[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 353
96 762
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 968
35 161
113
Hanwha Defense K239 Chunmoo
South-Korean_Chunmoo_K239_MLRS_rockets-missile_launcher_to_enter_in_service_with_UAE_925_001.jpg

https://defence-point.com/2021/04/13/uae-receives-south-korean-k239-chunmoo-k-mlrs/
Ha van eszünk, ezt választjuk. Dupla konténer, 3 űrméret, akár felemásan. Valószínű tech transzfer. Én ennek szurkolok. A HIMARS gyenge ehhez képest.

Clove_HUN

Member
2018. november 9.
29
58
13
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
738
2 108
93
Sőt, univerzális indítóplatform ezért ott van benne a fejlesztési lehetőség. Bármely ország rakétái integrálhatók, ha belefér a szabvány konténerbe, így csökkentve a függést egy-egy országtól. Tényleg tökéletes lenne.
Teljesen komolyan kérdezem, hogy ha eltekintünk a rakétáktól, akkor mi az a rendszerben ami komolyabb technológia annál amit bármelyik autoipari hépgyártó összeheggeszt?

• Tetszik
Reactions: Nber and enzo

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 678
42 103
113
Ez integráció kérdése
Az meg pénzért van - jobb készet venni. :)
Várhatóan még évekig csak piackutatunk szóval bármi lehet...

Egyébként ha nagyon szeretnénk kutatni-fejlesztni akkor egy drónt/loitering ammot kijuttató rakétát vagy harci részt kellene kifejleszteni. Abból még nem telített a piac...

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 247
33 542
113
Az meg pénzért van - jobb készet venni. :)
Várhatóan még évekig csak piackutatunk szóval bármi lehet...

Egyébként ha nagyon szeretnénk kutatni-fejlesztni akkor egy drónt/loitering ammot kijuttató rakétát vagy harci részt kellene kifejleszteni. Abból még nem telített a piac...
Amennyiben képes a szabvány kazettákat befogadni (márpedig ez a koreai cucc képes),akkor bármit ki tud lőni,ami abban a szabvány kazettában benne van.A tűzvezető rendszert kell hozzá "megtanitani",hogy tudja kezelni.Ez sima szoftveres illesztés,semmi extra.A rakéta a kazettából indul,tulajdonképpen tökmindegy,hogy a kazetta melyik kazettakompatibilis sorozatvető rendszerben van.
Igazábol ez az a tűzeszköz,amit kifejleszthetnénk saját magunk is.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 089
9 053
113
A vélasztásokig semmiféle nagyobb bejelentés szerintem nem lesz. (Ha lenne is szándéknyilakozat azt is titkolnák).
Egyébként a MARSII koncept amelyet látok, és a sötét web-en lett rákeresre, ahhoz annyit, hogy hasonlót láttam valószínűleg a Diehl Defence-től, az egyik Bundeswehr napon Meppenben. De még makett sem volt csak ilyen vázlatrajz szerűség. Ezért nem fotóztam le. Ja meg persze volt ott MARS I dinamikus és a MLRS statikusan bemutató.

https://military-technology.blog.hu/admin/post/edit/15986284

• Tetszik
Reactions: fishbed and Venom85

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 217
20 591
113
A vélasztásokig semmiféle nagyobb bejelentés szerintem nem lesz. (Ha lenne is szándéknyilakozat azt is titkolnák).
Egyébként a MARSII koncept amelyet látok, és a sötét web-en lett rákeresre, ahhoz annyit, hogy hasonlót láttam valószínűleg a Diehl Defence-től, az egyik Bundeswehr napon Meppenben. De még makett sem volt csak ilyen vázlatrajz szerűség. Ezért nem fotóztam le. Ja meg persze volt ott MARS I dinamikus és a MLRS statikusan bemutató.

https://military-technology.blog.hu/admin/post/edit/15986284
Én úgy gondolom ez a HIMAR üzlet le lett zsírozva! Viszont én is úgy látom, hogy választások előtt kizárt, hogy bejelentsenek egy 1 mrd dolláros fegyvervásárlási üzletet!

T

Törölt tag 1586

Guest