[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
2 111
11 005
113
Légierő. Amennyiben a folyamőrség saját egyenruhát kap, illetve már talán van is nekik, az elvileg sötétebb kék.

Nekem igy a ket foto alapjan nem sok kulonbseg van az arnyalatban. Egyebkent, visszavonom, amit irtam. Nem tul sotet a flottillas. Viszont baszott bo ujja van, legalabbis ezen a foton eleg butan nez ki.

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 454
1 776
113
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 174
10 190
113
Gépjármű vezetői kiképzésen vett részt a közelmúltban az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred logisztikai századának állománya, tábori körülmények között.

Az egyhetes felkészítés során a katonák kilenc különböző típusú gépjárművel hajtottak végre feladatokat terepen és közúton egyaránt. Oszlopmenet, gépjármű vontatása, illetve ön- és társmentés mellett az általános katonai kiképzés is fontos részét képezte a felkészítésnek, amelynek végén sikeres osztályba soroló és típus vizsgát is tett az állomány meghatározott része...

640ed862299b8559526298.jpg
Hagyományőrző felvonulás is volt az AK-kal és a Mofém rohamsisakokkal?

Még mindig nincs minden aktív alakulatnál Bren?

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
19 659
36 260
113
Mert az egyèni felszerelèsből minden hazai???

Ne basszál már föl!

Sisak/bakancs/èjjellátó/rádió/fegyver sorold mèg
Ezeket nem mi fejlesztettük. De a ruházati dolgok, a mellény, az öv, a táskák mind itthoni szakemberek szopása, és szopatása eredménye.
Volt neked a legendás málhazsákból, a cérna pánttal, amiről természetesen már egyiken sem volt meg váll kímélő rátét?
Ma meg az alap egyéni felszerelés része egy napos, meg egy 3 napos zsák, aminél arra figyeltek, hogy legyen hova tenni az ivós zsákot.
Eljutottunk ettől:
product_74.jpg

Ide:
104181899_3260654213980780_4531597483815748979_n.jpg

De ide rakhattam volna a folyamatosan fejlesztett mellényt (abból is készült vagy 4 féle).

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
4 498
9 337
113
Ezeket nem mi fejlesztettük. De a ruházati dolgok, a mellény, az öv, a táskák mind itthoni szakemberek szopása, és szopatása eredménye.
Volt neked a legendás málhazsákból, a cérna pánttal, amiről természetesen már egyiken sem volt meg váll kímélő rátét?
Ma meg az alap egyéni felszerelés része egy napos, meg egy 3 napos zsák, aminél arra figyeltek, hogy legyen hova tenni az ivós zsákot.
Eljutottunk ettől:
product_74.jpg

Ide:

De ide rakhattam volna a folyamatosan fejlesztett mellényt (abból is készült vagy 4 féle).
Egyèni felszerelèst írtál.
Nem egyèni felszerelès rèszleteit.

@krisss ezek nem 511-es koppintások?
Magyar fejlesztès?

A fent látott hátizsákon már az èn időmben is átlèpett a sereg.
Legalábbis külszolgálatban már a BW zsákot használtunk 25 ève is.

Az álltalad berakott zsákot utoljára sorkatonakènt 2001-ben vettem a hátamra.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
23 548
91 475
113
Egyèni felszerelèst írtál.
Nem egyèni felszerelès rèszleteit.

@krisss ezek nem 511-es koppintások?
Magyar fejlesztès?

A fent látott hátizsákon már az èn időmben is átlèpett a sereg.
Legalábbis külszolgálatban már a BW zsákot használtunk 25 ève is.

Az álltalad berakott zsákot utoljára sorkatonakènt 2001-ben vettem a hátamra.
Hát a nem harcoló alakulatoknál még 2012-13 környékén is volt gyíkmálha ami azt illeti.

• Dühítő
Reactions: pöcshuszár

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
23 548
91 475
113
Eljutottunk ettől:
product_74.jpg

Ide:

334596145_712493180663394_2982110668255067495_n.jpg

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
23 548
91 475
113
Milyen rendszeressèggel használtak?
Èvi egy 6km-es meneten?

Az új zsákok?
Hát én még a határon is láttam azzal ellátott embert az elején.
Illetve még én is azzal alapkiképződtem.... És az egyetemen is másfél évig még csak az volt mire kaptunk BW zsákot.
Szóval a gyíkmálha nehezen tűnt el, ahogy a tártáska is ma is velünk van...

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
4 498
9 337
113
Hát én még a határon is láttam azzal ellátott embert az elején.
Illetve még én is azzal alapkiképződtem.... És az egyetemen is másfél évig még csak az volt mire kaptunk BW zsákot.
Szóval a gyíkmálha nehezen tűnt el, ahogy a tártáska is ma is velünk van...
Ès mennyi új zsák van?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
23 548
91 475
113
Na mi meg ilyen málhagyíkkal mentünk túlélési gyakorlatra 88 januárban, napi 30 km menttel. 3 napig. Aztán még leszóljátok a Néphadsereg sorkatonáit. :))))
Én is mentem, véresre is vágott. Fizikailag egyébként sokkal terhelhetőbb voltak akkor az emberek ez megmásíthatatlan tény (meg mentálisan is jobban bírták).
A sorkatonáknak a kiképzettéségével volt gond, de az sem a saját hibájuk volt hanem a rendszeré.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 156
15 864
113
Én is mentem, véresre is vágott. Fizikailag egyébként sokkal terhelhetőbb voltak akkor az emberek ez megmásíthatatlan tény (meg mentálisan is jobban bírták).
A sorkatonáknak a kiképzettéségével volt gond, de az sem a saját hibájuk volt hanem a rendszeré.

Mert nem raktad a kivágott fürdőpapucsot a heveder alá, a válladnál. Mi ezt tettük. Meg beraktároztunk csokiból, hogy legyen erőnk végigcsinálni. :)