Rapid Obscuring System azaz ROSY, csak füstöt lő.Na most ez a Rosy csak sima füst vagy valami infra csali is?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Rapid Obscuring System azaz ROSY, csak füstöt lő.Na most ez a Rosy csak sima füst vagy valami infra csali is?
Felfuggeszteni,mig el nem keszul egy valoban megfelelő,uzemszeru tendszeresiteskor is modern valtozatMert egy ekkora programot csak úgy dobni lehet, mi?
"Too big to fail"!
Ha 35-össel kértük volna, akkor azzal szállítják, de nem azzal kértük.
Szóval lényeg hogy fikázd a Lynxet - értem...Nameren van APS.Najo,az APC.IFV valtozata is van,csak meg mindig nem rendszeresiti.
Az ujabb generacios loveszjarganyokra meg mindere terveztek APSt.Eitan,CV90Mk4,akarmin van.Olahok most gondolkodnak a Piranha Vre a LEDS rendszeresitesen.
Szoval ebben se egyedi a Lynx
Nem minden! A nem létező búr állam nem létező csodamasinái nem szarok.Szóval lényeg hogy fikázd a Lynxet - értem...
Ha valamiben jövőbe mutató (van most is APS) akkor azzal jössz, hogy majd máson is lesz - a jövőben.
Más járgányokon a jövőben lesz 50 mm-es, akkor a Lynxen meg miért nincs már most.
neked a lényeg, hogy kihozd hogy miden szar. Óriási!
Mert mi fracot lő a PUMA? Az is csak multispektrális füstüt, ködöt csinál automatikusa ha veszélyt érzékel. Ugyanezt tudja a Lynx is!Rapid Obscuring System azaz ROSY, csak füstöt lő.
Hallod-e Rozika, te,
Olvass.Mert mi fracot lő a PUMA? Az is csak multispektrális füstüt, ködöt csinál automatikusa ha veszélyt érzékel. Ugyanezt tudja a Lynx is!
Nem tudom mire gondolsz! Az AMAP-B és SC-re vagy mi?Olvass.
Leírtam, MUSS.Nem tudom mire gondolsz! Az AMAP-B és SC-re vagy mi?
Ami tökig van radarzavaró chaff-al meg hőcsali töltettel. Besugárzásjelzőre kötve.Rapid Obscuring System azaz ROSY, csak füstöt lő.
Arról van szó, hogy soft kill APS-nek minősül-e? Nem minősül annak, mert a füst nem APS rendszer, nincs hatással a fenyegetésre, csak eltakarja a céljárművet, de attól annak még semmi baja nem lesz. A hard kill APS az konkrétan megsemmisíti a fenyegetést, a soft kill APS pedig eltéríti a fenyegetést. Persze soft kill rendszer nem használható irányítatlan febnyegetésekkel szemben, de ez annak meghatározásában, hogy a füst APS rendszer vagy sem irreleváns.Ami tökig van radarzavaró chaff-al meg hőcsali töltettel. Besugárzásjelzőre kötve.
Akkor akár képes egy ATGM-et eltéríteni?Ami tökig van radarzavaró chaff-al meg hőcsali töltettel. Besugárzásjelzőre kötve.
A puma ugyan ezt lövi plusz lézeres vakítás van ami kissé már elavult.
Van a HTKA-n egy PDF amiben a Leopard 2-rôl van szó és az RM àltali verziók kapcsàn esetleg a Rosy is benne lehet. Meg a töltetei. De ha soha nem olvassa senki, akkor tök feleslegesen van a HTKA-n ez a PDF.Na most ez a Rosy csak sima füst vagy valami infra csali is?
Az RH 503 már 20+ éve kész van, le van tesztelve az 50 Ss-re.Az RM szerint 35mm-es WOTAN löveg bele tehető, bár annak a fejlesztése jegelve lett - nem hallani róla évek óta semmit. 50-esről nem volt szó. 50 mm-es lőszer amúgy 35mm-esen alapul (hosszuk kb. megegyezik) szóval biztos bele lehetne "műteni" - csak jelentősen csökkenne lőszerkészlet.
