Ne vegyétek készpénznek a demó rajban látott fegyvereket.
Roger that!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ne vegyétek készpénznek a demó rajban látott fegyvereket.
Annyiban nem stimmel, hogy nem tudjuk hogy fog kinézni a raj. Az acélkockás fotón semmi se reális ebből a szempontból.Cseh szemmel:
Brave Warrior 2020: Maďarsko představuje bojové vozidlo pěchoty Lynx
https://www.armadninoviny.cz/brave-...-predstavuje-bojove-vozidlo-pechoty-lynx.html
Nyugi ebből a fórumból szedik csak az agymenést:Annyiban nem stimmel, hogy nem tudjuk hogy fog kinézni a raj. Az acélkockás fotón semmi se reális ebből a szempontból.
Mármint, hogy ezek a fegyverek lesznek beszerezve, vagy hogy ezek és ilyen mennyiségben kerülnek a rajba?Ne vegyétek készpénznek a demó rajban látott fegyvereket.
Szerintem a tatai raj amúgy tényleg hat fős, míg a debreceni nyolc lesz -ha lesz katona-, de nem a fotót értékelem túl!Nyugi ebből a fórumból szedik csak az agymenést:
"A magyar BVP Lynx hattagú csapata. A magyar katonák többek között rendelkeznek M240B kaliberű 7,62 mm-es és M249-es kaliberű 5,56 mm-es géppuskákkal; nagyobb fotó / forum.htka.hu"
Ugye tegnap többen is felhozták itt, hogy lehet ez a raj koncepció, lehet nem olvasták tovább a topikot
Nyugi ebből a fórumból szedik csak az agymenést:
"A magyar BVP Lynx hattagú csapata. A magyar katonák többek között rendelkeznek M240B kaliberű 7,62 mm-es és M249-es kaliberű 5,56 mm-es géppuskákkal; nagyobb fotó / forum.htka.hu"
Ugye tegnap többen is felhozták itt, hogy lehet ez a raj koncepció, lehet nem olvasták tovább a topikot
Egy MG3ból amire rátákolnak egy csőcserélő berendezést új standard, úgy hogy a honvédség soha nem használt MG3ast, és nem is fog?Vagy új standard lesz. Az elve nem rossz.
Persze, ebben a szerepkörben alapjában véve nem lenne gond, de a logisztika miatt annak kicsi az esélye, hogy olyan géppuskát rendszeresítene a HM a pc járművekre ami teljesen eltér a gyalogság géppuskáitól. Ezért rettegek attól, hogy MAGgal mutogatják a tornyot. Ha ezzel jön a Lynx, akkor nagyon valószínű a Leopard is, és pikk-pakk ráaggatják a lövészekre is, ami PKM után enyhe visszafejlődés lenne.Amúgy beépített fegyverként nincs gond a mag-al
Na, azért a 30mmes gépágyú és az alkatrészeinek a csereszabatossága akármivel teljesen más tészta mint egy sima géppuska csereszabatossága..."Csereszabatosság" kérdése. Ugye a cseh tenderen (valószínűleg az Ascod 42 nyer) azért nem akkora gond ez, mert már a fő fegyverzet MK 30-2/ABM sem "csereszabatos" semmivel ami a cseheknél van. Mivel ez Mauser rendszerű fegyver - ezért még a lőszer adagoló rendszer is teljesen más hiába ugyanaz a kaliber (ez a készreszerelt lőszerrakaszoknál okozhat "extra kellemetlenséget"). Úgyhogy ott gyakorlatilag semmi sem lenne "csereszabatos" ...
Akkor vedd úgy hogy meg vagy nyugtatva a témábanEgy MG3ból amire rátákolnak egy csőcserélő berendezést új standard, úgy hogy a honvédség soha nem használt MG3ast, és nem is fog?
Persze, ebben a szerepkörben alapjában véve nem lenne gond, de a logisztika miatt annak kicsi az esélye, hogy olyan géppuskát rendszeresítene a HM a pc járművekre ami teljesen eltér a gyalogság géppuskáitól. Ezért rettegek attól, hogy MAGgal mutogatják a tornyot. Ha ezzel jön a Lynx, akkor nagyon valószínű a Leopard is, és pikk-pakk ráaggatják a lövészekre is, ami PKM után enyhe visszafejlődés lenne.
Na, azért a 30mmes gépágyú és az alkatrészeinek a csereszabatossága akármivel teljesen más tészta mint egy sima géppuska csereszabatossága...
Szerinted.Szerintem a tatai raj amúgy tényleg hat fős, míg a debreceni nyolc lesz -ha lesz katona-, de nem a fotót értékelem túl!
Amúgy természetesen fogalmam nincs, hogy ebben a járműben milyen űrméretű gépágyú volt. Tegnap estig én abban a hiszemben voltam, hogy csak a 35mm-es Oerlikon-nak van ilyen csőszájféke, erre kiderült, hogy a 30mm-esnek is.
Szóval fogalmam sincs, mit látunk a képen.
Az egész torony egy működésképtelen makett, elhangzott a videóban. Szerintem a gépágyú is az.Amúgy természetesen fogalmam nincs, hogy ebben a járműben milyen űrméretű gépágyú volt. Tegnap estig én abban a hiszemben voltam, hogy csak a 35mm-es Oerlikon-nak van ilyen csőszájféke, erre kiderült, hogy a 30mm-esnek is.
Szóval fogalmam sincs, mit látunk a képen.
Úgyis meglátjuk majd, de az emberhiány is tényező lesz ebben. Szerintem.Szerinted.
Az egész torony egy működésképtelen makett, elhangzott a videóban. Szerintem a gépágyú is az.
Nem Csak itt kommentelek@krisss te írtál kommentet a Lynx youtub videóban osztva egy nagy szakértőt?
Meg a combatgear-en! Mondjuk ugyan ezzel a névvel és avatarral.Nem Csak itt kommentelek
Melyik videó?
Akkor csak az avatat ugyan az! A combatant blog Lynx videója alatt! Sorry csak az avatarotok ugyan az akkor!Nem Csak itt kommentelek
Melyik videó?
Azért érdekes, hogy míg az Amerikaiak elot porgetik, mind ha kofeinon lenne, addig a osztravai NATO napokon csak valahol ált mind szent a hídon. Plusz a magyar Lynxekre elsore Austráliából akarnak tornyokat hozni, holott még ott se nincsen lefutva a verseny. Már nagyon érezhetik, hogy ASCODnak lejt a pálya Csehországban.Cseh szemmel:
Brave Warrior 2020: Maďarsko představuje bojové vozidlo pěchoty Lynx
https://www.armadninoviny.cz/brave-...-predstavuje-bojove-vozidlo-pechoty-lynx.html