[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Azt tudom mire valo ammyi azert ragadt ram a hk nal a sok fel le szerelgetes kozben kimerito valaszokat kaptam :) azt nem tudni vagy legalabbis en nem tudom hogy a kotenyzet a vegleges betetet tartalmazza e vagy csak sulymakettet. De ami most rajta van az megeggyezik kinezetre a vegleges konstrutcioval. Amire reflektalni akartam hogy nem nezted meg alaposan a kepet csak az elso tag lemez a tobbi /szendvics vagy doboz kazetta nevezzuk ahogy jobban tetszik./
Honnan tudod, hogy szendvics?
Megrágtad? :D

Honnan tudod, hogy szendvics?
Megrágtad? :D
En nem voltam ott meg a leokat sem lattam /pedig lenne ra lehetosegem/ :D megmondom oszinten orulok nekik meg minden. De leok eseteben az a7 ami jobban erdekel /a4 nagy ujdonsagot nem tartalmaz szamomra./ lynxnel meg majd a vegleges jarmuvek... Lelkes vagyok szo se rolla es nagyon tetszik meg minden :) csak engem az alkalmazasuk jobban erdekel mint maga a vas kinezete... /valoszinuleg fogok benne annyit ucsorogni hogy tok termeszetes lessz./

Hát, bizonyítékom ugyan nincs, de biztos vagyok benne, hogy elsősorban a menőségi faktor (vagy ahogy itt megtanultam a szakszót erre, a "girdóság") miatt nyomulnak már multicam-ben. De amúgy a multicam tényleg egy hatékony színkombó/minta, városban pedig kifejezetten.

overall_performance.jpg

Most nézem ez a Lynx topic.
Parapitecus eret fog vágni magán ha ezt meglátja. Teljes joggal.
Témát hogyan kell átvinni másik topicba?

A téma a magyar harcjárművek/tankok álcázó festése.

Aztán összeszeded, amit idézni szeretnél - átmész a jelzett topikba és a hozzászólós részbe kattintasz aztán nyomsz egy 'Insert Quotes' gombot.

A mellső résznek önmagában ellen kell állni a 30 mm-es gépágyú találatának, az 45-55 mm RHA minőségű, tömör acél védőképességet feltételez. Ha nem így csinálják, akkor már gépágyúval le lehet szaggatni a kötényt, ami nem túl jó ómen.

Szia,

Ez egy kicsit magas elvarasnak tunik nekem, kulonosen figyelembe veve, hogy (lehet, csak szerencsevel, de) T-72-t atlottek 30 mm-es gepagyuval. Es csak nem varjuk el a Lynxtol, hogy a kotenyezese erosebb legyen, mint egy MBT pancelzata?

Bel

Szia,

Ez egy kicsit magas elvarasnak tunik nekem, kulonosen figyelembe veve, hogy (lehet, csak szerencsevel, de) T-72-t atlottek 30 mm-es gepagyuval. Es csak nem varjuk el a Lynxtol, hogy a kotenyezese erosebb legyen, mint egy MBT pancelzata?

Bel
STANAG 4569 level 6. Az igaz, hogy a kötény sérülése nem jelenti a jármű páncélzat atuteset. Viszont a kumulativ eszközök elleni védelem miatt jó, ha már az első védelmi vonal kellően ellenálló. Ha gyenge a kötény, akkor bazi erős páncélzat kell mögötte. Ez nehéz, emiatt jobb, ha már a kötény is strapabíró.

Szia,

Bel
Egyébként annyiban elvárjuk, hogy a T-72 50 éves, a Lynx meg a következő 50 évre készül.

Ha igaz, hogy 35mm-es űrméretre alapozzuk a csöves csapatlégvédelmet (pl Skyranger), akkor csak jobb lenne a Lynx-hez is a 35mm-es űrméret.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Itt meg azt kell figyelembe venni, hogy a légvédelmi gépágyujuk perkussziós elsütésű, míg az ifv főfegyverzetéhez fejlesztettek elektromos elsütésűek. Így nem kompatibilisek egymással.
Ugyanez van a 2A72 (BTR-80A) és GSh-30-2 (Mi-24P) gépágyú viszonylatában.

Tehát akkor az ivf-be is perkussziósat kellene tenni.

Kicsit sárga, kicsit savanyú, de az enyém gyors méret-összehasonlítás a pajtáról... jó lenne egy hasonló a Bradleyvel... bocsesz a sok kép miatt!

800px-BTR-80_and_Bradley.jpg

Nem Puma van a csoportképen, hanem egy Kuka E4 tornyos Marder M12:
cv90_height.jpg

2lqj4pv.jpg

Fent K21, lent Namer, CV90 és Bradley alvázas AMPV.
3k1ytvkua5831.jpg

stock-photo-moscow-russia-may-new-arbat-column-of-infantry-fighting-vehicles-kurganets-on-armata-1449765923.jpg

A kicsi Lynx nagyából egymagas a dagival és a két Lance torony közt se lehet olyan jelentős eltérés szvsz:
lynx-kf-41-12.jpg

Lynx-IFV-with-Boxer-CRV.jpg

Leo 2 Revolution mellett a kicsi:
Satory2016_06_Leopard-2.jpg

5c90d6aefc7e93ee298b45fd.JPG

Mihez képest nagy!? :)

Ha igaz, hogy 35mm-es űrméretre alapozzuk a csöves csapatlégvédelmet (pl Skyranger), akkor csak jobb lenne a Lynx-hez is a 35mm-es űrméret.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Miért? A skyranger nem fog neked páncéltörő lőszert lövöldözni míg a lynx sem fog HEI HEI-T és hasoló lőszereket lőni, a két fegyvernek teljesen más feladatú lőszereket kell raktározni.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
Kicsit sárga, kicsit savanyú, de az enyém gyors méret-összehasonlítás a pajtáról... jó lenne egy hasonló a Bradleyvel... bocsesz a sok kép miatt!

