1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Iraki misszió

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - Terminator által indítva @ 2020. január 9..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  tindalos likes this.
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 3. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Lehet rövid lesz, mert hamarosan hazajövünk. Bár akkor tuti pár éven belül vissza is megyünk. :)
   
 4. blogen

  blogen Well-Known Member

  „Van olyan bázis azok között, amiket rakétatámadás ért, amiben szolgál magyar, de egyetlen magyar sem sérült meg” - mondta. A magyar katonák addig maradnak Irakban, amíg az iraki kormány garantálja a szerződésben vállaltakat, ha már nem fogja garantálni, akkor kivonják a magyar katonákat."
  Orbán
   
 5. rudi

  rudi Well-Known Member

 6. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Növelni kell a közel-keleti jelenlétet?
  Ezért voltak Dubaiba!!! Borkait küldik, ő tudja megfelelően kezelni a helyzetet, másrészt volt katona.
  Gréczyt nem küldhetjük az ő szerszáma nem dubai-kompatibilis.
  :D
   
 7. blogen

  blogen Well-Known Member

  Románia kiugrott.

  A hivatalos szöveg szerint "csapatainkat ideiglenesen Kuvaitba helyeztük át, ahol tovább szolgállják az ISIS elleni koalíció ügyét" :cool:
   
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Csak most vettem észre hogy az iraki misszióknak nincs saját topikja, így létrehoztam. Van KFOR misszió, Afganisztáni szerepvállalás, Kis létszámú magyar missziók topik is, de iraki nem volt. Csak be akartam linkelni valahová az iraki magyar katonai híreket, hogy később is meg legyenek egy helyen. "A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai" topikban most nagyon másról van szó.


  Magyar katonák Irakban

  "Magyar katonák békeművelet keretében először 1988-ban szolgáltak Irakban, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által 1988-ban az irak–iráni háború záró szakaszában létrehozott Irak–iráni Katonai Megfigyelő Csoport (United Nations Iran–Iraq Military Observer Group – UNIIMOG) részeként.

  A kuvaiti háborút követően, 1991-ben a tűzszüneti megállapodás betartatása érdekében felállított Irak–Kuvaiti Megfigyelő Misszióban (United Nations Iraq–Kuwait Observation Mission – UNIKOM) szintén vettek részt magyar katonák.

  Ezt követte 2003, amikor a magyar országgyűlés egy maximum 300 fős – váltás esetén maximum 600 fős – katonai szállító és humanitárius feladatokat ellátó szállító zászlóalj Irakba küldéséről határozott, immár nem ENSZ, hanem NATO-keretben. A magyar alakulat a Központi-Déli Koordinációs Zónában tevékenykedett a lengyel vezetésű Többnemzeti Hadosztály részeként, a módosított mandátum értelmében 2004. december 31-ig.

  2006. szeptember 30-ig iraki kiképzési missziónk egy maximum 150 fős állománnyal az iraki biztonsági erők kiképzését célzó NATO-műveletben (NTM-I) is részt vett. 2015-ben a Magyar Honvédség tehát, ahogyan a felsorolásból látható, számos műveleti tapasztalattal a háta mögött érkezett vissza ismét Irakba, ezúttal az „Iszlám Állam” elleni nemzetközi koalíció tagjaként."

  "Magyarország az Egyesült Államok felkérésére 2015-ben csatlakozott a többnemzeti misszióhoz. A parlament tavaly decemberben hosszabbította meg 2021. december 31-éig a Magyar Honvédség részvételét kétszáz katonával az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíciós műveletekben az Iraki Köztársaság területén."
   
  tindalos likes this.
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 10. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Az alapötlet jó volt hogy egy sajtótájékoztatóval azonnal reagáljanak a történtekre és élőben jelentkezzenek be Irakból. A megvalósítás azért elég erőltetettre sikerült.
   
