[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

332320390_3567641880125487_537428115020858240_n.jpg

De azokat tényleg egy ember saját lábról tudja indítani, az RBS70 meg közel 90 kg!
Mindig elcsodálkozom minek veszik ezt a cuccot...dög nehéz, rossz időben (pl. ködben) ugyanúgy nem működik mint az infrás rakéták. A modern infrafejek meg már leszarják az infracsapdákat, szóval az RBS70 lézeres rávezetésből eredő zavarvédettsége sem igazi előny...

Pl. mert picit többet tudnak mint egy sima MANPAD. Hatótávban is.

MANPAD-ból az a kínai cucc érhet valamit ami tényleg gyalogsági cucc szintű.

CASC Xiu Jian (Hidden Blade), 60mm átmérő, 690mm hossz, 4kg-os rakéta, 2-3km hatótáv.

Pl. mert picit többet tudnak mint egy sima MANPAD. Hatótávban is.

MANPAD-ból az a kínai cucc érhet valamit ami tényleg gyalogsági cucc szintű.

CASC Xiu Jian (Hidden Blade), 60mm átmérő, 690mm hossz, 4kg-os rakéta, 2-3km hatótáv.
Stinger tud egyes források szerint 8 km-et, de 6-ot biztosan!

A Mistral-3ra 7,5 km a hivatalos hatótáv de egy francia légvédelmis katonával készült interjúban halottam 9-et is. Talán közeledő cél esetén lehet 9 km...

Szóval az általad modott kínai MANPADS nem igazán impresszív. Lehet hogy kicsi a rakéta, de 2-3 km az nagyon kevés.

Baromira nem cél hogy olyan szinten legyen minden rajban MANPADS mint CG vagy RPG. Felesleges!

ez az RBS-70 amiről fentebb értekeztek gondoltam beteszem érdekességnek, hogy miről van szó.
Ez egy cseh gyártású MRAP alvázra van építve ezért mondanám, hogy a csehek a lehetséges NATO vevők.
Közben rájöttem. Azért írtam hogy nem érdemes nagyon nézni. Mármint tanulni ok, csak nem topic releváns

A Mistral-3ra 7,5 km a hivatalos hatótáv de egy francia légvédelmis katonával készült interjúban halottam 9-et is. Talán közeledő cél esetén lehet 9 km...

Szóval az általad modott kínai MANPADS nem igazán impresszív. Lehet hogy kicsi a rakéta, de 2-3 km az nagyon kevés.

Baromira nem cél hogy olyan szinten legyen minden rajban MANPADS mint CG vagy RPG. Felesleges!

Hogy a franba ne lenne impresszív, amikor akár egy gyalogos járőr is hordozhatja.

Márpdig amikor annyi a légi cél mint manapság, akkor ez lesz...

• Tetszik
Reactions: bel
Hogy a franba ne lenne impresszív, amikor akár egy gyalogos járőr is hordozhatja.

Márpdig amikor annyi a légi cél mint manapság, akkor ez lesz...
Ha kisméretű drónokra gondolsz azokra nem lehet gazdaságosan MANPADS rakétákkal harcolni: nem lehet meegfizetni, meg nincs is elég "hőképük" hogy egy infra-rakéta befogja őket.
Ezek ellen gépágyú, lézer illetve még inkább elektronikai hadviselés a megoldás - vagy ezek összessége.

• Tetszik
Reactions: efott1974

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
talán ez inkább

• Tetszik
Reactions: Venom85 and tarzaan