Mit tudsz erről, van valami publikus hír mi a terv?Lóf...Szu-22 lesz belőlük nem Mi-35...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mit tudsz erről, van valami publikus hír mi a terv?Lóf...Szu-22 lesz belőlük nem Mi-35...
A franciák is felhúznak itt egy autógyára??
@Littlejohn
Mindenképpen egy üdvözölendő dolog lenne mert ezzel nagyon szépen kilehetne játszani egy-két dolgot. Talán akkor már nem is szúrná a nyugatiak szemét hogy orosz típus van nálunk a rendszerben.Igazi álom lenne ugyan de hátha akkor csak kiküldünk még ugyanennyi Mihut (tudom tudom hatalmas álom) és akkor lenne vagy 24db , francia elektronikával meg rakétákkal , ahh , nagyon brutál lenne az tuti
Amúgy meg hogy mit szólnak a németek meg Trump szerintem nyilván cseszné a csűrüket de tudnák hogy nem szólhatnak semmit mert végülis nem szegtük meg a játékszabályokat és ez EU-ba raktuk megint a pénzünk.Szerintem.Mondjuk inkább izraeli rakétákat raknék rá de ízlések és pofonok.
Most vagy az angolom szar, vagy a vége az azt jelenti, hogy leszállítanak 2 eszközt amivel a Mi35-t és a Mi17-et tudják gyakorolni? Mi az hogy Mi35 (tudom mi az) de nekünk olyan nincs, vagy még nincs?
Ha körbenézünk a franciák háza táján, a saját harci helikopterük EH-665 Tiger/Tigre Izraeli Spike ER-t/Hellfire II-t használ ATGM-nek, francia SNEB NIR-t és Mistral AA rakétát használ. Tervezik a Roketsan Cirit-et integrálni. https://en.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_Tiger
Izraellel rebesgetik a haditechnika terén történő együttműködést nálunk, onnan szerintem a Spike gyanús hogy előbb utóbb lesz.
A törökök környékén szintén legyeskedtünk, ott a rocketsan Cirit, az APKWS hez hasonló rakétája(70mm lézeres irányított) https://en.wikipedia.org/wiki/Roketsan_Cirit
Mistralunk van.
Azt tehát tudjuk tényszerűen, hogy franciaország tud gyártani olyan műszereket, amelyek ezeket az eszközöket tudják kezelni, mivel a saját Tiger/Tigre HAD verziójukban ezek a fegyverek integrálva vannak.
A franciaországot nyugodtan helyettesíthetjük ebben az esetben a Thales céggel, mert ennek a helikopternek ez a cég gyártja a műszereinek nagy részét.
Nem régi hír hogy a Thales-től rendeltünk szimulátort, ahol azt írják Mi-35 és Mi-17 típusokhoz, kora 2019 szállítással. https://www.shephardmedia.com/news/...c-2018-thales-secures-edith-contract-hungary/
Nem állítok én semmit, csak néhány dolgot leírtam egymás után.
Mi35 a Mi28hoz kifejlesztett elemekkel fejlesztett Mi24 továbbfejlesztés.Alapvetően egy pótcselekvés,mivel létrejöttekor nem volt még gyártáséret a 28as,de a Mihu már nagyon elavult volt.A MI-35 tudomásom szerint a MI-24V tuningolt változata. Szerintem a csehek gépei is az átalakítások után lettek átnevezve! Azon viszont már lehet vitatkozni, hogy mi kell ahhoz, hogy MI-35-nek hívhassuk a gépeket, és a felújított magyar mihuk ezeknek a kritériumoknak mennyiben felelnek meg!
Ahhoz hogy a Mi-35 el lapon lehessen említeni őket(mert olyan Mi-35 ünk fix nem lesz mostanában amit az oroszok használnak, és Mi-35 a neve), semmi más nem kéne, mint korszerű francia műszerek, szenzorok, és mondjuk Spike-ER. Az itt a térségben a legerősebb valódi harci helikopter lenne. Egy 20 db HForce képes H-145M, 16 db HForce képes H-225M, meg az esetleges 12db Mi-24 Thales upg. a maradék Minyókkal amíg bírják, nagyon nem alibi felállás lenne már. Erre lehetne mondani azt, hogy valóban fel/újjá éledt a forgószárnyas műfaj.A MI-35 tudomásom szerint a MI-24V tuningolt változata. Szerintem a csehek gépei is az átalakítások után lettek átnevezve! Azon viszont már lehet vitatkozni, hogy mi kell ahhoz, hogy MI-35-nek hívhassuk a gépeket, és a felújított magyar mihuk ezeknek a kritériumoknak mennyiben felelnek meg!
