+ lesz rendszeresítve RGW90 és/vagy 110. Tárgyalnak a mennyiségről, ütemezésről. MH is dolgozik azon hogy miként illessze be a struktúrájába ezt a fegyvert. Az idetelepülést illetően DND-nek döntő volt, hogy lesz robbanóanyag gyárunk, mert nagyon hiány ezen a téren.Nah, akkor a rend kedvéért, ami nekem a fenti videóból átjött.
Először is nagyon informatív, hiánypótló rész volt!!!
Mivel foglalkozik a Hirtenberger?
Hosszú távú 20 éves szerződéseik is vannak. A covid alatt duplázták a gyártási kapacitásuk. A cég értéke ma duplája a vételi árnak. 2022 tavasza és 2024 között megvalósul az átköltözés Varpalotára.
- Aknavetőgyásrtás 60/81/120
- Aknavetőgránátgyártás
- Digitális célzó- és tűzvezetőrendszer
- Hagyományos lövedék
- Képzés, digitalizáció
Nemrég megvettek egy új - zélandi szofverfejlesztéssel foglalkozó céget.
Illetve van angol gyártási telephelyük. Ez utóbbiban nekem nem egyértelmű mit csinálnak, illetve, hogy az is magyar tulajdonba került-e. A szoftverfejlesztő cég, ami a digitalis célzó, tűzvezetőrendszereken dolgozik, az a Hirtenberger HU része.
2 verzió van 60as aknavetőből.
Különlegeseknek commando verzió. Töltött állapotban szállítható. 2kmes lőtáv, kézi tüzelésre is alkalmas.
Állványos 60as.4km lőtáv, szintén alkalmas kézi tüzelésre is.
60/81es 3 részre bontható, igy szállítható. A 120as tréleren összeszerelve szállítható. 45mp.alatt felállítható.
Gránátok
Füst, világító és infragránát is. Ez utóbbi trükkös.az ellenség nem látja, de a a saját csapat átlátja a terepet.
Digitális célzórendszer világon egyedülálló. Fedezékből is tudsz célozni. Az aknavetős katona digitális eszköze egyszere fogadja a fegyver helyadatait és egy másik katona lézeres célkereső adatait, igy határozza meg a tüzelési célpontot.
Mondjuk az hülyeség hogy a szám az átütő erőt jelenti az RGW90/110 jelzésben, ahogy MG a műsorban mondta.
A szám ugyanis az űrméretet jelöli (ha jól tudom), ami valamennyire összefügg az átütő erővel, de messze nem egyenesen arányos.
90-110mm átütő erőt a második világháborús Panzerfaust is tudott már - ma már ez semmire nem lenne elég.