[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

A Gripen flottára jelenleg még nyitva kell legyenek a lehetőségek.
Viszont az aggasztó, hogy több helyen is felmerült, hogy az ukránok kapnának Gripeneket. Szóval, ha használt cumóba gondolkodunk, akkor - akármennyire is nincs fölös lóvé - elő kell kapni a csekkfüzetet.
Ha nem hoznak kurva gyorsan tető alá egy tűzszünetet követő megállapodást, békét, itt nekünk fegyver kb. a zsidóktól/Dél-Koreától lesz max.

• Tetszik
Reactions: efott1974
Jól van, tehát csak utazgattak, kilándultak... :confused:

Na jó de éldeklődésnél többle van itt szükség első solban lóvéla.
Ahogy én látom, arra mindig van amire igazán akarják hogy legyen. Ki fog derülni. Amekkora szar világot várok én ide az EU-ba, még azt is el tudom képzelni, hogy erre lesz. Ami nem világos/logikus, hogy halmozzuk a kis hatótávolságú rendszereket még ezek nélkül is, nekem pont a Tamir hiányozna onnan a legkevésbé, másnak bőven több értelme lenne, de kategorikusan az Iron Dome van a hírekben, több forrásban.

• Tetszik
Reactions: hunemperor
De szerintem nem ez lenne a prioritás! Ha már izraeli cuccot akarunk venni akkor Puls! A rakétatüzérség előbbre-valóbb lenne! Számomra!
Mindkettő kéne, és tegnapra, hogy itt legyen időben kiképzett állománnyal, kialakult harceljárásokkal, bejáratott logisztikával. Nehogy megint elkéssünk, mint eddig a nagy helyzetekben a történelemben kb. MINDIG. Itt kiborul a bili, akik mostanában szövetségesek, azok közt fogunk pörögni hogy épp melyiknek ne fordítsunk hátat...

Ráadásul nem is kellene belőle sok! 1-2 üteg lefedné az egész országot! Sőt! Szerintem anyagilag is vállalható lenne!
A rakéta készletet több év alatt, apránként is fel lehet tölteni ahogy tüzérségi lőszerekkel is tesszük.
Ballisztikus rakétája csak a ronánoknak van a környéken tudtommal, meg oroszoknak Iskander - bár ők épp másra lövik el őket. Szóval nem több százas tétel kell a Stunnerből sem. Pl. román ATACMS készlet szorozva másféllel kb. elegendő is lesz... :)

Nem rég vettek a svájciak PAC-3 rakétákat: 10 milliós dolláros darab áron (kb. egy Lynx ára). A Stunner sem lehet olcsóbb, de küldjenek belőle évi: 15-20-at és akkor nem megy csődbe a költségvetés...

A rakéta készletet több év alatt, apránként is fel lehet tölteni ahogy tüzérségi lőszerekkel is tesszük.
Ballisztikus rakétája csak a ronánoknak van a környéken tudtommal, meg oroszoknak Iskander - bár ők épp másra lövik el őket. Szóval nem több százas tétel kell a Stunnerből sem. Pl. román ATACMS készlet szorozva másféllel kb. elegendő is lesz... :)

Nem rég vettek a svájciak PAC-3 rakétákat: 10 milliós dolláros darab áron (kb. egy Lynx ára). A Stunner sem lehet olcsóbb, de küldjenek belőle évi: 15-20-at és akkor nem megy csődbe a költségvetés...
Mennyire biztos abban, hogy a gyártó elfogadja a vicces megrendelését, például évi 15-20 darabot? Miért nyitnának gyártósort ilyen nevetséges számú megrendelésre ?

Mennyire biztos abban, hogy a gyártó elfogadja a vicces megrendelését, például évi 15-20 darabot? Miért nyitnának gyártósort ilyen nevetséges számú megrendelésre ?
nem csak nekünk gyártják az a rakétát!
10 millió dolláros rakétákból más sem rendel százszámra, szóval ezek kis kapacitású üzemek alapból.

• Tetszik
Reactions: endre and zsolti