RBS-70 / RBS-70NG (SAAB,Svédország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 918
4 622
113
http://www.janes.com/article/31989/brazilian-army-set-to-procure-rbs-70-systems

Nem tudom, összefügghet-e a gripen üzlettel?? :)
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Nem találtam topikot és a kapcsolódó cseh megrendelés kapcsán megérdemli az amúgy számos országban rendszeresített VSHORAD-eszköz, hogy saját topikja legyen.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 743
74 874
113
Csehek.


"Our anti-aircraft gunners in Lithuania already have half the mission behind them. They guard the clear skies over our allies. Another group is already being prepared in Boletice. Take a look at a short video from sharp shots. Arrival, assembly, shot, intervention."
 
 • Tetszik
Reactions: Szittya and fishbed

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 300
36 989
113
Mindig meglepődöm hogy ez a cucc még létezik. Senkimás nem fejleszt és gyárt SACLOS légvédelmi rakétát, de valahogy a SAAB rendszere csak nem akar kihalni...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 450
34 407
113
Mindig meglepődöm hogy ez a cucc még létezik. Senkimás nem fejleszt és gyárt SACLOS légvédelmi rakétát, de valahogy a SAAB rendszere csak nem akar kihalni...
nem egyedi azért ma sem iránnak is van hasonlo az angoloknak a starstreak és a starburst délkoreaiaknak a kpsam a kínaiaknak is van. és még kitudja mennyi korlátozottan elterjedt van a világon.
már a rendszerből kivontak listálya meg még tetemesebb
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 450
34 407
113
egyébként igen egy meglehetősen olcsó megoldás szerintem harcjárművek atgm indítóira is könnyúszerrel integrálhatóak lennének.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 182
13 696
113

Új MARS jármű légvédelmi rendszerhez

https://www-ceskenoviny-cz.translat...tr_sl=cs&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc (sajtóhír - részlet)

Cseh cég SVOS, spol. s.r.o. a svéd SAAB céggel együttműködve befejezte a MARS 4x4 moduláris jármű tesztelését az S-330 változatban, amely platformként szolgál majd a SAAB új generációja mobil légvédelmi rendszeréhez. Az együttműködés 2019 óta működik, és hozzájárul olyan partnerségek kiépítéséhez és kiépítéséhez, amelyek képesek olyan korszerű, rövid hatótávolságú légvédelmi rendszereket szállítani, amelyek képesek megfelelni minden NATO- és harmadik országbeli ügyfél követelményeinek.

6575.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: Terminator

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 300
36 989
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 743
74 874
113
Lettország RBS-70NG légvédelmi rendszer és Giraffe 1X radarokat vásárol.


Itt van a Saab sajtóközleménye mint hivatalos információ és angolul van:
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 300
36 989
113
Valaki nagyon bevásárolt a SAAB-nál: CG, RBS70, Giraffe 1X - mindezt 700 millió dollár értékben.

https://mil.in.ua/en/news/the-unnam...-and-carl-gustaf-grenade-launchers-from-saab/

Az eredeti SAAB közlemény: