Aszondja hogy nincs mit védelmezni ennyi Skyrangerrel, ezért kell még több Leopárd...Itt most nem értem a logikai kapcsolatot.
....vagy én sem értem...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Aszondja hogy nincs mit védelmezni ennyi Skyrangerrel, ezért kell még több Leopárd...Itt most nem értem a logikai kapcsolatot.
Én is ezt tippeltem/javasoltam a Skyranger topikban, csak @dudi szerinte hülyeség és nem kell ennyi - noha drónból egyre több lesz a harctereken...Amúgy üteg/zászlóalj és máris helyben vagyunk.
Mert azt írtátok, hogy Tatán 2 lovesz zlj lesz/van a plussz egy hk zlj az meg nem egy egész dd. És ott vannak a t72 is amik lehetnek nemcsak ellenérő hanem egy masodik zlj alapjai is. És így tovább csak tovább gondoltam a dolgokat.Itt most nem értem a logikai kapcsolatot.
Harkocsiból egész dandár, lövész zászlóaljból kevésbé ha gépesített lövészdandárról van szó.Mert azt írtátok, hogy Tatán 2 lovesz zlj lesz/van a plussz egy hk zlj az meg nem egy egész dd. És ott vannak a t72 is amik lehetnek nemcsak ellenérő hanem egy masodik zlj alapjai is. És így tovább csak tovább gondoltam a dolgokat.
Akkor nem tudja. De amíg a drónok számát egyszerűbb növelni mint a légvédelmi egységekét addig elnyomható lesz a légvédelem. 100 minidrón ellen a 12 Skyranger is annyit ér mint a 4-6. És hidd el, ogy sokkal nehezebb 12 Skyrangert a dandárba venni mint 5000 minidrónt vásárolni. Ezekellen nem a csöves légvédelem hanem az EW a megoldás.
Hat a nemet terminologia szerint a harckocsi dandár lehet ugye az írásaitok alapján 2 v 3 hk z lj plussz 1 v 2 lövész zlj. A páncél gránátos d d meg 1 hk zlj és 3 lövész z lj. És ezt találgatjuk melyik lesz és hol.Harkocsiból egész dandár, lövész zászlóaljból kevésbé ha gépesített lövészdandárról van szó.
Ha harckocsi dandárról beszélünk ott van több harckocsi zászlóalj.
Tekintve, hogy nagyjából két éve deklaráltan ki lett jelentve, hogy a pácélgránátos felépítés az alap nemigen van mit találgatni. (ami nem jelent teljes egyezést)Hat a nemet terminologia szerint a harckocsi dandár lehet ugye az írásaitok alapján 2 v 3 hk z lj plussz 1 v 2 lövész zlj. A páncél gránátos d d meg 1 hk zlj és 3 lövész z lj. És ezt találgatjuk melyik lesz és hol.
Ilyet itt meg nem irtatokTekintve, hogy nagyjából két éve deklaráltan ki lett jelentve, hogy a pácélgránátos felépítés az alap nemigen van mit találgatni. (ami nem jelent teljes egyezést)
Nem is én írtam, hanem a honvédségi vezetők, azért nincs emlegetve mert eldöntött tény. (de amúgy igen írtunk 2 nyárral korábban ment róla a diskurzus(Ilyet itt meg nem irtatok
Őszinte leszek, ennek soha nem jártam utána, de ha most így valamit mondanom kellene, azt gondolnám, hogy századszinten voltak hozzárendelve az egységekhez. Nekem ez tűnne a legegészségesebbnek. Csak azért nem hangoztatom, mert senki nem költene annyit a jelenlevők közül a csapatlégvédelemre mint én.@Pogány
MIt tudsz, milyen elosztásban voltak alkalmazva a Gepárdok a németeknél?
De. Én.Őszinte leszek, ennek soha nem jártam utána, de ha most így valamit mondanom kellene, azt gondolnám, hogy századszinten voltak hozzárendelve az egységekhez. Nekem ez tűnne a legegészségesebbnek. Csak azért nem hangoztatom, mert senki nem költene annyit a jelenlevők közül a csapatlégvédelemre mint én.