800px-BTR-80_and_Bradley.jpg

Nem Puma van a csoportképen, hanem egy Kuka E4 tornyos Marder M12:
cv90_height.jpg

2lqj4pv.jpg

Fent K21, lent Namer, CV90 és Bradley alvázas AMPV.
3k1ytvkua5831.jpg

stock-photo-moscow-russia-may-new-arbat-column-of-infantry-fighting-vehicles-kurganets-on-armata-1449765923.jpg

A kicsi Lynx nagyából egymagas a dagival és a két Lance torony közt se lehet olyan jelentős eltérés szvsz:
lynx-kf-41-12.jpg

Lynx-IFV-with-Boxer-CRV.jpg

Leo 2 Revolution mellett a kicsi:
Satory2016_06_Leopard-2.jpg

5c90d6aefc7e93ee298b45fd.JPG

Mihez képest nagy!? :)
BMP-hez :D

Amúgy a kicsi lynx az hosszán kívül minden méretében egyezik a naggyal. A torony meg konkrétan ugyanaz.

• Tetszik
Reactions: endre and Pogány
Miért? A skyranger nem fog neked páncéltörő lőszert lövöldözni míg a lynx sem fog HEI HEI-T és hasoló lőszereket lőni, a két fegyvernek teljesen más feladatú lőszereket kell raktározni.
A hozzászólás közepe nekem teljesen kimaradt. A Mauser ketoldali töltésű. Alapból táraznak hozzá a PUMA-ban is AB és APFSDS lőszert is.
Abban viszont igazad van, hogy a légvédelmi ágyúnál ez teljesen felesleges.

Karc Fm Paláver, egy szeptember közepi nem nagy nyilvánosságot kapott Maróth interjú.
Szerencsére az interjú rögtön az elején van, igy gyengébb idegzetűeknek nem kell végighallgatni a betelefonálós műsort.

Viszont az interjú több mint reménykeltő!!!!
Mit mondott és mire utalt!!!
  • Ez a legjelentósebb beruhazás, amit eddig bejelentettünk.

• Önálló Uniós védelmi képesség kialakítása a cél, az EU-s országokat (főleg a keletieket) közös technológiai alapra hozni.

• Mára a döntéseinket figyelik más országok is, míg korábban nem számítottunk.

• Lynx ügyben több ország katonai vezetésével egyeztettünk. A sorozatgyártás hiánya több kétséget ébresztett, de mi bevállaltuk ezt a rizikót.

• A magyar bejelentés óta több ország elindított tárgyalásokat a Lynxről. (megadtuk a kezdő lökést. :))

• Idén még lesz hasonló bejelentés! :hadonaszos::hadonaszos:

• A titkolózás oka, hogy a tárgyalásokon a piaci pozícióinkat, ne rontsuk. Eddig így sikerült gyorsan dönteni, ez a beszerzési taktika továbbra is így marad.

Kik lehetnek az új érdeklődők a Lynxre?

Románok, Szlovákok?

Te örülnél annak ha pl. a H225M helikoptereinket Romániában gyártanák le és oda kellene vinni nagyobb karbantartásra, nagyjavításra?
Szerintem ők is így vannak azzal hogy magyar gyártású IFV-t vegyenek. A szlovákoknál is hasonló lehet a helyzet, mert eddig mindig mindenből mást vettek, mint Magyarország.

Te örülnél annak ha pl. a H225M helikoptereinket Romániában gyártanák le és oda kellene vinni nagyobb karbantartásra, nagyjavításra?
Szerintem ők is így vannak azzal hogy magyar gyártású IFV-t vegyenek. A szlovákoknál is hasonló lehet a helyzet, mert eddig mindig mindenből mást vettek, mint Magyarország.

Dehogy örülnék, viszont a hátrányba kerülés vágyat is szülhetett bennük. És a Lynx nem a mi kizárólagos holmink lesz az eddigiek alapján. Az RM oda telepít gyárat, ahol kérik, bár igaz a románokkal talán már nekik is lennének fenntartásaik.

• Tetszik
Reactions: Terminator
Dehogy örülnék, viszont a hátrányba kerülés vágyat is szülhetett bennük. És a Lynx nem a mi kizárólagos holmink lesz az eddigiek alapján. Az RM oda telepít gyárat, ahol kérik, bár igaz a románokkal talán már nekik is lennének fenntartásaik.
Kétlem, hogy közép európába felhúznának még 1 összeszerelő üzemet

A nagyjavító képességű üzem az nem feltétlen gyár.
Ha a románok vesznek 400 Lynxet akkor az RM minden további nélkül odatelepít nagyjavító képességet,ez semmivel nem fogja rontani az itthoni gyár pozícióit.

• Tetszik
Reactions: endre