1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - rudi által indítva @ 2018. december 20..

Címkék:
 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 2. zulu

  zulu Well-Known Member

  Az renben is van. Viszont ez a felvétel:
  [​IMG]

  Itt készült:
  [​IMG]

  Ezek a háttérben meg a harckocsik tároló épületei. Tehát szerkezetig lebontották őket. Kérdés, hogy telljesen elbontják-e őket (nem valószínű, mert akkor teljes egészében ledöntötték volna őket, nem bontották volna ki külön a tégla részeket), vagy szerkezetet felhasználva, új épületet húznak fel rá, esetleg bővítik is kicsit. És így már több idő mint az üres pusztába új épületet felhúzni.
   
 3. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Azt írtad megpróbálták a régi épületeket felhasználni de az nem olyan egyszerű, ezért lett egyzőterem belőlük.
  Én erre reagáltam.

  Ha visszanézed a videót, először a parancsnoki épületbe sétálnak be.
  Lépcsőn föl, iroda.

  Vágás után egy romosabb épületbe sétálnak be.
  Háttérben egy jó állapotú sárga épület. Az az eü központ.
  Na amibe besétálnak az a tornaterem, amire a cikk szerint 2 éve a felújítási lóvét költik.

  Amit te bejelöltél az tényleg a hk-s telephely.
  De egy más pontján van a laktanyának. Több száz méterre onnan.
   
 4. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Keresztbe nem férnek be a Leopardok, az oszlopok közé..... Azok a T72re vannak méretezve, a Leo sokkal szélesebb..... Ezért valószínűleg azokat is szét kell szeni
   
 5. zulu

  zulu Well-Known Member

  Nem vagyok bennfentes, nincs közöm az ott lévő eseményekhez. A mondanivalóm lényege, - amit jeleztem is a hsz.-ben - hogy szemléltessem mennyire nem egyszerű meglévő épületeket átalakítani, akár csak kissé eltérő új igényeknek megfelelően. Csak lehetséges példákat hoztam fel, milyen akadályok lassítják ilyenkor a tervezést, engedélyezést, kivitelezést. Azt nem mondtam, hogy konkrétan ezek az akadályok fel is merültek jelen esetben. Hiszen nem is tudhatom.

  A lényeg, hogy átalakítani egy meglévő épületet, jóval több idő - a tervezés és a kivitelezés is - mint egy zöldmezős beruházást véghez vinni.

  És az látható, hogy a harckocsik tároló épületeit, átalakítják és nem újat építenek helyettük.
   
  aquarell and Ocses like this.
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  vata, Heim, kaktusz and 3 others like this.
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Meg jo hogy azzal kezdtek a szetdontest amelyiknek a tetejet nagyjabol felujithattak.
   
 8. zulu

  zulu Well-Known Member

  Nem világos, hogy érted a keresztben-t.
  Műholdkép alapján az épületek méretei 24x87 méter. 9x1 pillérköz van. Ez azt jelenti, hogy a tengelytáv hosszirányban 9,6m, keresztirányban 24m. Tehát a pillérközök hosszirányban kb. 9,00m-esek. Egy Leo szélessége 3,81m, tehát befér kettő, de nem sok hely marad köztük, pont 1 méter. A másik irányban, a 24 méterben bőven elfér kettő egymás mögött, egy Leo A7 hossza 10,97m. Az épület 9db ilyen 9,6x24 méteres egységből áll. Kiskanállal tehát be lehet szuszakolni 36 harckocsit egy épületbe. "Csak" a körítő szerkezetet kell cserélni és a tető fedését.
   
 9. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Mire gondoltál a zöldmezős beruházással egy laktanyában?
   
 10. zulu

  zulu Well-Known Member

  Huh. Ez így egyre kacifántosabb. Tehát. Szóvá lett téve, hogy 1,5 év alatt csak eddig jutottak, pedig egy új logisztikai kp. építése (lsd. Szentkirályszabadja) ennyi idő alatt már hol tart. Erre reagáltam, hogy meglévő épületek átalakításának tervezése, engedélyezése kb. 1, 1,5 év. Szemben egy zöldmezős beruházással, ami sokkal gyorsabb.
   
  borisz and aquarell like this.
 11. torsen

  torsen Well-Known Member

  Hát, ha tudnánk mi van a csomagban, könnyebb lenne...

  A szomszéd vett egy Vitarát. Vajon 5,1 vagy 6,9 millióért?
   
  kamm, papi, antigonosz and 1 other person like this.
 12. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  A laktanya nem lehet zöldmezős, ez nem logisztikai raktár. Egyekként a kiemelt beruházások engedélyezése 90 nap, nem évek.
   
 13. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Lehet agyalni azon, hogy a Leok miként férnek el, de el kell hinnünk, hogy az építési terveket hozzá értő emberek szakszerű tervei alapján készítik el. El kell hinni, hogy oda be fognak férni a macskák.
   
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Szerintem 18 lesz az. Nincs szukseg tobb helyre. Harom ilyen "garazs" van ott egymas utan. 3*18=56 ha minden igaz ennyi hk lesz. Hatrebb ha jol emlekszem van meg ket ugyanilyen epulet, fogalmam nincs most mi van benn, de elvileg oda is befer akkor meg 2*18 leo 2 alvazu valami. Legyen az a mentojarmuveke meg a hidvetoke es a tanulo jarmuve plusz a lovegek. Egy a bibi hogy eleg magas vajon e ezeknek? Az MT-55 ha jol remlik befert ezekbe, ugy hogy felette meg volt kb gyenge egy meter hely, szoval az egykori kapuk kb 5m magasak voltak. Annyi a pzh biztosan nincs, kerdes az uj hidveto mennyi?
  Lejjebb van a volt gvozgyika beallo az ut masik oldalan, de az ha jol remlik eleg alacsony az uj onjaroknak, szerintem oda nem fernek be. Az a korulkeritett resz amiben az a sok szemet van a volt hirados telephely ahol jo sok idot elbaxtam annak idejen. Na ott van egy epulet ami eleg magas, sot talan a legmagasabb belteru a laktanyaban. Csak az mar akkor is beazott, csak a telephely fele nyithato, es anno 2*4 teherauto fert be, ket sorba, mert egy resze el volt falazva valami anyagraktarnak (alcahalok, kabeldobok, agyak, ilyesmik) szoval kb 6 pzh ferne be. Na oda szerintem nem raknak be semmit. Kicsit feljebb a kerites masik felen voltak regen a bmp-k, most teherautok meg btr-80-ak lehetnek ott, azok se valami magas beallok a pzh-2000-nek.
  Hogy aztan a zaszloalj tobbi gumikerekes jarmuallomanyat hova teszik arrol fogalmam nincs.
   
  zulu likes this.
 15. zulu

  zulu Well-Known Member

  Azt értem, hogy nem lehet zöldmezős. Pont ezt mondom én is.
  A 90 nap az negyed év. Előtte ki is kell találni mit akarnak, majd ki kell választani a tervezőket, fel kell mérni a meglévő épületeket, meg kell tervezni, tucatszor egyeztetni, módosítani, engedélyeztetni, módosítani, és lehet kezdeni. Ha tetszik ha nem ez simán 1,5 év. De ez már nagyon OFF
   
 16. zulu

  zulu Well-Known Member

  Lényeg, hogy kényelmesen elfognak férni
   
 17. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 19. endre

  endre Active Member

  A Steel Beasts Pro PE-t amúgy mindenkinek ajánlom. Vásárlás helyett lehet 30 napra bérelni, az bőven elég egy kis Leopárdos tapasztalatszezésre.
   
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

Ezen oldal megosztása