Csöves légvédelem meg drónelhárító drónok vannak ellene, azt annyi. Kell a sok skyranger, ha be akarjuk védeni a csapatainkat.
Mivel ez lesz az alegyseg-szintu legvedelem, ezert eleg logikusnak tunik szamomra, hogy minden dd kap 6-8 ilyet, azaz 20-30 legyen belole...Ennek a 30-as számnak (információnak) mi a forrása? Mikor ki mondta vagy írta?
A 4-6-ot kevésnek, a 30-at soknak "érzem"...ha csak nem egy része kerekes alapon a közepes dandárba kerül majd...
Te valamit nagyon felrekalkulaltal, @dudi: 100 minidront siman leszed 4-6 Skyranger, konkretan masodpercek alatt.Akkor nem tudja. De amíg a drónok számát egyszerűbb növelni mint a légvédelmi egységekét addig elnyomható lesz a légvédelem. 100 minidrón ellen a 12 Skyranger is annyit ér mint a 4-6. És hidd el, ogy sokkal nehezebb 12 Skyrangert a dandárba venni mint 5000 minidrónt vásárolni. Ezekellen nem a csöves légvédelem hanem az EW a megoldás.
Mire kellene 15 loszer? Egy 30-as loszer eltalal egy minidront, annak annyi, kaput es ezt 4-5 kilometerrol megteszi.Átlag 15 lövedék bőven elégnek tűnik egy drón lelövéséhez. 250 lőszer van betárazva vagyis egy jármű átlagban 16 drónt tud leszedni gépágyúval. 6 jármű 96-100 cél "ledarálására" elég lőszerkészlettel rendelkezik - a rakétákkal nem számolva, amit nagyobb drónok ellen vethet be.
Siman, egyebkent szerintem meg max 2-3 masodperc eleg tuznyitasig ti. sajat tuzvezeto radarja van, ami 25km+ felett lat mindent.Egy kisméretű drón célpontot a felderítés után 5-8 másodpercenként lehet lelőni becslésem szerint, szóval pár perc alatt elintéznek egy "swarm attackot" is. 6 légvédelmi jármű/zászlóalj ideális mennyiségnek tűnik.
mármint zászló aljanként érted a 6db-ot?Mivel ez lesz az alegyseg-szintu legvedelem, ezert eleg logikusnak tunik szamomra, hogy minden dd kap 6-8 ilyet, azaz 20-30 legyen belole...
Erős ráhagyással számoltam. Mivel ezek lényegében "sörétes lőszerként" működnek a cél közelében valószínűleg kevesebb is elég.Mire kellene 15 loszer? Egy 30-as loszer eltalal egy minidront, annak annyi, kaput es ezt 4-5 kilometerrol megteszi.
Ezek a toronyfegyver meg sokkal gyorsabban kozlekedo, akart tuzersegi lovedekek ellen is hatasos, ezek a dronok komolytalanok.
Siman, egyebkent szerintem meg max 2-3 masodperc eleg tuznyitasig ti. sajat tuzvezeto radarja van, ami 25km+ felett lat mindent.
Nem dandaronkent, az 2/zl (harom harcolo zl szamolok.) Ha tobb lesz, annal jobb, de en amugy most mar szinte biztos vagyok benne, hogy jonnek Skyranger 35-osok is, objektumvedelemre - plusz kesobb az egesz Skynext C-PGM/C-RAM mellejuk pl Kecskemetre, Papara, Debrecenbe, Budapestre:mármint zászló aljanként érted a 6db-ot?
Azt számoltuk, hogy kb. így jön ki az a 30-38darabos plusz rendelés (256 db 218 helyett), amivel növelték a Lynxek számát...
1?Erős ráhagyással számoltam. Mivel ezek lényegében "sörétes lőszerként" működnek a cél közelében valószínűleg kevesebb is elég.
Nem tudm mennyi minimálisan kilőhető a lőszer - tud-e csak 5-10 lövést leadni...?