[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 648
951
113
464794185_1087277503405127_5747212759821117493_n.jpg

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 861
13 111
113
Ami már hazai gyártás és nem exportból jön, azt már nem kell "vámolni"?
Azt nem kell, max annyit kell meg nezni hogy ha olyan alkatresz vagy lenyegi elem kerult hozza kulfoldrol rendelni ami viszint vamolason esett at es az hogy be epitesre kerult-e errol van aki elfogad siman egy papirt hogy “igen beszerelesre kerult” vagy a masik veglet akit utaltak (en) le szemlezi :rolleyes:

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 861
13 111
113
EU országból ha jön vmi, az nem vámköteles, szerintem. Tehát a német gyártású harcjárművek sem. de ezt kávé pontosabban megmondja.
nem feltetlen attol fugg a megrendelo mit valaszt hol fizeti meg a vamot ha a gyar beszallito/megrendelo donthet ugy hogy a termeket a szallitando orszagban fizeti meg egyeb mas teher mellett amit viszont nem epit bele az arba vagy forditva lehet ezt olyan szepen csurni csavarni hogy az mar maga a muveszet.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 188
81 053
113
EU országból ha jön vmi, az nem vámköteles, szerintem. Tehát a német gyártású harcjárművek sem. de ezt kávé pontosabban megmondja.
Ezért tettem idézőjelbe, mert nem tudom hogy NAV-nak mi a feladata ilyenkor. Arra emlékszem, hogy amikor külföldről hozták a kész harcjárműveket, akkor volt valami dolguk vele.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 861
13 111
113
Ezért tettem idézőjelbe, mert nem tudom hogy NAV-nak mi a feladata ilyenkor. Arra emlékszem, hogy amikor külföldről hozták a kész harcjárműveket, akkor volt valami dolguk vele.
En azt mondom vam ele kell allitani valamilyen formaban mert ellenoroznin is kell hogy a lenyegi meg munkalas azaz ossze szereles itt tortent minden feltuntetett exportalt erzekeny minositesu eleme be epitesre kerult e stb stb de kerdes higy itt a ceg es az allam hogy egyezett meg mert pl en vamoltam gyarbol mas jarmuveket aminek a gyartasi tempoja megegyezett a lynx- vel es ott kesz voltak mondjuk 20db al es egyszerre egy nap meg csinaltam le ellenoriztem es mehet az utjara ilyet is eltudok kepzelni.

• Tetszik
Reactions: Filter and endre

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 188
81 053
113
Legalább vasúti szállításhoz nem kell leszerelni a RCWS-t...
Ha jól emlékszem, vasúti felsővezetéktől minimum 2 méter védőtávolságot kell tartani. A többinek meg utána kell nézni és ki lehet számolni.
De biztos van köztünk olyan, aki az ilyeneket fejből megmondja, és még azt is hogy milyen magasan fut a vezeték...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 188
81 053
113
A brit-magyar együttműködés erősítése és a kapcsolatok ápolása érdekében Andrew Higgs alezredes, brit véderőattasé tett látogatást katonai szervezetünknél.

A Molnár Zsolt dandártábornokkal tartott megbeszélés mellett az alezredes megtekintette a rendszeresített fegyvereinket és haditechnikai eszközeinket, illetve a laktanya bejárása közben megnézte a szimulációs központot is.

464287292_522360384097451_5433041897477263216_n.jpg
464326402_522360377430785_5156455091638126937_n.jpg