értem köszönöm, visszaolvastam, előre jelezném ez nem
@megazez vagy
@tomka03 ellen van csak akkor már egyben válaszolnék itt azoknak is akik negatívabban állnak a dolgokhoz
Tehát
látom a "Puma squad" megint lecsapott, lehet jönni a Pumával amúgy de azt miért nem mondjátok hogy az alap Puma az a 12.5 ellen fog MAX a kis 31.5 tonnájával?
, C szinten a Puma 43 tonna, Ti ezt vetitek össze a feltehetően (lásd ozi tender, cseh tender követelmények illetve a józan ész könyörgöm...) az ALAP lynx 34 tonnájával és megy az arcoskodás hogy hát lvl5 ( ami egyébként rohadtul nem biztos hogy STA5-öt jelent) meg remélem örültök meg ilyenek? miért kell temetni egy rohadt ppt dia miatt az egész vasat? miért megy a sírás rögtön? persze hogy alapnak kéne lennie a TSA6 vagyis hogy fogja körben a 30-ast manapság, nagyon alap, de arra hívnám fel a figyelmet hogy míg a Puma MAX 43 tonna (az alap A szint pedig 31,5 tonna) addig az alap Lynx 34 és a maxos (még nem tudni milyen szintű) pedig akár 50 tonna is lehet. Vajon , vajon, ha egy 43 tonnás valami amii fogja körbe a 30-ast akkor egy 50 tonnást miért kell rögtön temetni?
Ti mondtátok még nem is olyan rég hogy súly=védettség nem? Akkor nem kéne inkább megvárni hogy hány tonnáson is jönnek majd az IFV Lynx-ek? és esetleg majd utána bármit leírni? Mr."én megmondtam" meg arról nem beszél hogy a 34 tonnás Lynx-et hasoníltjuk össze a 43 tonnás cicával? akkor inkább hasoníltsuk a 31,5 tonnás Pumát a 34 tonnás cicához, rögtön más lesz a helyzet.
Arról nem is beszélve hogy ezzel az ország mennyit lépett előre (végre) a hadipar terén illetve a német kapcsolatokban.
Továbbá, ment itt a vita a név miatt, térjünk erre is ki, ahogy sokan mondták a Puma az SPz vagyis
Schützenpanzer a Lnyx meg
Kettenfahrzeug . Namár most, mi a különbség? Annyi hogy még az SPz azaz CSAK IFV addig a KF egy komplett családot jelöl, pl: sosem fogsz 120-as mortart hordó Pumát látni, mert arra tervezték hogy lövészeket vigyen és azokat támogassa mindenhogy és kb ennyi mivel MINDEN más átalakítás horror pénz lenne pont azért, mert nem számoltak kb semmilyen más szerepkörrel, ellenben a KF-ből sok sok féle variánst ki lehet hozni legyen az egy 31,5 tonnás CRV vagy éppen akár egy 50 tonnás IFV konfig