[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

A típus topikjában volt is linkelve a hír. Ide ez hogy kapcsolódik? Vegyünk mi is azt?
Még Tömböl és azt hiszem Kilián is említette, hogy (távlati) tervben van rakétavédelmi rendszer beszerzése.
Ennek kapcsán beszéltünk róla, hogy a finneknél épp most zajlik egy ilyen tender: a Barak MX és a David's Sling van versenyben. A finnek elég megfontoltak ha honvédelemről van szó, szóval szakmai szempontból nekünk is érdekes melyik rendszert választják.
Nyert a Parittya, vagyis vélhetően az a jobb rendszer, ami nekünk is érdemes megvenni.

Szóval így jön ez ide. :)

Még Tömböl és azt hiszem Kilián is említette, hogy (távlati) tervben van rakétavédelmi rendszer beszerzése.
Ennek kapcsán beszéltünk róla, hogy a finneknél épp most zajlik egy ilyen tender: a Barak MX és a David's Sling van versenyben. A finnek elég megfontoltak ha honvédelemről van szó, szóval szakmai szempontból nekünk is érdekes melyik rendszert választják.
Nyert a Parittya, vagyis vélhetően az a jobb rendszer, ami nekünk is érdemes megvenni.

Szóval így jön ez ide. :)
Ez ok, csak 1 oldalnyi MANPADS után kicsit váratlan volt a témaváltás... azt gondoltam hogy elrontotta a topikot.

Kínai fegyverek egy NATO tagországban? Nagyobb esélye van annak, hogy egy víziló megnyeri az epsomi derby-t mint annak, hogy ez megvalósuljon.
Nos, onnantól hogy ha elkezdik azt hogy nem szállítanak, szupportolnak az amcsik, svédek, én dafke mindent csak a törököktől, koreaiaktól, izraeliektől, dél afrikaiaktól és kínaiaktól vennék. Azoktól akik ha fizetünk, teljesítenek. Ennyi.

Írtam, hogy HA. Arra a felvetésre válaszoltam, hogy mi lesz ha nem szállítanak az amcsik, a svédek meg elszabotálnák a gripen üzemeltetést.
Az amcsikkal nagyon jó a viszonyunk. :D
Vityesz pár napja mondta a radióba.

Vadászgèpet nem 2 nap legyártani, rendszerbeállít, hadrafoghatóra kèpezni a pilótákat.

• Tetszik
Reactions: Venom85
Nos, onnantól hogy ha elkezdik azt hogy nem szállítanak, szupportolnak az amcsik, svédek, én dafke mindent csak a törököktől, koreaiaktól, izraeliektől, dél afrikaiaktól és kínaiaktól vennék. Azoktól akik ha fizetünk, teljesítenek. Ennyi.
A török, zsidó,dél-koreai fegyverekkel nincs semmi probléma a NATO-ban. Mondok neked erre egy példát miután Finnország NATO tag lett egyből megrendelte a zsidó Dávid parittyája nevű légvédelmi rendszert potom 120 milliárd forintért ugyanis a NATO tagsága nagyban megkönyítette, hogy az USA jóváhagyja Finnország számára ennek a légvédelmi rendszernek a beszerzését.

A török, zsidó,dél-koreai fegyverekkel nincs semmi probléma a NATO-ban. Mondok neked erre egy példát miután Finnország NATO tag lett egyből megrendelte a zsidó Dávid parittyája nevű légvédelmi rendszert potom 120 milliárd forintért ugyanis a NATO tagsága nagyban megkönyítette, hogy az USA jóváhagyja Finnország számára ennek a légvédelmi rendszernek a beszerzését.
120 mrd Ft? Vettek egy kilövőt 2 rakétával!? :eek:

120 mrd Ft? Vettek egy kilövőt 2 rakétával!? :eek:
Ennyi tudható a beszerzésről eddig....

"A beszerzés egy hozzávetőleg 213 millió euró értékű, hozzáadottérték-adó nélkül kötött főszerződésből és a hozzávetőleg 103 millió euró értékű, hozzáadottérték-adó nélkül kötött főszerződéshez kapcsolódó opciók azonnali lehívásából áll. A szerződés további opciókat tartalmaz 216 millió euró értékben, áfa nélkül. Ezen opciók lehetséges lehívása külön döntést igényel.

A közbeszerzési szerződés külön részt fog tartalmazni az izraeli védelmi minisztérium és a finn védelmi minisztérium között a rendszer ellátásbiztonságának biztosítása érdekében. A megállapodás biztosítja a kritikus rendszerelemek elérhetőségét minden biztonsági helyzetben.

A David's Sling rendszer egy nagy hatótávolságú légvédelmi rendszer, amelyet Izrael és az Egyesült Államok közösen fejlesztett ki. A rendszer Finnországnak történő értékesítéséhez az Egyesült Államok kormányának értékesítési engedélyére lesz szükség.

A finn ipar a Rafaellel és a Raytheonnal együtt részt vesz a rendszer integrációjában, valamint a parancsnoki és irányítási elemek tervezésében és felszerelésében."

Ennyi tudható a beszerzésről eddig....

"A beszerzés egy hozzávetőleg 213 millió euró értékű, hozzáadottérték-adó nélkül kötött főszerződésből és a hozzávetőleg 103 millió euró értékű, hozzáadottérték-adó nélkül kötött főszerződéshez kapcsolódó opciók azonnali lehívásából áll. A szerződés további opciókat tartalmaz 216 millió euró értékben, áfa nélkül. Ezen opciók lehetséges gyakorlása külön döntést igényel.

A közbeszerzési szerződés külön részt fog tartalmazni az izraeli védelmi minisztérium és a finn védelmi minisztérium között a rendszer ellátásbiztonságának biztosítása érdekében. A megállapodás biztosítja a kritikus rendszerelemek elérhetőségét minden biztonsági helyzetben.

A David's Sling rendszer egy nagy hatótávolságú légvédelmi rendszer, amelyet Izrael és az Egyesült Államok közösen fejlesztett ki. A rendszer Finnországnak történő értékesítéséhez az Egyesült Államok kormányának értékesítési engedélyére lesz szükség.

A finn ipar a Rafaellel és a Raytheonnal együtt részt vesz a rendszer integrációjában, valamint a parancsnoki és irányítási elemek tervezésében és felszerelésében."
Megkapták szarért hugyert?!

Szerintem nem a pajeszosokon múlna, de mivel az USA-l közösen fejlesztették ki az amcsiknak is rá kell bólintani a nekünk történő eladására....
Szerintem 2 dolgon : 1. Az amikon , de talán van visszaút 2. anyagi háttér a részünkről ( Tömböl a légvédelmis podcastban megemlítette)

• Tetszik
Reactions: Wilson
Szerintem 2 dolgon : 1. Az amikon , de talán van visszaút 2. anyagi háttér a részünkről ( Tömböl a légvédelmis podcastban megemlítette)
Az amik azt nem gondolnám , hogy nem bólintanának rá a rendszer számunkra történő eladására de el tudom képzelni, hog némi felárat felszámolnának....