Majd ha lefutott a gyártás akkor majd elkezdhetnek dolgozni egy upgrade-programon és akkor lehet bele más - kb. löveg 20 év múlva.
A MUSS inkább egy MAWS mint egy Shtora.A puma ugyan ezt lövi plusz lézeres vakítás van ami kissé már elavult.
Leírtam, MUSS.
Az AMAP az passzív páncél nem APS.
A- keresd vissza,mikor Mindenen Kivullel vitaztam,pont egymagam voltam azon a parton,hogy van potencial a Lynx tervezetben.Szóval lényeg hogy fikázd a Lynxet - értem...
Ha valamiben jövőbe mutató (van most is APS) akkor azzal jössz, hogy majd máson is lesz - a jövőben.
Más járgányokon a jövőben lesz 50 mm-es, akkor a Lynxen meg miért nincs már most.
neked a lényeg, hogy kihozd hogy miden szar. Óriási!
Annyira nem lehet kész ha RM oldalán nincs fent megrendelhető késztermékként. A Wotan35 ugyan fent van (átnevezték amúgy: MK35F), de ha holnap megrendelnénk akkor is esélyes, hogy "Pappergeresen" szállítanák le: határidő + néhány év...Az RH 503 már 20+ éve kész van, le van tesztelve az 50 Ss-re.
Amcsikon kívük senki nem foglalkozik az 50-essel, náluk sem lesz rendszerben az évtized vége előtt. Oroszok a szovjet szarokat öntik Ukrajnába, amiket egy 50-es géppuska átlő. Nem is látszik miből lesz pénzük még egyszer ekkora mennyiségű hadianyagot (harcjárművet) legyártani sokkal drágább, bonyolultabb technikából. Infrastruktúrájuk (gyáraik, készleteik) nekik is a 30x165mm-es gépágyúkra van.A- keresd vissza,mikor Mindenen Kivullel vitaztam,pont egymagam voltam azon a parton,hogy van potencial a Lynx tervezetben.
B,Nameren MOST is van,mar rendszeresitett APS.Az Eitan mg kb ott tart a rendszeresitesben,mint nalunk a Lynx,es van rajta APS.CV90Mk4 detto.stb
C,a Mrder II fofegyvere mar egy 35/50 milis ga volt.Ugyanekkor a bur Mechem Piranha szinten 35/50 milis fofegyvert kapott (50milis valtocso mar nem keszult el)..Valojaban 30+ eve megvan ez a fofegyver igeny,hh vege akadalyozta meg eddig a rendszeresiteset.Illetve a 35 milis magaban azert elterjedt,CV90 es a japan Type89 IFVken.
D.10+ eve latszanak a fejlodesi iranyok.Az bűn,ha ezek figyelembevetele nelkul rendszeresitunk valamit,draga penzen.Jelenleg az van,hogy mire UZEMSZERUEN rendszerbe kerulnek a gepeink,elavulnak.80as evek tapasztalata mar az volt,hogy a 30 milis keves tavlatilag.
10+ eve lehetett latni,pl a tamado dronok elterjedesenek tendenciait.Most lehet latni,hogy a kozeljovoben ezek a pcv dronok EFP toltetes harci reszt fognak kapni,illetve mar elterjedtek a top attack fegyverek.Ezek ellen az RM csempe fajitofat sem ér.
Vagyis mire a nehezkes dd bevetheto lesz,addigra a felszerelese modern felszerelesu ellenfellel szemben elavult lesz.Meregdraga bozotneger kergeto dd lesz csak.
Mi az olcsobb? Felfuggeszteni a programot,mig a hibakat ki nem javitjuk,vagy a frissen osszetakott dd felszereleset kapasbol visszakuldeni a gyarba modernizaciora?
Legdragabb megoldas vegigvinni a nem megfelelo programot,aztan elkuldeni ertelmetlenul meghalni benne a katonakat egy esetleges haboruban.