Általában 5 év a szavatossága?A kevlar sisak egy szempontbol nagyon rossz: gyorsan lejar a szavatossaga. Ezert nagyon draga a raktarozasa. :-(
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Általában 5 év a szavatossága?A kevlar sisak egy szempontbol nagyon rossz: gyorsan lejar a szavatossaga. Ezert nagyon draga a raktarozasa. :-(
Igen, bár van szórás típusok között tudtommal.Általában 5 év a szavatossága?
Ezt nem értem. 32 ezer embernek hogyan elég 24 ezer sisak? 8 ezernek nincs feje?A VBÜ-től ellopott adatok szerint 24 ezer kevlár sisak lett rendelve 2022-2023-ban, 32 ezer fő ellátására. Nem tudni, hogy azóta rendeltek-e.
Lehet hogy azoknak már volt sisakja egy korábbi beszerzésből és még nem járt le 1-2 éven belül...Ezt nem értem. 32 ezer embernek hogyan elég 24 ezer sisak? 8 ezernek nincs feje?
Valószínüleg igazad van. Csak a mondat így egy kicsit furcsa volt.Lehet hogy azoknak már volt sisakja egy korábbi beszerzésből és még nem járt le 1-2 éven belül...
10Általában 5 év a szavatossága?
Mint ahogy örök fej sincs!Minden modern sisaknak van lejárati ideje? Nincs "örök" darab?
A zacél nem jár le.Minden modern sisaknak van lejárati ideje? Nincs "örök" darab?
Nekem van tiplem melyik 8000 az...Ezt nem értem. 32 ezer embernek hogyan elég 24 ezer sisak? 8 ezernek nincs feje?
Azt tudom; de van modernnek tekinthető, mai elvárásoknak megfelelő acél sisak?A zacél nem jár le.
Nincs.Azt tudom; de van modernnek tekinthető, mai elvárásoknak megfelelő acél sisak?
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy ha annyi sisak van -vagy annyi sem- ami a jelenlegi létszámra elég, akkor ha mozgósítani kell, honnan lenne, lenne e ennek akár többszöröse; vagy a mozgósítottak megkapják az acél sisakot raktárról -ha ott van; azzal a képességgel, tulajdonsággal, amit ma már elavultnak és rossznak lehet mondani? (Hisz nyilván azért van a kevlár, új sisakok, mert a régiek nem megfelelőek egynéhány paraméterben.)
Az acéllal a benyomódás a gond. Vannak fejlesztések acèlsisakra amúgy egész ígéretesek. A lengyelek polemizálnak pont emiatt, hogy a többszázezres mozgósított létszám miatt lehet indítanak rà egy fejlesztési programot. Egyelőre a tartalékaink régi acélbilikből állnak.Azt tudom; de van modernnek tekinthető, mai elvárásoknak megfelelő acél sisak?
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy ha annyi sisak van -vagy annyi sem- ami a jelenlegi létszámra elég, akkor ha mozgósítani kell, honnan lenne, lenne e ennek akár többszöröse; vagy a mozgósítottak megkapják az acél sisakot raktárról -ha ott van; azzal a képességgel, tulajdonsággal, amit ma már elavultnak és rossznak lehet mondani? (Hisz nyilván azért van a kevlár, új sisakok, mert a régiek nem megfelelőek egynéhány paraméterben.)
Ha jól emlékszem, akkor a Combat Gearen volt beszédtéma, hogy a belsőt kellene cserélni a sisakhéj megtartása mellett?Az acéllal a benyomódás a gond. Vannak fejlesztések acèlsisakra amúgy egész ígéretesek. A lengyelek polemizálnak pont emiatt, hogy a többszázezres mozgósított létszám miatt lehet indítanak rà egy fejlesztési programot. Egyelőre a tartalékaink régi acélbilikből állnak.
Majd ki lutoljak a hullakbol.Gondolom ha sisakokkal ilyen jól állunk, akkor a platekkel is hasonló lehet a helyzet…
A hivatalos közlemények szerint a tavaly júniusban indított Szeretem, Megvédem! elnevezésű toborzókampánnyal 3800 tartalékost sikerült toborozni.
Igen ez elég jol is sikerült olyannyira hogy nem számítottak ekkora sikerre kocsit meg is dézsmálta az anyagellátósokat a hivatásosok karara. Ami miatt kicsit gyorsabban elobb es nagyobb utanpotlasi rendelest is le kellett adni.
A jelenlegi állománynak megvan. Ahhoz képest hogy 2 éve mindeb televolt airsoftos mellényel meg tártáskával fényéveket ugrottunk előre.Gondolom ha sisakokkal ilyen jól állunk, akkor a platekkel is hasonló lehet a helyzet…
Nem készültek tarcsis kampányra csak bob nyomott egy mostakaromot egyéb projektek kárára.De egyébként beszarás, hogy nem készültek arra, hogy sikeres lesz a kampány.
Attól még alkalmatlan, nem véd a régi semmitől.Ha jól emlékszem, akkor a Combat Gearen volt beszédtéma, hogy a belsőt kellene cserélni a sisakhéj megtartása mellett?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..