-Akkor minek külték ki ruszkiba restaurálni a Mihukat?Ahhoz hogy a Mi-35 el lapon lehessen említeni őket(mert olyan Mi-35 ünk fix nem lesz mostanában amit az oroszok használnak, és Mi-35 a neve), semmi más nem kéne, mint korszerű francia műszerek, szenzorok, és mondjuk Spike-ER. Az itt a térségben a legerősebb valódi harci helikopter lenne. Egy 20 db HForce képes H-145M, 16 db HForce képes H-225M, meg az esetleges 12db Mi-24 Thales upg. a maradék Minyókkal amíg bírják, nagyon nem alibi felállás lenne már. Erre lehetne mondani azt, hogy valóban fel/újjá éledt a forgószárnyas műfaj.
Már van. Ott az Opel, az Citroen/Peugot tulajdon. Nekem bőven megfelel a Citroen itthon.A franciák is felhúznak itt egy autógyára??
Egyre nagyobb az esély rá.
Mit csinálunk 5 év múlva a szimulátorral vajon? Eddig nem kellett ilyesmi a 40 év alatt?Ha körbenézünk a franciák háza táján, a saját harci helikopterük EH-665 Tiger/Tigre Izraeli Spike ER-t/Hellfire II-t használ ATGM-nek, francia SNEB NIR-t és Mistral AA rakétát használ. Tervezik a Roketsan Cirit-et integrálni. https://en.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_Tiger
Izraellel rebesgetik a haditechnika terén történő együttműködést nálunk, onnan szerintem a Spike gyanús hogy előbb utóbb lesz.
A törökök környékén szintén legyeskedtünk, ott a rocketsan Cirit, az APKWS hez hasonló rakétája(70mm lézeres irányított) https://en.wikipedia.org/wiki/Roketsan_Cirit
Mistralunk van.
Azt tehát tudjuk tényszerűen, hogy franciaország tud gyártani olyan műszereket, amelyek ezeket az eszközöket tudják kezelni, mivel a saját Tiger/Tigre HAD verziójukban ezek a fegyverek integrálva vannak.
A franciaországot nyugodtan helyettesíthetjük ebben az esetben a Thales céggel, mert ennek a helikopternek ez a cég gyártja a műszereinek nagy részét.
Nem régi hír hogy a Thales-től rendeltünk szimulátort, ahol azt írják Mi-35 és Mi-17 típusokhoz, kora 2019 szállítással. https://www.shephardmedia.com/news/...c-2018-thales-secures-edith-contract-hungary/
Nem állítok én semmit, csak néhány dolgot leírtam egymás után.
Azért hogy repüljenek, mert előtte nem voltak repképesek?-Akkor minek külték ki ruszkiba restaurálni a Mihukat?
-Lehet már tudni,mit fog jelenteni esetünkben a HForce rendszer?Több kiépitettségi szint lehetséges
-Tudtommal a Thales nem dolgozott ki Mihu upgradét.Ne is mond,tudom-nem tudhatjuk
Hát ez jó kérdés. Talán arra utal, hogy pont úgy ahogy a lengyelek a saját Ex Szu fegyvereikkel, lehet hogy mi is eljátszuk majd azt, hogy folyamatosan magyarázzuk hogy most már aztán ki lesznek vonva, most már aztán tényleg nagyon de nagyon ki lesznek vonva, és a vége az hogy még mindig repül náluk is folyamatos élettartam kitolásokkal kb. Mig-29, Szu-22, Mi-8, Mi-2 etc.Mit csinálunk 5 év múlva a szimulátorral vajon? Eddig nem kellett ilyesmi a 40 év alatt?
