És a válasz:
Nincs több kérdésem bíró úr!
Szánom bánom, de én egy következetlen faszfej vagyok.
Azt nem érted meg te szellemileg szerényen bútorozott, hogy nincs olyan, hogy önálló csúcstechnikás hadiipari fejlesztés.
Az oroszoknak nincs rendes elektronikájuk. Az amerikaiak a Patriothoz az izraeli rakétákat licencelik. A németek megveszik az APS-t szintén az izraeliektől, akik cserében nem tudnak rendes hajtást gyártani - és megveszik a németet. Ugyan ez a koreaiaknál. A japánok kínjukban próbálkoznak, meg az amerikaiaknak is van egyes területeken teljesen saját termék, de azért, NA!
Te meg teljesen mindenkitől független ÖNÁLLÓ hadiipart vizionálsz kishazánkba. Aki meg megjegyzi, hogy marhaság, azt meg lefaszfejezed. Ez már döfi!
A magyar hadiipar nem arról szól, hogy hi-tech szigetként majd mi megtanítjuk a világ hadipari mérnökeit kesztyűbe dudálni, hanem mélyen meghajolva megkérjük szépen a gyártókat, hogy legalább a végtermék egy bizonyos kis százalékát hagy tegyük mi hozzá. Ezzel legalább egy részét megfogjuk a zsebünkből kiénekelt lóvénak.
Ha feltünt volna, idestova 30 éve folyik autógyártás kishazánkban, és a mai napig nem sikerült egy piacképest teljesen saját tervezésű, és gyártású autót felmutatni a magyar autóiparnak. Annak ellenére, hogy a nemzetgazdaság igen komoly húzóágazatáról beszélünk.
Mennyi ilyen autót lehetne itthon eladni? Szerintem 30-40.000-es nagyságrendben.
Te meg a 2-600 db-os gyalogsági harcjárművet akarsz teljesen egyedül tervezni, és gyártani.
A Rába H széria elvileg saját (át)tervezés volt. Nézd meg, hogy hová jutott!
Szóval hajrá. Toljad csak!
Jóval megelőzted ezt a mondatomat, a sufnis két évről a saját két éveddel, erre reagáltam. De tereld csak rám ismét a saját hibáid. Mikor beszéltem teljesen önálló hadiiparról? Mikor beszéltem arról, hogy saját szoftveres, saját optikás, saját gépet, saját motorral? Mert ez az önálló hadiipar. Viszont te meg a hasonló világképű társaid egyfajta mágiaként tekintetek arra, hogy külföldi mérnökök képesek formákhoz formákat tervezni, amibe aztán belekerülhet az a forma amihez megtervezték. Mágia neked teherautógyártási tapasztalattal, buszgyártási tapasztalattal (még amíg élnek) a nehézipari módszerekkel alvázak tervezése. Fekete mágia az anyagismeret lehetősége. Hogy képesek lennének rázkódási viszonyokat teremteni amiben az összeállított eszközöket amiket képesek előállítani, teszteljék, képesek hőhatásokra, környezeti viszonyokra tesztelni. Ember, egyetemeink vannak, bennük mérnökök tanulnak, nem is rosszak a nemzetközi megítélések szerint! Szerinted azért nem született itthon meg a sok gondolatuk, mert annyira utálnák, ha itthon fejlesztenének világszínvonalú dolgokat, vagy azért, mert van egy retardált, sok esetben visszahúzó tudományos élet amit az MTA királyságának a leépítésével (is) igyekeznek végre megfékezni.
Az a baj, hogy mindig elképesztően túlzol, úgy beállítva a dolgokat, mintha te lennél a hadiipar istene, akinek meg van valami ötlete amit körbejárna, na az a hülyék királya. Szerinted az RM úgy jutott el a fejlődése szintjére, hogy mindig csak legyintettek, hogy uhh, az amerikai hadiipar a csúcs, minek foglalkozzunk vele?
Ha az RM úgy dönt, hogy löveget gyárt, akkor az a te felfogásodban teljes hadiipar és akkor az rm már saját optikát meg szofvert fejlesztett? Persze, ők mér itt tartanak, de te a teljes magyar fémipart, kerámiaipart, a feltaláló garázsban kutató megszállottakat, a tudományos központokban kutató képzett szakembereket, hegesztőket és egyáltalán a teljes magyarságot látod alkalmatlannak mindenre. Miközben a németeknél motorokat, motorelemeket, terveznek a mérnökeink. Biztos tényleg úgy léptek a mai szintjükre, hogy NINCS HADIIPARUNK!!! Imádjátok ezt a mantrát, szerintem szeretnéd ha még az unokád is ezt szajkózná.
El sem tudod képzelni, hogy valamiből, amink van már évtizedek óta, kis pénzből szakértelemmel valamit itthon csináljunk. Vagy hogy csak egy dolgot tervezzünk, mert a külföldi akkor is biztos, hogy jobb, ha nem is tudjuk mert meg sem próbáltuk. És ismétlem mindezt úgy, hogy ez az összeg amit most az eszközökön kívül demokráciavásárlásba is fektetünk, a kis részét sem kapták, hogy megpróbálják.
És közben amerika a csúcs, küzd egy űrmérettel, amit a svédek 70 éve alapnak tekintenek. Biztos teljesen tisztán látod a dolgok mikéntjét mielőtt leírsz engem vagy mást te hadiipari zseni? El kellene gondolkodni néha mielőtt a végsőkig alacsonyítanád alaptalanul a vitaparnereket és nem látnálak faszfejnek.