy fullos szovjet mintájú VSz hk. ezredben nem volt ekkora darabszám, ott 3 db hk. zl. = 1 hk. ezred. Ez zl. volt ~30 db hk + pk. hk, 1 zl. = 3 db hk. százaz 10+1 pk. hk.Beszerzendő mennyiség, 2 zászlóalj. ( 120 db. )
Ez biztos? Ez nem terv volt? Mert utoljára mikor hallottam, akkor 250 mrd / év volt az MH büdzséje. Ebből évi 30 mrd a Gripen program, ami a Mistralt és Kub-ot leszámítva kb. az egyetlen reális potenciállal bíró fegyvernemünk...Mivel a katonai költségvetés, úgy tűnik, már 3. éve, évi 50 milliárd körüli összeggel nő, az üzemeltetés, kiképzés, létszám probléma megoldását, már a MH saját forrásból is biztosítani tudná.
A szándék az első, ebben biztos vagyok.