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nekik van igazuk. Semmi közünk ott ahhoz, hogy hogy akarják a sarokba pálcázni Iránt!
   
  antigonosz and Nemerson like this.
 12. blogen

  blogen Well-Known Member

  Jó, de át is állhattak volna és akkor megnéztem volna a dáko-mohamedán Orbanjukat, ahogy a konstantai mecsetben csókolgatja a szőnyeget, hogy: Allahu e mare!
   
  antigonosz likes this.
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Átállni nem fognak, mert az USA az erősebb, és ezt tudják ők is.

  Én sem azt mondtam álljunk át, csak azt mondom hogy semmi közünk hozzá.

  Egyszerűen abban a katyvaszban úgy, hogy 5-ös cikkelyt nem lehet ráhúzni, mert nem támadták meg egyetlen NATO-országot sem a területén, SEMMI észerű dolog nem indokolja hogy tovább ottmaradjunk. Ha csak nem az a cél, hogy HA lesznek esetleg a további kisded játékok miatt KOMOLY iráni válaszcsapások, akkor lehessen mutogatni rá hogy vannak magyar áldozatok is, és innentől deklarálni hogy a legnagyobb ellenségünk Irán!
   
 14. blogen

  blogen Well-Known Member

  A Pestisrácokon néhány agyalágyult fideszpropagandista lobbizik Trump őrült politikája melletti elköteleződésért, feltehetően ideológiai okból, mert ugyanolyan hazaárulók, mint a libbantak.
   
  antigonosz likes this.
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Kritika nélkül tolják a fősodort sajnos. Az a gondom, hogy bár a legtöbb dologban én egyet értek a PS-el, s azt is meggyőződéssel vallom hogy nekünk magyaroknak Trump még mindig jobb mint a demokrata Clinton vonal, de ettől még amikor nekünk konkrétan károkat okozó/veszélyes szitut teremt, NEM SZABADNA ész nélkül támogatni mindenben.

  Semmi keresnivalónk mostanra ott, az az igazság, én legalább is így látom. Afganisztánt még talán el lehet adni valahogy, meg a kimondott békefenntartó missziókat, de ez túl meleg pite, nem a mi súlycsoportunk, pláne nem a mi érdekünk.
   
  emel, antigonosz and svajcibeka like this.
 16. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Olvarad a cikket?
  Szabó Gergö jegyzi és abszolút az Irán elötti térdre borulás és a habzó szájú hábirús uszítás közötti mérsékletességet sürgeti.
  Nem is foglal állást hanem a liberált független objektív sajtót osztotta...
  Bocsi az Off-ért, de a fidesz propagandázáshoz, mert nyilván mi más lehet hozzátartozik ez is.
   
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Bevallom nem olvastam, azt viszont láttam itt ott főcímekből, hivatalos kormány nyilatkozatokból, hogy full beálltunk az USA mögé, meg kitartunk etc. Ez MOST hülyeség. Semmi keresnivalónk ott, és nem nekünk kellene megkeresni az igazságot innen, ott.

  Oldják meg ahogy akarják!
   
 18. blogen

  blogen Well-Known Member

  Egy szélsőséges attól nem lesz mérsékelt, hogy leírja egyszer a szélsőséges nézetei között, hogy "mérsékletre kell törekedni". Ez ugyanaz a liberális stílus, ami alapján az extrém bal a 444-en és a HVG-n középre pozícionálja magát!

  És még ilyenek is vannak ugyanott:
  https://pestisracok.hu/apu-odaporkolt-egy-potit/
   
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Azt kell hogy mondjam, Jeszenszky több mint kínos szerintem még a magát valamire tartó valós konzervatív értékrendet magáénak valló jobboldaliaknak is. Az a pali egy pojáca, ettől nagyon szebbet nem tudok róla mondani. Nem mellesleg kritika nélküli Trump seggnyaló, USA imádó.
   
 20. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  A romulánkoban ismét nem csalatkoztunk. Kedvenc politikai húzásuk az átállás, kihátrálás, hátbatámadás. Ne feledjük, hogy hatvan év alatt hatszor álltak át, átlagban tízévente egyszer.
   
  tindalos, svajcibeka, honved and 3 others like this.

Ezen oldal megosztása