1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - rudi által indítva @ 2018. december 20..

Címkék:
 1. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Kb. ennyit is számít a véleményed.:D
   
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Elképzelhető, hogy így történt. De a multiknál másfél év alatt komplett gyáregységeket építenek fel. Nézd meg összehasonlításképpen a szentkirályi képeket is, hogy állnak 9 hónap után. A repülőeszközök érkezésénél meg tudták azt oldani, hogy a minimum 1 hónapos hatósági eljárás néhány nap alatt megtörténjen... stb. De ahogy SilvioD írta: "Minden kezdet nehéz, az idő megoldja."
   
 3. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Én csak egyszer voltam bent2003-4 körül. Dugig volt tábori ággyal. De az állapota kritikán aluli volt már akkor is.
   
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  A mami kantin maradjon (bar tuti nincs mar meg) a tobbi csak kenyelmi dolog.
  Dupla kave harom cukorral felhivas volt egy kis tancra. :D Jajj mennyi ures uveget visszavaltottam ott egy kis aproert...
   
  borisz likes this.
 5. szaboj

  szaboj Active Member

 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Bontani mar tudnak ahogy latom. Ok hogy bontasi terv, meg kivalasztott kivitelezo de nemhogy epiteni, bontani se sikerult ennyi ido alatt...
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azt oriztem mikor beleptunk a Natoba es OV mondta a beszedet. Soha nem volt ott ugyelet szerintem, vagy legalabbis nem mi adtuk. Dogrovas egy epulet volt, latszott hogy senki sem hasznalta, pedig annyira nem volt regi szerintem, 20-25 ev. Ott hederelek, epp lopom le a fogasokat kanalgeppel (mai napig itthon beepitve hasznalatban vannak) erre betoppan egy magyar katona vagy jo egy tucat nemet tabori zenesszel hogy xarni akarnak hol a wc. Na en epp elotte neztem meg, de ugy dontottem inkabb visszatartom. Mutatom nekik hogy a wc az bizony arra... Na gyorsan jottek is vissza fintorogva, nesze neked Nato... :D
   
 8. zulu

  zulu Well-Known Member

  Nagyon más egy zöldmezős beruházás mint egy régi épületegyüttes átalakítása. Zöldmezősnél tervezni is alig kell. Van kész terv, “csak” rá kell helyezni a telekre. Átalakításnál fel kell mérni mi van, mit bír, hogy működhet az egész a legjobban stb. Pl. Le kell tudni emelni a tank tornyát, ami daru elbírta a T-72 tornyát, nem bírja el a Leo-ét. Nagyobb teherbírású daru kell. Azt elbírja az épület szerkezete? Alapozása? Eredeti tervek megvannak? Tényleg úgy épült? Ki vállal felelőséget? Stb.
  Kimész felmérsz, csomó mindent nem tudsz megnézni bontás előtt. Megtervezed, kibontják, más van. Módosítasz. Magával visz valamit, ami már megvolt. Akkor újra. És így megy.
   
 9. zulu

  zulu Well-Known Member

  És amikor már úgy látod megvan, jön a varja. Az az átkozott varja!
   
 10. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  Pont annyit mint a tied. Ha már személyeskedünk
   
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Azt mondta Benkő, hogy jövőre kezdik építeni az új épületeket... a jelenlegi épületeket átmeneti tárolás miatt újítják fel.  Kezdhették volna az új épületek építését 2019 tavaszán is, egy része már állna. Persze lehet, hogy az új épületek tervezésénél szeretnék felhasználni a felújított épületeknél szerzett tapasztalatokat, mert tudják hogy ha megépül az már úgy marad.
   
  arcas, borisz and zulu like this.
 12. zulu

  zulu Well-Known Member

  Lehet, hogy megpróbálták a meglévő épületeket felhasználni és menet közben kiderült, hogy nem olyan egyszerű. Több szempontból nem felelnek meg, túl sok kompromisszumot kellene kötni. Az előzőleg leírt okokból kifolyólag ezt nem egyszerű előre látni. Ezért lett edzőterem belőlük.
  Nem véletlenül csinálják az USA-ban, hogy lebontanak mindent és újat építenek. Mi itt Európában szeretjük inkább átalakítani a régit, de ez sokszor többe kerül.
   
  tonyo, arcas, svajcibeka and 3 others like this.
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Egy kis kirándulás, vonatozás. :)

   
  gacsat, arcas and SilvioD like this.
 14. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Szerintem jobb, ha oda okádasz ilyen okosságokat, ahova az adódat fizeted.:cool: Egyébként meg a kutya nem kíváncsi arra, hogy te hova adózol.
   
  marton and mcs like this.
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  Valaki mondta akkor amikor kikerültek a magyar A4-ek képei, hogy a futógörgők miért vannak lefestve pirosra, az olyan szovjetes.... Hát ahogy látom a németek is festik a sajátjaikat, csak itt már az idő egy kicsit megette
  [​IMG]
   
  tong djagbu and arcas like this.
 16. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A Leopard kiképzésről.

  "A magyar igényekhez átalakított MBT-kkel kell megkezdeni a képzést. 2020 szeptemberétől Ausztriában, majd később Németországban folytatódik. Magyarország szándékában áll kihasználni mindkét nemzet know-how-ját és képzési lehetőségeit. Ennek alapján a továbbképzést Magyarországon folytatják. "https://euro-sd.com/2020/07/news/18111/hungarys-2021-budget/
   
  alfa74, tonyo, Ocses and 2 others like this.
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Jellemzoen a Zsírzó szemeket, zsírzást igénylo részeket szokták pirossal jelolni, a gépiparban, foleg a Szovjet technikákon, ill korabeli Magyar gépeken is, fogadnék rá, hogy ott lesz a görgök zsírzó gombja is.
   
  Python, alfa74, gacsat and 1 other person like this.
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Vajon mikor cserelik le a keresztet a felholdra?
   
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Már megtették,a törököknél is van pár darab LeóA4 :):):)
   
  LMzek 2.0 and gacsat like this.
 20. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Ami edző terem lett az tornaterem volt. Valaha.
   

Ezen oldal megosztása