Allesmor, a Mi-35M exportváltozat -1 /2 /3 variánsok amit említettél, mint részben külföldi avionikával rendelkező altípus, van olyan ahol Francia szenzorok, kijelzők vannak beépítve, ne adj isten Safran/Thales cuccok akár, jól gondolom?Ezt valahogy mindig keveri mindenki.
A Mi-35 a Mi-24V és P újkori export jelölése, a korábbi Mi-25 (Mi-24D) után.
A modernizált orosz variáns, ami a Mi-28-as gépészetére és részben avionikájára épül, nem behúzható futókkal és visszacsonkolt szárnyakkal, az a Mi-35M.
Ennek is van exportváltozata, de ez is Mi-35M, de a beépített részben külföldi avionaka fajtája után van Mi-35M-1, -2 és -3 is.
Venezuela, Irak, Brazilia, Azerbajdzsán és vmelyik afrikai állam is rendelkezik ilyenekkel.
Az orosz hazai Mi-35M a Mi-35M-3, de csak Mi-35M-ként, vagy néha Mi-24VM-ként hívják.
Amúgy a közvetlen rokona a késő-szovjet Mi-24VP.
Elvben lehetne akár Mi-24VPM-nek is hívni, mivel lényegében annak a közvetlen továbbfejlesztése, lásd: GS-23L gépágyú az orrban.
Egy verziója nincs az oroszoknak, ez pedig a Mi-35-ös.
Létezik zsidó,dél afrikai,és orosz upgrade is,ami igény szerint tartalmaz Thales által gyártott elemeket is.De pl a BMP-3 hőkamerája is Thales fejlesztés.SpikeER/Mistral/NIR kombo meg bármelik helire integrálható.Azért hogy repüljenek, mert előtte nem voltak repképesek?
A Thales valami fura módon, azt csinálja hogy műszereket értékesít, új haditechnikába beépítve, illetve használtba is belerakja a saját cuccát, ha azt fizetik meg.
Tudva levő, hogy a Mi-24 nek van olyan változata, ahol szépen a mai kor színvonalára upgradelték fel, analóg volt, digitális lett. A Thales azért nem egy komolytalan nyeretlen kezdő cég. Tudjuk azt is hogy gyárt helikopterbe olyan csomagot, amin elketyeg a Spike ER/Mistral/NIR kombó.
Én innentől azt mondom, hogy nem tudhatjuk hogy mi lesz a mi gépeinkkel, de az a megérzésem, hogy HA lesz rá akarat és pénz, akkor a franciák vezetésével, a mostani Airbus/Thales vonalon keresztül, minden jóval meg lehet szórni azokat a gépeket, s bizony igen jól passzolnának a H-145M és 225M mellé.
Lesz e, vagy sem, tényleg nem tudom.
Hmmm, akkor jól emlékeztem. Nem volt 100% os emlékképem, csak olyan 80.Létezik zsidó,dél afrikai,és orosz upgrade is,ami igény szerint tartalmaz Thales által gyártott elemeket is.De pl a BMP-3 hőkamerája is Thales fejlesztés.SpikeER/Mistral/NIR kombo meg bármelik helire integrálható.
Namég1szer.Hmmm, akkor jól emlékeztem. Nem volt 100% os emlékképem, csak olyan 80.
Mit kell még akkor egymás mellé rakjak, Celebra?
Airbus, Thales nagy(nekünk) fegyverüzletek. 36 heli, Hforce, szimulátor Mi-35-re is.
Gyanítható Spike-ER beszerzés Izraeltől.
Törököknél ott a Roketsan Cirit. Mindkettő csúcs kat. fegyverrendszer, de a HForce is korrekt valami PSZH vonalig jó az, pgm képesség messziről, olcsón.
Thales a képben van.
Hihető már hogy CSAK akarat kérdése, hogy mi lesz a Mihujainkból?
Ha akarjuk, a térség legpotensebb harcihelijeit lehet belőlük csinálni, valódi harci helit, erős szerkezet, páncélzattal rendelkezik, nagy tűzerő, jó mozgékonyság. A Thales műszerezettségre, Spike-ER/Mistral/Cirit kombóra meg szem nem marad szárazon.
Szimulátor is jön hozzá.