A kék egyenruhások milyen fegyvernemhez tartóznak? Légierő?
Légierő. Amennyiben a folyamőrség saját egyenruhát kap, illetve már talán van is nekik, az elvileg sötétebb kék.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A kék egyenruhások milyen fegyvernemhez tartóznak? Légierő?
Légierő. Amennyiben a folyamőrség saját egyenruhát kap, illetve már talán van is nekik, az elvileg sötétebb kék.
Kezdődhet a vita erről a fontos témáról! Ehhez legalább mindenki hozzá tud szólni, engem beleértve!Ha ennel sotetebb, akkor az nem tul tetszetos szerintem.
Tessék itt flottillás egyenruha
Köszönöm a válaszodat! Esetleg ha valaki találkozik ilyen eladó szíjjal és csatlékkal, annak megköszönném az infót, vagy akár hasonló repro darab is érdekelne.Szerintem az MH-ban nincs már az az arany színű díszelgő öv, fekete öv van már helyette és így viselik, máshogy nem is lehet szerintem viselni.
Hagyományőrző felvonulás is volt az AK-kal és a Mofém rohamsisakokkal?Gépjármű vezetői kiképzésen vett részt a közelmúltban az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred logisztikai századának állománya, tábori körülmények között.
Az egyhetes felkészítés során a katonák kilenc különböző típusú gépjárművel hajtottak végre feladatokat terepen és közúton egyaránt. Oszlopmenet, gépjármű vontatása, illetve ön- és társmentés mellett az általános katonai kiképzés is fontos részét képezte a felkészítésnek, amelynek végén sikeres osztályba soroló és típus vizsgát is tett az állomány meghatározott része...
![]()
Ezeket nem mi fejlesztettük. De a ruházati dolgok, a mellény, az öv, a táskák mind itthoni szakemberek szopása, és szopatása eredménye.Mert az egyèni felszerelèsből minden hazai???
Ne basszál már föl!
Sisak/bakancs/èjjellátó/rádió/fegyver sorold mèg
Egyèni felszerelèst írtál.Ezeket nem mi fejlesztettük. De a ruházati dolgok, a mellény, az öv, a táskák mind itthoni szakemberek szopása, és szopatása eredménye.
Volt neked a legendás málhazsákból, a cérna pánttal, amiről természetesen már egyiken sem volt meg váll kímélő rátét?
Ma meg az alap egyéni felszerelés része egy napos, meg egy 3 napos zsák, aminél arra figyeltek, hogy legyen hova tenni az ivós zsákot.
Eljutottunk ettől:
![]()
Ide:
![]()
De ide rakhattam volna a folyamatosan fejlesztett mellényt (abból is készült vagy 4 féle).
Hát a nem harcoló alakulatoknál még 2012-13 környékén is volt gyíkmálha ami azt illeti.Egyèni felszerelèst írtál.
Nem egyèni felszerelès rèszleteit.
@krisss ezek nem 511-es koppintások?
Magyar fejlesztès?
A fent látott hátizsákon már az èn időmben is átlèpett a sereg.
Legalábbis külszolgálatban már a BW zsákot használtunk 25 ève is.
Az álltalad berakott zsákot utoljára sorkatonakènt 2001-ben vettem a hátamra.
Milyen rendszeressèggel használtak?Hát a nem harcoló alakulatoknál még 2012-13 környékén is volt gyíkmálha ami azt illeti.
Ezeket nem mi fejlesztettük. De a ruházati dolgok, a mellény, az öv, a táskák mind itthoni szakemberek szopása, és szopatása eredménye.
Volt neked a legendás málhazsákból, a cérna pánttal, amiről természetesen már egyiken sem volt meg váll kímélő rátét?
Ma meg az alap egyéni felszerelés része egy napos, meg egy 3 napos zsák, aminél arra figyeltek, hogy legyen hova tenni az ivós zsákot.
Eljutottunk ettől:
![]()
Ide:
![]()
De ide rakhattam volna a folyamatosan fejlesztett mellényt (abból is készült vagy 4 féle).
Hát én még a határon is láttam azzal ellátott embert az elején.Milyen rendszeressèggel használtak?
Èvi egy 6km-es meneten?
Az új zsákok?
Ès mennyi új zsák van?Hát én még a határon is láttam azzal ellátott embert az elején.
Illetve még én is azzal alapkiképződtem.... És az egyetemen is másfél évig még csak az volt mire kaptunk BW zsákot.
Szóval a gyíkmálha nehezen tűnt el, ahogy a tártáska is ma is velünk van...
Hát pár ezer lett, meg BW zsák lett még előtte véve meg pár alakulat vett zsákot mindenfélét saját pénzen.Ès mennyi új zsák van?
Hát a nem harcoló alakulatoknál még 2012-13 környékén is volt gyíkmálha ami azt illeti.
Én is mentem, véresre is vágott. Fizikailag egyébként sokkal terhelhetőbb voltak akkor az emberek ez megmásíthatatlan tény (meg mentálisan is jobban bírták).Na mi meg ilyen málhagyíkkal mentünk túlélési gyakorlatra 88 januárban, napi 30 km menttel. 3 napig. Aztán még leszóljátok a Néphadsereg sorkatonáit.)))
Én is mentem, véresre is vágott. Fizikailag egyébként sokkal terhelhetőbb voltak akkor az emberek ez megmásíthatatlan tény (meg mentálisan is jobban bírták).
A sorkatonáknak a kiképzettéségével volt gond, de az sem a saját hibájuk volt hanem a rendszeré.
Fürdőpapucs az én generációmnak már nem jutott, ahogy alsógatya seMert nem raktad a kivágott fürdőpapucsot a heveder alá, a válladnál. Mi ezt tettük. Meg beraktároztunk csokiból, hogy legyen erőnk végigcsinálni.![]()