[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Kajári tábornok szerint a magyar Lynxen lesz lövés detektor, vagyis "hallja" merről lőnek rá. Ez nekem új infó...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Kajári tábornok szerint a magyar Lynxen lesz lövés detektor, vagyis "hallja" merről lőnek rá. Ez nekem új infó...

Gidrán-Aselsan…

Tehát hogy a Gidránon van vmi hasonló….
Igen, van de ott sem mindegyiken csak felderítőkön.
A Lynxen meg alapfelszerelés lesz úgy tűnik. Innen már egy pici lépés lenne (szoftver upgrade) hogy ezek a mikrofonok drónok zúgását is detektálják és jelezzék a veszély irányát. (Talán ezt is tudja most is csak nem publikus.)

Ez az RM rendszere:

Igen, van de ott sem mindegyiken csak felderítőkön.
A Lynxen meg alapfelszerelés lesz úgy tűnik. Innen már egy pici lépés lenne (szoftver upgrade) hogy ezek a mikrofonok drónok zúgását is detektálják és jelezzék a veszély irányát. (Talán ezt is tudja most is csak nem publikus.)

Ez az RM rendszere:

Azert az messze tobb, mint csak sw upgrade - teljesen uj algoritmus kellene hozza, egeszen mas minden szempontbol egy eles loves, meg egy konstans hatterzugas, total mas frekin, amit ugye raadasul a sajat motorhangtol stb is meg kell kulonboztetni, plane amikor directional adatot kell belole krealni a targeting rendszernek...

Nem tudom, kiszurta-e valaki, de azert eltettem ezt a kepet a toborzo-oldalrol, mert jo kep:

Toborzo-Lynx-1600-03.png

Egy tábori erődítés szetlovesehez például....Shrapnel modban tobb mint dupla hatású a 35 milis.Szembol kilovod vele az LvL6 pancelzatu jarganyokat.
50 mili meg pláne
csak a konceptció nem esett még le ami a lynxek mögött van. hajdúdandár meg gépesített. majd lessz 35 valószínűleg idővel lehet 50 es is annyit bír a torony max.

• Tetszik
3+1 dd szervezettol sem vagyok elajulva. . ..
Majd lehet a gepeket atepiteni draga penzert.....Jo uzlet ez- az RMnek.....
nem átépítés lessz hanem másik csomag. arra a feladatra amire az 1 verzios lynxek jönnek arra a 30mm tökéletes lessz. amire nagyobb kell oda meg az új jön majd.

• Tetszik
A számukra szóba jöhető ellenfelek-szomszédaink-ellenében,mihez kevés a 30-as gá?

Ma már a gumikerekes járgányok egy része is bírja szemből. A láncosokból szinte mind.
Egy megfelelően kötényezet harckocsi oldalról is.
Programozható lőszerben kicsi a "puk" amit tud.
Csak a nagyon drága lőszerek tudnak belőle 10 cm körüli átütést, miközben a 40 mm-s vagy az orosz 57 mm-s ezt teljes űrméretű, olcsó lőszerrel is tudja. Leválló köpenyessel 20 cm körül tudnak utóbbiak.
E mellet a nagyobb kaliber nagyobb távolságra is pontos.